Drapssiktet 45-åring fengslet

Politiet i Telemark vil vente med å avhøre den 45
år gamle mannen som er siktet for overlagt drap på sin tidligere 26 år gamle samboer.

45-åringens hus i Bø.

45-åringens bolig utenfor Bø sentrum.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

– Vi avhørte ham fredag kveld, men vil vente med nye avhør til etter tirsdag. Fram til da vil vi gå gjennom de tekniske funnene vi har gjort til nå, sier politiadvokat Jon Borgen i Telemark politidistrikt til NTB.

Varetektsfengslet i fire uker

Mandag ble den siktede begjært varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll i Nedre Telemark tingrett i Skien. Det bekrefter politiadvokat Kristin Bjelkemyr Østvang til NRK. Han har samtykket i fengslingen og at fengslingsspørsmålet blir avgjort, uten at han er til stede i retten.

Politiet har dannet seg et forholdsvis godt bilde av hva som må ha skjedd da den russiske småbarnsmoren ble drept. Politiets hovedteori er at ugjerningen fant sted i ei forlatt hytte ved Grønkjær Skisenter i Notodden kommune søndag ettermiddag 14. oktober.

I avhør i Sverige tilsto først 45-åringen drapet og fortalte hvor kvinnen lå. Senere kom han også med nye opplysninger om åstedet som gjorde at politiet kunne foreta nye funn i saken.

Jon Borgen ville mandag ikke si noe om drapsvåpenet er funnet eller hvordan 26-åringen ble drept.

Samtykket til utlevering til Norge

Mannens ekssamboer, en 26 år gammel kvinne, ble mandag forrige uke funnet drept i en forlatt hytte som ligger mellom Notodden og Bø, og politiet tror den tidligere kjæresten drepte henne i hytta.

Både 26-åringen og det tidligere parets felles barn, blemeldt savnet nær Notodden i Telemark søndag formiddag, etter at hun hadde kontaktet politiet og bedt om hjelp. Vitner meldte like etter om en bil som kjørte raskt bort fra stedet med en mann, en kvinne og et mindreårig barn om bord.

Politiet fikk raskt mistanke om at barnets 45 år gamle far sto bak og natt til mandag ble han pågrepet av svensk politi i Växjö i Sverige. To dager senere, onsdag 17. oktober, ble det kjent at 45-åringen samtykket til utlevering til Norge og han ankom fengselet i Skien fredag kveld.