NRK Meny
Normal

Alkeos mamma: – Jeg er så takknemlig

SKIEN (NRK): Mamma Dorjana Kastrioti er svært glad for all støtte og respons familien har fått, etter at de fortalte om Alkeos hjernesvulst. Nå lager vennene innsamlingsaksjon.

Mamma Dorjana Kastrioti er svært glad for all støtte og respons familien har fått, etter at de fortalte om Alkeos hjernesvulst. Nå lager vennene innsamlingsaksjon.

TAKKNEMLIG: Alkeos mamma, Dorjana Kastrioti er takknemlig for støtten hun har fått, etter at UNE avslo asylsøknaden deres.

Tvillingene Angelos og Alkeo Kastrioti (8), kameraten Ari Sejdiu (6) og storesøster Erisa (13)

Tvillingbror Angelos Kastrioti (8), Alkeo, kameraten Ari Sejdiu (6) og storesøster Erisa (13).

Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK

Alkeo Kastrioti (8) får besøk på Sykehuset Telemark. Rundt sengen stimer tvillingbroren Angelos, storesøster Erisa (13) og kameraten Ari Sejdiu (6). De har savnet Alkeo og nå sloss de om oppmerksomheten hans.

Innerst i rommet er de voksne samlet. Mamma Dorjana, pappa Lefter og venneparet Hanne Kastet Sejdiu og Leon Sejdiu. De snakker om alle tilbakemeldingene som har kommet, etter at Alkeos historie ble kjent.

– Vi har fått e-poster, telefoner, vi får støtte i avisa og fra advokater, folk vil også støtte oss med penger, jeg er takknemlig av hele mitt hjerte, sier Dorjana Kastrioti, og legger hendene på brystet.

Komplisert svulst

Den høygravide kvinnen var selv innlagt på sykehuset med svangerskapskomplikasjoner, da sønnen ble innlagt. Heldigvis ble hun raskt utskrevet, så hun kunne være hos sønnen på barneavdelingen.

Den albanske familien bodde i Hellas, da tvillingguttene ble født. I Hellas ble Alkeo hjerneoperert to ganger. Gutten har en svulst som har vært vanskelig å fjerne, og som vokser.

– Det er vanskelig å være mor og ha en sønn med svulst i hodet.

Dorjana Kastrioti / Dorjana Kastrioti

Hun sier hun er glad for all støtten, men det er tydelig at bekymringen for sønnen aldri forlater tankene hennes.

Familien kom til Norge og søkte asyl for 1,5 år siden. Denne uken fikk de avslag fordi de ikke har beskyttelsesbehov. Avgjørelsen blir anket inn til rettsvesenet av en advokat, som jobber gratis for dem.

Tvillingene Angelos og Alkeo Kastrioti (8) og kameraten Ari Sejdiu (6)

Svulsten hindrer veksten. Både tvillingbroren Angelos (8) og kameraten Ari (6) er høyere enn Alkeo.

Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK

Pengeinnsamling

Familien har fått flere støttebrev og tips om hjerneoperasjon i USA. De har også fått tips om hvordan de kan samle inn penger.

– Det er en som har sendt en e-post til advokaten og tipset om et nettsted som heter «Go fund me». Der kan vi fortelle Alkeos historie og samle inn penger, og han er villig til å gi. Det er det sikkert andre som er også, sier Hanne Kastet Sejdiu.

Hun prøver å berolige foreldrene om at det vil gå bra uansett hva som skjer.

– Vi samler inn penger og da kan dere få hjelp enten her eller på et privat sykehus der nede, dersom dere må flytte, sier Sejdiu.