NRK Meny
Normal

Åpna bluesfesten med kyss på kinnet

Den 27. bluesfestivalen på Notodden er i gang. Kulturminister Thorhild Widvey fikk seg en overraskelse da hun holdt åpningstalen sin torsdag kveld.

Kulturministeren fikk kyss under åpningstalen

SE VIDEO: Smask på scenen.

Midt under kulturministerens tale kom nemlig en av artistene opp på scenen og ga henne et kyss på kinnet.

Publikum svarte med å juble og klappe, mens Widvey selv ga tommel opp før hun fortsatte talen sin.

– Bedre samspill

Kulturministeren roste frivilligheten under festivalen. 500 frivillige er avgjørende for å få arrangementet til å gå rundt, og kulturministeren inviterer nå frivillige til å komme med råd til regjeringen på et samarbeidsmøte i september.

– Det frivillige arbeidet som blir gjort er veldig viktig. Uten det så hadde mange av aktivitetene i Norge stoppet opp. Derfor vil regjeringen bidra til et bedre samspill mellom de frivillige og regjeringen, sier hun.

– Hva vil dere gjøre, helt konkret?

– Vi har invitert til et innspillsseminar der vi vil ha innspill til hva som er de viktigste tiltakene regjeringen kan gjøre for samspillet. Vi vil jobbe for å redusere byråkratiet, vi vil jobbe for å styrke momskompensasjon og det er viktig for oss at vi nå får tilbakemeldinger på hvordan vi kan gjøre ting enda bedre, sier hun.

Jan Tore Lauritsen

Jan Tore Lauritsen fikk årets Bluespris.

Foto: Eystein Roll Aarseth

26 år som frivillig

Gertie Risvaag Aanjesen har jobbet frivillig på bluesfestivalen i 26 år. Det betyr at hun har vært med på 26 av totalt 27 festivaler.

– Jeg har vært med siden jeg var 14 år, forteller hun.

Det kommer folk fra hele landet for å jobbe frivillig på festivalen. I tillegg kommer det også noen fra utlandet.

– Det kommer folk fra Danmark og Sverige, blant annet. Tidligere har vi også hatt med oss frivillige fra USA, sier Risvaag Aanjesen.

Les også:

Fikk bluespris

Under åpningskonserten fikk publikum servert smakebiter fra årets bluesfestival. Keb Mo, Nick Moss Band, Grainne Duffy, JT Lauritsen og Rita Engedalen var noen av artistene som bidro med én eller to låter hver.

Siden 1991 har Notodden Blues Festival delt ut Bluesprisen til artister, personer eller organisasjoner som har gjort en spesiell innsats for bluesen.

I år var det Jan Tore Lauritsen som fikk Notodden Blues Festivals statuett og 20 000 kroner for sitt engasjement for bluesen.

Prisen ble delt ut av kulturministeren.

Rita Engedalen velger å gi ut sitt femte album på åpningsdagen for årets bluesfestival. Utgivelsen markerer hun med hele fem konserter på en dag.

SE VIDEO: Barnas bluesfestival ble åpnet tidlig på dagen.