NRK Meny
Normal

Bli med på gratis konsert og togtur!

Nå gleder vi i Telemarksendinga oss til å vise frem denne viktige delen av Telemark, minutt for minutt.

Bratsbergbanen

Du kan bli med på en unik tur på Bratsbergbanen.

Foto: NRK

Få togstrekninger i Norge er mer spesiell enn banen mellom Porsgrunn og Notodden. På Bratsbergbanen finnes Norges høyeste jernbanebro og togturen går gjennom vakker natur med vann, fjell og smale veier i nærheten. Siden 1916 har jernbanen fraktet folk og varer mellom Notodden og Grenland.

Du kan være passasjer og oppleve en unik togtur inn i hjertet av Telemark. I tillegg byr vi på konsert med Marjit Vinjerui om bord og får sjansen til å oppleve en tur alle telemarkinger bør ta.

Ta med venner og familie og bli med førstkommende torsdag 3. april Turen starter fra Porsgrunn 09.53 og fra Skien 10.03. Fra Notodden setter vi kursen til Grenland igjen 11.08 og hele tilbaketuren filmes av Telemarksendinga.

Tur inn i folkesjelen

Hvis du hopper på fra Notodden får du selvfølgelig kjøre med tilbake til Notodden.

Vi gleder oss til å vise frem denne lille viktige delen av Norge – minutt for minutt. Her vil du kunne oppleve en reise som ikke bare er en tur gjennom Telemark, men også en tur inn i noe av det beste i den norske folkesjelen.

Du er spesielt invitert og vi håper å se deg på stasjonen denne dagen. Alt er gratis, opplevelsen er unik.

 • Hund som beit treåring blir avliva

  Eigarane av hunden som beit ein treåring i Skien har fått førehandsvarsel om at hunden blir avliva. Politiadvokat Christian Ytterbø i Sør-Øst politidistrikt seier til TA at vilkåra i paragraf 18 i hundelova for å fatte vedtak om avliving er oppfylt.

  Ulvehund
  Foto: Petter Melsom / NRK
 • Kan bli overkøyrt av staten

  Fylkesordførar Sven Tore Løkslid (Ap) er redd Vestfold og Telemark kan bli overkøyrt av staten dersom dei ikkje blir einige på det felles fylkestingsmøte i Tønsberg i dag. Også Gunn Marit Helgesen (H) meiner fylka har mest å vinne på å bli samde.

  Sven Tore Løkslid
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Vinje-senteret får pengar

  Nynorsk kultursentrum gler seg over pengar til innhald i Vinje-senteret for dikting og journalistikk. – Det er eit nytt stort steg for oss, seier Ottar Grepstad i Nynorsk kultursentrum etter at Stortinget no løyver 1,6 millionar til Vinje-senteret.

 • Erkjenner straffskuld for likskjending

  Dottera til Kari Grønnestad, som blei drepen i 2015, erkjenner straffskuld for likskjending. Kvinna har tidlegare vore siktet for drapet på mora. I august i år blei dottera og sambuaren tiltalt for likskjending, skriv TA.

  Søk etter død kvinne i Skienselva
  Foto: Stine Hansen Bakkebø / NRK