NRK Meny
Normal

Disse bøkene er det lange ventelister på

Lenge før nye bøker kommer på plass i bibliotek-hyllene er ventelistene lange.

Ingrid Stavran

Ingrid Stavran viser frem noen av bøkene det er lange ventelister på.

Foto: Stine Hansen Bakkebø / NRK

– Det er Jo Nesbø sin siste bok «Sønnen» som ligger på topp på bestselgerlisten. Det har den gjort en stund nå. Deretter følger Jojo Moyes med «Et helt halvt år». Tredjeplassen kapres av Anne B. Ragde siste bok som er så ny at den ikke har kommet opp i hyllene ennå, sier avdelingsleder ved Porsgrunn bibliotek, Ingrid Stavran.

Biblioteket har sammen med mange andre bibliotek rundt i landet, lange ventelister av folk som vil lese de nyeste bøkene.

– Ragdes bok, «Jeg har et teppe i tusen farger» er veldig populær. Jeg har ikke lest den selv, men det er en roman som handler om moren hennes. Hun skrev den mens moren lå på sykehjem, og baserer seg på den siste tiden før moren døde, sier Stavran.

Populær krim

Anne B. Ragde: Jeg har et teppe i tusen farger

Dette er en av bøkene det er lange ventelister på.

Kriminalromanene står sjelden stille ved bibliotekene. Ifølge Stavran er det mange som lengter etter fortsettelsen på historien rundt sine krimhelter.

– Det er veldig mye gjennomtrekk i denne seksjonen. En av bøkene som mange venter på er Unni Lindells «Brudekisten». Den har vi ikke fått ennå, men vi håper den er rett rundt hjørnet. Den har vi også lange ventelister på, sier Stavran.

I biblioteket sitter elever og jobber med skoleoppgaver, men Kari- Elise Ask Eikelia har en klar bokanbefaling.

Den siste boken jeg leste var «Indias datter». Den er basert på en sann historie, og handler om ei jente som prøver å finne tilbake til moren sin. Moren hadde ikke råd til å ha datteren sin i det fattige landet, og historien handler om datterens reise tilbake til India. Den var veldig bra.

Hun sier at det er flere ting som spiller inn når hun skal velge lesestoff.

– Boken bør ha god oppbygning og gode handlinger. Det er også viktig å bli godt kjent med hovedkarakterene i bøkene, sier hun.