Doktor House til Bluesfestivalen

Han har spilt piano siden han var seks år. Han elsker blues og i år kommer han til Bluesfestivalen på Notodden. Men Hugh Laurie er nok best kjent som Doktor House

Hugh Laurie

Doktor House på vei til Notodden. Fredag 1. august spiller han på Brygga som har plass til 8 000 tilskuere.

Foto: Mary McCartney

Bryggekonserten på Bluesfestivalen er stedet for de virkelige stor artistene. Her har van Morrison spilt. Det samme har ZZ Top. Det er plass til 8 000 på brygga, så her er det bare de største som slipper til. Men festivalsjef Jostein Forsberg var aldri i tvil.

– Vi har lyst til å gi publikum de store opplevelsene og han er en veldig bra bluesartist. Bandet hans, Copper Bottom Band, har et sabla trøkk med ei blåserrekke og kordamer. Og ikke minst; Hugh Laurie kommuniserer godt med publikum.

Forsberg trekker pusten et øyeblikk, mens bookingsjef Ed Murphy legger til:

– Vi har sjekket ham ut både gjennom våre kontakter og sett TV-opptak fra konsertene hans og det ser veldig bra ut.

– Og ikke minst, bryter Forsberg inn igjen, Rita Engedalen og Morten Omlid fra Bluesfestivalen så han i fjor sommer og de var store i øya da de kom tilbake.– Han må vi booke!, sa de.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Jostein Forsberg og Ed Murphy

Stolte konsertarrangører presenterer Hugh Laurie som ett av de store trekkplastrene på årets Bluesfestival. F.v. festivalsjef Jostein Forsberg og bookingansvarlig Ed Murphy.

Foto: Roald Marker

Ville gjerne til Notodden

Og det var ikke så vanskelig. Allerede i fjor fikk Bluesfestivalen en henvendelse fra Hugh Laurie om å få spille der. Men det var for kort tid igjen til festivalen. Alle konsertene var booket. Men i år kommer han.

– Åh, det var veldig stort å kunne ha plass til en så komplett artist som Hugh Laurie, sier Ed Murphy. Og at han henvendte seg til oss allerede i fjor gjør oss litt stolte. Det viser at Bluesfestivalen begynner å få anerkjennelse blant artister over hele verden, sier en smilende Murphy.

Les også:

Rosanne Cash til Notodden

Bak seg har artisten to kritikerroste album og utsolgte turneer i USA og Europa. Men det er første gang han er i Norge. Og lysta til å spille på Notodden var så stor at han endret på sine egne turnéplaner for å få det til å passe inn, bekrefter Forsberg.

Spiller på den største scenen

– Ja, det er riktig. Og da kunne ikke vi være dårligere enn at han får Brygga.

At de måtte si nei i fjor er nå en ting. Men Bluesfestivalen begynner som sagt å bli kjent blant artistene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Notodden Bluesfestival

Brygga på Notodden er den største scenen på Bluesfestivalen. Her er det plass til 8000 publikummere.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

– Vi har sagt nei til mange andre, for eksempel Snoop Dog i fjor. Tidligere har vi fått henvendelser fra blant annet tungrockbandene Marillion og Scorpions, sier Murphy. Og det er sånn at kommer telefonnummeret til Jostein eller meg på avveie, drøsser det inn med henvendelser, alt fra kinesiske folkedansere til internasjonalt kjente tryllekunstnere.

Fredag 1. august spiller Hugh Laurie og bandet hans på brygga. De 8 000 første får plass.