NRK Meny
Normal

– Sommeren var super!

NOME (NRK): Årets sommer har fått mange voksne til å klage. Men barna på Ulefoss mener den har vært super, og at det eneste problemet er at den har vært for kort.

Fornøyde barn på Ulefoss

Signe, Thale, Tone og Iris er fornøyd med sommeren de har lagt bak seg. De synes det har vært både varmt og spennende.

Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK

På barneskolen på Ulefoss, har mange barn lekende dager på SFO etter sommerferien. Mange av dem har gode minner fra sommeren.

Tida går sakte

– Sommeren har vært bra, det er mange gode ting på sommeren. Vi har bada og sett på film. Tida går sakte, og det er bra, sier 1.-klassingene Iris Netten, Thale Stoa Betten og Signe Sofie Wiik Lauvrak.

På et av lekerommene lages en over en meter høy klinkekulebane. Even Roland Vibeto, Fredrik Myrland Folkestad, Elias Ringsevjen og Olve Liestøl Jensen, gjør de siste justeringene. Kulene triller like fort som sommeren.

Bygger klinkekulebane på Ulefoss

Olve, Isak, Elias, Elias (med ryggen til), Even og Fredrik bygger klinkelulebane på SFO på Ulefoss skole. De synes det har vært en varm og morsom sommer, som har gått altfor fort.

Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK

Veldig varm sommer

– Den går veldig fort, så jeg synes det er litt kjedelig.

– Hva er det som har vært bra i sommer da?

– Det har vært å sykle, sparke og bade i Bø Sommarland.

Guttene synes å huske at sommeren var en varm opplevelse.

– Det var 25 varmegrader her. Da holdt vi på å kovne. Vi har sykla, bada og gjort mange gøye ting. Det er veldig gøy å ha sommer for da kan vi gjøre masse andre ting, sier barna.