NRK Meny
Normal

Avisbudene må levere mer reklame

Tonnevis med reklame gir avisbudene ekstra arbeid før jul, men også økte inntekter.

Beate Johansen

Beate Johansen leverer ut kilovis med reklame på sin budrute.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen

Færre enn før skal ha aviser i postkassa, men avisbudene må likevel jobbe raskere enn noen gang for å rekke tidsfristene.

Deadline 07.00

Reklame

Reklame som skal leveres i postkasser i Bamble.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen

Før jul fylles nemlig bilene deres med store mengder reklame. NRK var med da avisbud Beate Johansen startet arbeidsdagen klokka 02.00 i natt.

– Det er mange kilo reklame som skal leveres sammen med avisene og det er ekstra mye før jul. Men det er jo bra for meg. Det gir ekstra penger.

Beate Johansen har sin rute i Bamble i Telemark og må sørge for at alle abonnenter får avisa før klokka 07.00. Derfor er det ekstra hektisk når det er mye reklame.

– Det er viktig at folk får avisa så raskt som mulig. Jeg kjører ofte helt bort til postkassene. Det er ikke latskap, men fordi jeg må spare tid.

Avislevering

Avisene i Bamble må leveres før klokka 07.00.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen

Også litt postbud

I tillegg til aviser og reklame, leverer Beate Johansen også ut pakker med f.eks. bøker.

– Vi er både avisbud og litt postbud. Noen dager er det mer enn andre. Vi må også unngå at vi ikke gir reklame til de som har reservert seg.

– Leverer du reklame i din egen postkasse?

– Jeg legger ikke reklame i postkassen min, men tar ofte med meg reklame inn. Særlig møbelreklame og andre tilbud jeg vil se nærmere på, sier hun.

 • Her kan du se kveldens sending

  Distriksnyheter fra Buskerud, Vestfold og Telemark.
 • Røykutvikling var tørrkokt kjele

  Politi, brann og ambulanse rykket like etter 20.30 ut etter melding om røykutvikling på Gimsøy i Skien. Det viste seg å være røyk fra en tørrkokt kjele. En kvinne som befant seg i leiligheten sjekkes av ambulansepersonell.

  Brann på Gimsøy i Skien
  Foto: Hilde Martine Lindgren / NRK
 • Røykutvikling på Gimsøy

  Nødetatene har rykket ut til en mulig bygningsbrann på Gimsøy i Skien. Det er meldt om røykutvikling og både brann, politi og ambulanse er på vei til stedet.

 • Vogntog sperrer E134

  Et utenlandsk vogntog står i østgående løp på E134 i svingene ved Vinje kirke. Vogntoget sperrer delvis veien ved midtdeleren, melder politiet.