NRK Meny
Normal

– Ekkelt og skummelt, men moro

– Håra på kroppen reiste seg flere ganger. Det er mange år siden jeg har vært så redd, forteller Eirik Haugen i NRK Telemark.

NRK-medarbeidere flyttet inn i Søndre Brekke gård i Skien. Huset ble bygget i 1780, og er en del av Telemark museum. Mange hevder at huset er hjemsøkt av et spøkelse som kalles «Den grå dame».

Haugen og to andre kolleger oppsummerer natta på spøkelsesjakt i NRKs tjeneste.

– Det var ganske skummelt til tider. Vi hørte mange lyder i det gamle huset i natt, sier fotograf og tekniker Thomas Nikolai Blekeli.

Han forteller at da de skulle rigge i kameraene klare, skjedde det uforklarlige ting med lyset i huset.

NRK-medarbeiderne flyttet inn i Søndre Brekke gård i Skien. Huset ble bygget i 1780, og er en del av Telemark museum. Mange hevder at huset er hjemsøkt av et spøkelse som kalles «Den grå dame».

En mystisk hendelse

– Det å gå alene rundt i huset var skikkelig ekkelt. Da ble det ekstra skummelt å høre lyder i det gamle huset, forteller reporter Stian Wåsjø Simonsen.

Han kan ikke si at de fikk sett «Den grå dame», men Simonsen fikk en sterk opplevelse da mobilen hans plutselig begynte å skrive en melding helt av seg selv.

Eirik Haugen

Tilbake i et trygt radiostudio er reporter Eirik Haugen allerede i gang med å tenke ut hva som bør være neste direktesending på nettet.

Foto: Stine Hansen Bakkebø / NRK

– Faktisk skjedde det to ganger at mobilen min løp løpsk. Det var som om noe føyk over tastene og tok over kontrollen, sier Simonsen.

Den ene meldinga var helt uforståelig, men den andre innehold navnet «Unni».

– Den opplevelsen gjør at jeg har på følelsen at det virkelig er noe spesielt med dette huset. Det var veldig rart og jeg klarer ikke å finne forklaringen på hva som egentlig skjedde. Det var ekkelt, sier han.

Aldri alene

Underveis i direktesendinga var det stor aktivitet på Twitter, og seerne kunne rapportere direkte til reporterne dersom de oberverte noe på kameraene.

– Det var utrolig moro å få tilbakemeldinger og utfordringer fra folk som fulgte oss på nettet, sier Haugen.

(Artikkelen forsetter under videoen)

NRK-medarbeidere flyttet inn i Søndre Brekke gård i Skien. Huset ble bygget i 1780, og er en del av Telemark museum. Mange hevder at huset er hjemsøkt av et spøkelse som kalles «Den grå dame».

SE VIDEO: Flere brukte Twitter for å kommentere sendinga i natt.

Flere tusen fulgte direktesendinga på NRK.no.

– Jeg er litt skuffet over den «Den grå dame», Hun viste seg å være ganske sjenert, sier Blekeli.

Det ble også brukt en pulsmåler som avslørte hvordan vandringa gjennom huset påvirka nervene.

– Jeg hadde aldri gjort det alene, og det frister ikke med en natt til akkurat nå, sier Simonsen.

 • Gjenganger fengsles

  Politiet vil be om at en mann på 25 år varetektsfengsles i fire uker på grunn av gjentagelsesfare. Han har 27 uoppgjorte saker med rettsvesenet, blant annet grovt tyveri, bruk og besittelse av narkotika og kjøring i ruset tilstand.

 • Får hjelp til å fullføre

  Færre elever dropper ut fra videregående opplæring i Telemark. Blant annet fordi de får hjelp til å endre studieretning istedenfor å slutte, Tall fra oppfølgingstjenesten viser at 249 fikk hjelp, det er en nedgang på 53 fra november i fjor.

 • Nynorsk eller bokmål

  Når Telemark og Vestfold slås sammen, er spørsmålet hvilken målform det nye fylket skal velge. Telemark bruker nynorsk, Vestfold bokmål. Språkrådet mener det bør være nøytral målform.

 • Ran i Skien

  En mann ble slått ned på Langbryggene i Skien litt før halv fem i natt. Han fikk et kutt i hodet og er kjørt til sykehus. To menn ranet ham for en sekk og stakk fra stedet i en mørk stasjonsvogn. Politiet jakter nå på ransmennene