– Sko bilen etter forholdene

Statens vegvesen melder om snø- og isdekke på fjellovergangene.

Snøen har lagt seg i Brunkeberg.

Slik så det ut på E134 i Brunkeberg klokken 19.07 lørdag kveld.

Foto: Webkamera/Statens vegvesen

– Følg aktivt med på vær- og føremeldinger før du kjører over fjellet.

Slik lyder oppfordringen fra trafikkoperatør Leif Christensen ved Statens vegvesen lørdag kveld. De har følgende trafikkmeldinger til deg som skal kjøre på fjellovergangene:

På E134 over Haukelifjell er det vekslende bart og snø-isdekke. Klokken 18.00 lørdag kveld var det minus sju grader, liten kuling og skyet.

På riksvei 9 mellom Hovden og Haukeli meldes det om snø- og isdekke. Det er minus fire grader, frisk bris og skyet.

Fylkesvei 755 over Imingfjell er åpen, men også her, mellom Tessungdalen og Gavlen, er det snø- og isdekke. Det samme gjelder fylkesvei 651 mellom Tuddal og Svineroi.

– Biler fra våre mannskaper er ute og strør og salter veiene, opplyser Christensen.

– Sørg for å sko bilen etter forholdene, det er førerens ansvar. Folk må kjøre varsomt og tenke sikkerhet. Sørg for god avstand til bilen foran og avpass farten etter forholdene. Vær tålmodig, legger trafikkoperatøren til.

Minusgrader

Statens vegvesens prognoser tilsier at det blir mellom fem og seks minusgrader på E134 over Haukelifjell søndag. Det kan komme snø, og det meldes om lett bris fra morgenen av og svak vind utpå dagen.

– På riksvei 9 skal det ifølge prognosene bli minus fire grader, så blir det noe varmere utover dagen, men kaldere igjen på kvelden. Det skal være skyet, og det kan komme noe snø også her, sier Christensen.

  • Les værmeldinger på yr.no
  • Les flere trafikkmeldinger her