NRK Meny
Normal

Dyrskun vil bli like kjent som Coca Cola

Arrangørene presenterte i dag programmet for Dyrsku’n. Seljord i Telemark, med knappe 3.000 innbyggere, får snart 80.000 besøkende som skal se på utstillere fra hele landet.

Dyrskun vil bli like berømt som den populære leskedrikken Coca Cola.

Landbruks- og handelsmessa Dyrsku’n har eksistert siden 1866. I år har 650 utstillere fått plass på Dyrskuplassen i Seljord sentrum.

Tirsdag inviterte arrangørene pressen til en presentasjon av arrangementet som hvert år holdes andre helgen i september.

Geir Helge Espedalen er ny daglig leder for Dyrsku’n. Han sier han har ambisjoner for å ta arrangementet til et nytt nivå.

– Dyrsku’n må fornye seg, men likevel ta vare på identiteten som er så viktig. Dette arrangementet er snart 150 år, men vi må likevel nå ut med det fantastiske programmet vi har å by på. Det har vi ikke vært flinke nok til, sier han.

Les også:

Ønsker 100 000 besøkende

Espedalen er opptatt av at både barn, unge og voksne skal ha et bredt tilbud når de velger å ta turen til Seljord Dyrskuhelgen. Han er spesielt opptatt av å tilby de unge noe spesielt.

– Ungdomsgenerasjonen er opptatt av fart og spenning, simulatorer og motor. Dette er noe vi jobber målbevisst med fordi vi vil være en aktør som lever i 150 år til, sier han.

– De siste årene har det vært 80 000 besøkende i løpet av Dyrskuhelgen. Hvor mange ønsker du deg?

– Vi skal gjøre Dyrsku’n mer kjent i hele landet, og vi ønsker at mange flere skal ta turen hit til oss. I løpet av kort tid håper jeg vi har passert 100 000 besøkende i løpet av helgen, sier Espeland.

Mye støy

Det har allerede vært en del støy omkring årets Dyrsku. Det ble tidlig kjent at landbruks- og matminister Sylvi Listhaug skal være hovedtaler under åpningen

12. september. Listhaug sier hun gleder seg til å delta på arrangementet

Sylvi Listhaug

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug ser fram til å være en av hovedtalerne under årets Dyrsku’n.

Foto: Helge Carlsen / NRK

og at hun ikke frykter å møte opp i et område hvor mange trolig er misfornøyd med landbrukspolitikken til Frp.

– Det blir hyggelig, og jeg ser frem til å møte store og små selvstendige næringsdrivende. Jeg har god trening i å møte opp i løvens hule, og pleier å bli tatt godt imot. Uansett blir det friske diskusjoner, sa Listhaug til NRK tidligere i år.

Les også:

Det er også klart at det blir tv-kjendis Hallvard Flatland, opprinnelig fra Flatdal, som skal være programleder for åpningsprogrammet under Dyrsku’n i Seljord.

Dyrskun 2013.

Dyrsku’n har vært et godt besøkt arrangement de siste årene.

Foto: Børre Karterusæter / NRK
 • Her kan du se Østafjells 18.50

  Østafjells 18:50
 • UP: Fleire fartskontrollar

  Utrykkingspolitiet vil auke talet på fartskontrollar. Det seier UP-sjef Runar Karlsen. For høg fart er framleis den viktigaste grunnen til alvorlege trafikkulukker, og UP-sjefen trur at fleire kontrollar vil heve terskelen for å bryte fartsgrensene.

  Runar Karlsen
  Foto: Vegard B. Lien / NRK
 • Kritisk til å dele celle

  Ingeborg Kivle i Telemark fengsels- og friomsorgsforbund er kritisk til ordninga med fleire fangar på same celle. Det er fengselsstyresmaktene som seier at enkelte må dele celle i ein periode. Kivle meiner at ei ordning svekker tryggleiken.

  Ingeborg Kivle
  Foto: Anna Lognvik / NRK
 • Trafikkulukke i Bø

  Ein person er lettare skadd etter ei utforkøyring på Folkestadvegen i Bø. Fylkesveg 152 er delvis stengd på ulukkesstaden.