NRK Meny
Normal

Dizzie-hyllest på Klubben

I går kveld hadde Tor Erik Gunstrøm premiere på Hotel Klubben i Tønsberg. I år er det laget en hyllestforestilling til Dizzie Tunes, og Gunstrøm er den eneste av gutta som fremdeles står på scenen.

Tor Erik Gunstrøm er på Hotell Klubben i Tønsberg nok en gang og spiller revy.

Showet «Memories of Dizzie Tunes» hadde premiere på Hotel Klubben i Tønsberg i går. På scenen var skiensmannen Tor Erik Gunstrøm, Hilde Lyrån og Cheezy Keys. Den prisbelønte norske musikeren og komikerne Tor Erik Gunstrøm, er den eneste av de opprinnelige Dizzie-gutta står på scenen. Han har snart vært aktiv 60 år.

Dizzie

– Det føles nesten som å komme hjem, sier Tor Erik Gunstrøm, tidligere medlem i Dizzie Tunes.

Foto: Anne Lognvik / NRK

– Det er 43 år siden jeg stod på denne scenen her første gang, men det føles som det var i går! Det er nesten som å komme hjem, sier Gunstrøm.

Eva Stokkness var en av dem som hadde tatt turen sammen med elleve naboer.

– Det var så morsomt! De var fantastisk flinke til å synge.

Eva Stoknes

Eva Stokness har vore på Hotel Klubben heilt sidan Dizzie Tunes kom dit for fyrste gong i 1972

Foto: Anne Lognvik / NRK

Det var nesten som å høre Dizzie Tunes, og Gunstrøm var veldig morsom. Han på seg et langt slips som jeg var sikker på at han kom til å snuble i, ler Stokknes.

Til sykehus før premiere

Selv om Gunstrøm nærmer seg 72 år, har han ingen planer om å ligge på latsiden fremover.

– Så lenge jeg jobber sammen med yngre folk, og er gift med en yngre dame, så kan jeg ikke ha det bedre. Altså, hvis jeg blir syk, dårlig og lei, så blir sofaen et alternativ, men så lenge jeg føler meg oppegående og hode fungerer sånn noenlunde så fortsetter jeg.

Rett før premieren måtte riktignok Gunstrøm til sykehuset.

Tor Erik Gunstrøm med teipa fingrar

Gunstrøm med teipa fingrar etter å ha snubla.

Foto: Anne Lognvik / NRK

– Jeg skulle ut på verandaen å ta meg en sigarett. Jeg er klar over at noen har skrevet at jeg er ferdig med å røyke, men det glemte jeg da, ler han. På vei inn igjen tråkket jeg på en betongflis som fløy opp, og jeg snublet. Dessverre landet jeg gærent og ødela finger'n, men det kunne skjedd hvem som helst, og har ingenting med alder å gjøre, konstaterer Gunstrøm.

Kritisk til moderne humor

– Finnes det ting som er for alvorlig å tulle med?

– Jeg er nok litt lei av den nye formen for humor hvor man skal henge ut folk hele tiden. Dizzie Tunes gjorde jo også det, men vi snakket stort sett dritt om hverandre. Det de gjør i dag med å navngi kjent politikere og lignede syntes jeg virker litt billig. Man skal være varsom med å lage humor på andres bekostning, sier han.

– Hva syntes du selv om showet «Memories of Dizzie Tunes»?

– De låter som en kule! Håret reiste seg på armene mine. Jeg blir stolt, avslutter Gunstrøm.

Hotell Klubben i Tønsberg

Til Hotel Klubben i Tønsberg kom Dizzie Tunes for fyrste gong i 1972 med show. Gunstrøm har ikkje tal på kor mange gonger han har stade på scena her.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Showet vil besøke disse byene fremover: Kristiansand, Skien, Kongsvinger, Arendal, Trondheim, Sandefjord, Stavanger, Bergen, Larvik Sarpsborg, Bø, Askim, Fredrikstad, Hønefoss, Drammen, Ullensaker, Moss, Bærum, Lillestrøm

 • E134 åpen igjen

  Et utenlandsk vogntog har sperret veien i Røldal. Nå er det fjernet, forteller Espen Vågslid

  vogntog sperrer e134 Røldal
  Foto: Espen Vågslid
 • Porsgrunn Pirates vant sølv

  Porsgrunn Pirates Rugby Klubb tapte laurdagens NM finale mot Stavanger Storm. Gutane frå Grenland smakte på gull, men reiste heim med sølv. Stavanger Storm vant kampen 48-24, og kan krone seg sjølv som Norges beste rugby league klubb.

  Porsgrunn Rugby NM Finale i Kristiansand
  Foto: Karl-Fredrik Velle
 • Gjenganger fengsles

  Politiet vil be om at en mann på 25 år varetektsfengsles i fire uker på grunn av gjentagelsesfare. Han har 27 uoppgjorte saker med rettsvesenet, blant annet grovt tyveri, bruk og besittelse av narkotika og kjøring i ruset tilstand.

 • Får hjelp til å fullføre

  Færre elever dropper ut fra videregående opplæring i Telemark. Blant annet fordi de får hjelp til å endre studieretning istedenfor å slutte, Tall fra oppfølgingstjenesten viser at 249 fikk hjelp, det er en nedgang på 53 fra november i fjor.