Brann best mot Odd

Brann vant 2-0 over Odd Grenland i Skien mandag kveld. Igjen misbrukte Odd Grenland sjansene foran mål.

Odd Grenland - Brann

Håkon Opdal holdt målet rent da Brann gjestet Odd og landslagsrival Rune Jarstein mandag.

Begge målvaktene var solide, og Odds målvakt kunne ikke lastes for baklengsmålene.

Dermed ligger Opdal an til å beholde forspranget han har hatt på Jarstein hele veien, og dermed bli foretrukket av Åge Hareide i landskampene i begynnelsen av juni.

Opdal sto bra i sine to landskamper rundt juletider. Jarstein har foreløpig ikke kommet lenger enn til benken.

Kveldens keeperduell var på forhånd annonsert som amerikansk uttagning, og Åge Hareide fulgte med fra tribuneplass.

Topp mot bunn

Brann lå på andreplass før dagens kamp, mens Odd var helt i bunn etter kun tre poeng på sju kamper. I første omgang var det derimot hjemmelaget som var best.

Odd løp og kjempet på en måte de ikke har vært i nærheten av tidligere i år. De skapte tre store sjanser før pause, men som under hele sesongen har de svært vanskelig for å gjøre mål.

Lyspunkt i pausen

Lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Tidligere Odd-favoritt, Morten Fevang, ble presentert som ny spiller i pausen. Det var dagens siste opptur for oddrane.

Brann tok nemlig gradvis over kampen. På midtbanen sto Martin Andresen fram som sjef, og fikk mye rom å briljere i. Innbytter Erik Huseklepp fikk ballen gang på gang, og herjet med sin back.

Målene

Brann-spiller Kristian Ørn Sigurdsson

Kristjan Ørn Sigurdsson stanget inn 1-0 på corner etter 58 minutter. Innbytter Robbie Winters scoret fra kloss hold et kvarter seinere, etter nydelig forspill av nevnte Huseklepp.

Winters scoret i begge oppgjørene mot Odd i fjor.

Mjelde kan Odd

Brann-trener Mons Ivar Mjelde har aldri tapt for Odd. På de fem siste oppgjørene i Skien har det blitt fire seire.

De siste ni månedene er det riktignok kun et lag som har tapt for Odd i serien.

Skiens-laget står med tolv tap på de tretten siste, og selv med gode Fevang på plass fra sommeren, skal de bli hardt å komme seg opp på trygg grunn.