NRK Meny
Normal

Disse vant årets journalistpriser

Petter Melsom og Thor Øistein Eriksen i NRK stakk av med prisen for årets video da Telemark journalistlag delte ut sine priser for 2016 i går kveld.

Vant priser

VINNERE: Dette var noen av dem som rasket med seg priser på årets prisutdeling. Fra venstre: Helge Ottesen, Varden, Fredrik Nordahl, Varden, Christina Førli Aas, NRK Telemark, Fredrik Pedersen Varden og Stian Wåsjø Simonsen, NRK Telemark.

Foto: Lorentz Berg / NRK

Det var TV-reportasjen «Munkene i Tinn», som fikk den gjeve prisen. I juryens begrunnelse står det blant annet:

«Et vakkert og innsiktsfullt portrett av et vanskelig tilgjengelig miljø. Dette er en liten perle av et portrett av to menn i ulike aldre, en gammel og en ung, der karakterene utfyller hverandre ... Dette er en type reportasje på lokal TV som aldri blir glemt, men som seere kan komme til å mimre om i årevis etterpå.»

Se videoen her:

Bli med og besøk munkene som bor over Tinnsjøen i Telemark.

Prisen ble delt ut under journalistlagets årlige prisfest. Også Stian Wåsjø Simonsen i NRK ble hedret med diplom for sin video: «Milliontoalett er utilgjengelig for rullestolbrukere».

Strålende nyheter

ÅRETS BILDE: Fredrik Pedersen fikk prisen for bildet «Strålende nyheter», tatt i forbindelse med beslutningen om at strålesentre legges til Skien.

Foto: Fredrik Pedersen

Prisen for årets bilde gikk til «Strålende nyheter» tatt av Fredrik Pedersen i Varden. Bildet ble tatt da det ble kjent at strålesenteret ble lagt til Skien.

Journalistprisen 2016 fikk Tone Tveit i Vest-Telemark blad, for sin omfattende sak om hemmelighold i Seljord kommune: «Braut offentleglova for å beskytte bilrutene». Seljord-ordfører Halfdan Haugan trosset egen administrasjon og holdt dokumenter i en sak om Telemark bilruter skjult for innbyggerne.

 • Vil flytte trafikken inn til Skien

  Nye leilighetsbygninger mot vannet og flytting av hovedtrafikken inn til byen, er grep som kan gjøre Skien mer attraktiv, sier administrerende direktør Petter Falkgård Andersen i R8 Group. Nå ser de blant annet på mulighetene for å fjerne EPA-brua.

  Petter Falkgård Andersen
  Foto: Katrine Rohde Johannessen / NRK
 • Barnas stortingsrepresentant

  Åslaug Sem-Jacobsen (Sp) og Geir Jørgen Bekkevold (KrF) blir barnas stortingsrepresentanter. På oppdrag fra barneombudet har alle partiene pekt ut hver sin representant. De får et særlig ansvar for å se politikken med "barnebrillene" på.

  Åslaug Sem-Jacobsen på Stortinget
  Foto: Ragne Borge Lysaker
 • Omtales som villdyr

  Politiet vurderer fremdeles å avlive hunden, som fredag gikk til angrep på en 3 år gammel gutt i en barnehage i Skien. Hunden omtales av eksperter som et villdyr. Inntil videre er den på kennelen til Magne Henne. Han mener rasen ikke skulle vært her i landet.

 • Kåra til årets folkemusikar

  Folkemusikaren Anders Røine busett i Bø fekk i helga prisen " Årets Folkemusiker" på Folkelarm i Oslo, skriv Varden. I tillegg fekk Anne Hytta soloprisen for sitt hardingfelespel på hennar nye album "Strimur".