NRK Meny
Normal

Fortsatt mulig å være med på minutt for minutt-turen

Det er fortsatt muligheter for å skaffe seg plass på "Victoria" til minutt for minutt-turen 26. august.

Victoria i Vrangfoss sluse

Båten «Victoria» er 130 år i år. Her i Vrangfoss sluse i Nome.

Foto: Tore Oldeide Elgvin

Telemarkskanalen er NRKs neste minutt for minutt-satsing. I august kan du følge den over ti timer lange båtturen opp Telemarkskanalen på NRK2.

– De tre båtene «Victoria», «Henrik Ibsen» og «Telemarken» vil samarbeide om seiling på Telemarkskanalen 26. august, sier daglig leder i Telemarkreiser Irene Siljan Vestby.

Ventelister

Det er fortsatt mulig å skaffe seg billetter til den mye omtalte minutt for minutt-turen med «Victoria».

– Det har vært mange som har tatt kontakt og spurt om de kan kjøpe billett og vi har satt dem på en venteliste til vi fikk satt opp de turene som skal selges. Det har vi gjort nå, så vi tar kontakt med de som er satt på venteliste og det ser ut til at det kan være noen ledige plasser fortsatt, forklarer Vestby.

Artikkkelen fortsetter under bildet.

Irene Siljan Vestby

Irene Siljan Vestby oppfordrer folk til å få med seg hele eller deler av båtturen, enten fra land eller fra vannet.

Foto: Kurt Inge Dale / NRK

– Få med deg moroa fra «Henrik Ibsen»

Både Bergensbanen minutt for minutt i 2009 og Hurtigruten minutt for minutt i 2011, ble store suksesser på NRK. Flere millioner fulgte deler av den 134 timers lange direktesendingen langs Hurtigruten i fjor sommer.

Nå håper Vestby at det blir liv også i Telemark. For å fyre opp stemningen langs kanalen søndag 26. august, seiler «Henrik Ibsen» fra Skien to timer før «Victoria».

– Man kan også være med den og få med seg mye av moroa derfra. Også «Telemarken» som egentlig har gått ut av rute, kommer til å komme over Norsjø med gjester. Der går det også an å være om bord. Vi håper det blir mye liv og røre hele veien.

– Ta en kanaldag

Også for eventuelle landkrabber er mulighetene til stede for en hyggelig opplevelse.

– Ta en kanaldag, sier Siljan Vestby. – Ta med piknikkurv og ungene, bestemor og hunden. En kan bade, fiske og sykle langs kanalen. Det er en fin tur, syns Vestby.