NRK Meny

Årsak til arbeidsulykke

Arbeidsulykken i Høgås industripark på Notodden skyldtes at en truck løfta en enhet som var tyngre enn truckens kapasitet, og gjorde at trucken tippa framover. En 21 år gammel mann ble alvorlig skadd etter å ha blitt klemt mellom trucken og et testbasseng. – Arbeidstilsynet kommer til å be bedriften risikovurdere arbeidsoperasjonen og komme med tiltak som gjør at jobben kan utføres på en sikrere måte i framtida, sier tilsynsleder Bjørn Tore Hansen. Arbeidstilsynet stiller også spørsmålstegn ved hvorfor den skadde stod i en veldig farlig sone.

 • Vegen gjennom Åmotsdal er open

  Vegtrafikksentralen melder at fylkesveg 503 mellom Straume og Nutheim er open for trafikk igjen. Vegen har vore stengt på grunn av fare for ras.

 • Blir leiar for NAV Midt-Telemark

  Hanne Sommerfelt er tilsett som leiar av nye NAV Midt-Telemark. Ho kjem frå stillinga som leiar av NAV Seljord. NAV Midt-Telemark er planlagt etablert i 2018 og består av nav-kontora i kommunane Bø, Sauherad og Nome. Det nye kontoret blir i Bø.

  Hanne Sommerfelt, NAV Midt-Telemark
  Foto: NAV
 • Disse navnene topper i Telemark

  Jonas og Nora var de to mest populære navnene i 2017 i Telemark. I landet forøvrig er det Sofie og Jakob som troner på toppen av navnestatistikken viser tall fra Statistisk Sentralbyrå.

 • Dømt for vald og bortføring

  Ein mann i 40-åra frå Porsgrunn er i Nedre Telemark tingrett dømt til to år fengsel for vald, bortføring og truslar. Han må òg betale 80.000 kroner i erstatning. Tiltalte skal ha mishandla ein annan mann og låst han inne i eit bustadhus.