NRK Meny
Normal

Disse vant årets journalistpriser

Petter Melsom og Thor Øistein Eriksen i NRK stakk av med prisen for årets video da Telemark journalistlag delte ut sine priser for 2016 i går kveld.

Vant priser

VINNERE: Dette var noen av dem som rasket med seg priser på årets prisutdeling. Fra venstre: Helge Ottesen, Varden, Fredrik Nordahl, Varden, Christina Førli Aas, NRK Telemark, Fredrik Pedersen Varden og Stian Wåsjø Simonsen, NRK Telemark.

Foto: Lorentz Berg / NRK

Det var TV-reportasjen «Munkene i Tinn», som fikk den gjeve prisen. I juryens begrunnelse står det blant annet:

«Et vakkert og innsiktsfullt portrett av et vanskelig tilgjengelig miljø. Dette er en liten perle av et portrett av to menn i ulike aldre, en gammel og en ung, der karakterene utfyller hverandre ... Dette er en type reportasje på lokal TV som aldri blir glemt, men som seere kan komme til å mimre om i årevis etterpå.»

Se videoen her:

Bli med og besøk munkene som bor over Tinnsjøen i Telemark.

Prisen ble delt ut under journalistlagets årlige prisfest. Også Stian Wåsjø Simonsen i NRK ble hedret med diplom for sin video: «Milliontoalett er utilgjengelig for rullestolbrukere».

Strålende nyheter

ÅRETS BILDE: Fredrik Pedersen fikk prisen for bildet «Strålende nyheter», tatt i forbindelse med beslutningen om at strålesentre legges til Skien.

Foto: Fredrik Pedersen

Prisen for årets bilde gikk til «Strålende nyheter» tatt av Fredrik Pedersen i Varden. Bildet ble tatt da det ble kjent at strålesenteret ble lagt til Skien.

Journalistprisen 2016 fikk Tone Tveit i Vest-Telemark blad, for sin omfattende sak om hemmelighold i Seljord kommune: «Braut offentleglova for å beskytte bilrutene». Seljord-ordfører Halfdan Haugan trosset egen administrasjon og holdt dokumenter i en sak om Telemark bilruter skjult for innbyggerne.

 • Riksveg 36 stengt

  Rv. 36 er stengt på grunn av berging av vogntog nord for Slåttekåstunnelen mellom Ulefoss og Gvarv.

 • Må koble ut strømmen

  Skagerak nett melder at 12 abonnenter var uten strøm i morges. Flere steder må linjenettet kobles ut for å fjerne is og snø. Selskapet er fremdeles i full beredskap og har tre helikoptre klar som går opp så snart været tillater det.

  strømnett med snø
  Foto: Bjørn Harry Schønhaug
 • Dirigering på Rv. 36

  Lastebilen som havnet i grøfta like ved Helgen, må lastes om før den kan taues bort. Vegtrafikksentralen har ikke fått noe klokkeslett for når dette skal skje, men sier veien blir stengt i ett løp og trafikken dirigert under omlastingen.

  Lastebil i grøfta Rv. 36 Nome
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Krever fire uker varetekt

  En mann fra Grenland blir i dag fremstil for fire ukers varetektsfengsling i Nedre Telemark tingrett. Politiet krever også brev- og besøksforbud. Mannen er siktet for grovt brudd på narkotikaloven.