NRK Meny
Normal

– Krevende søk i Skienselva

Ifølge dykkere er det nå mye strøm og dårlig sikt i Skienselva, noe som gjør letearbeidet vanskelig.

Søk etter drept mann i Skienselva

Dykkere som leter etter en savnet 64-åring i Skienselva, forteller om dårlig sikt og krevende forhold.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

Dykker i Røde Kors Tommy Vang er blant letemannskapene som deltar i søket etter den savnede 64-åringen, Magne Sigmund Hanssen, i Skien. Vang kan fortelle at det er dårligere sikt i elva i dag enn det var i går.

En 30 år gammel rumener er siktet etter at han selv forklarte politiet at han hadde drept 64-åringen, og dumpet han i Skienselva. 30-åringen var leieboer hos savnede.

– Er ikke å foretrekke

Tirsdag og onsdag har båter fra politiet, Røde Kors og Redningsselskapet lett både til vanns og til lands i området rundt Menstadbrua i Skien.

Søket under vann har vist seg å være krevende for dykkerne.

– Vi har en-to meter sikt. Det er mye strøm og vi konsentrerer oss om bakevjene som er på innsiden av strømmen, sier Tommy Vang.

Også dykker Magnus Opsahl syns søket i elva er tungt slik forholdene er onsdag.

– Det har vært krevende å søke under vann nå. Det er dårligere sikt i dag enn det var i går, og det er mye strøm. Det er tungt, men det går. Så lenge vi har en meter sikt, går det greit. Det er ikke å foretrekke, men vi får søkt, sier han.

Mye vann i elva

Det er mye vann i elva nå, noe som også gjør søket vanskeligere for letemannskapene.

– Det er høyere vannføring, så det er sterkere strøm. Båtføreren må ha god kontroll på båten og det er krevende for meg som henger etter, sier Opsahl.

Onsdag ettermiddag søkes det sørover fra Menstadbrua mot Porsgrunn. Politioverbetjent Kittil Haugen ved Telemark politidistrikt som leder søket i elva, kan like før klokken 15.00 onsdag ettermiddag fortelle at han ikke vet hvor lenge søket i elva vil fortsette.

– Det vurderes fortløpende, sier han.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

 • Vis omsyn på tronge vintervegar

  Køyreskulelærar Preben Utzig i Skien lærer elevane sine at det ikkje er nokon vits i å halde på forkøyrsretten, men heller vise omsyn nå som gater og vegar er både tronge og glatte. Utzig får full støtte hjå UP Region Sør.

  Preben Utzig
  Foto: Roald Marker / NRK
 • Bekymra for inaktive eldre

  Ingebjørg Kyrdal, spesialist i fysioterapi for eldre, er bekymra for stillesitjande eldre. Vaksne og eldre er i ro i gjennomsnitt 62 prosent av den vakne tida, altså rundt ni timar dagleg, viser statistikk frå Helsedirektoratet.

 • Strid i skjønnsretten

  Lilleelva Parkering og Statens vegvesen er i strid om det nye Lilleelvkrysset i Porsgrunn. Parkeringsselskapet vil ha erstatning for tapte parkeringsplassar, også for plassar som enno ikkje er bygd, skriv Varden.

 • Startskot for samanslåing

  Telemark er vertskap for det fyrste møtet i fellesnemnda for nye Vestfold og Telemark fylkeskommune. Fylkesordførar Sven Tore Løkslid seier han gler seg til å starte prosessen. På møtet skal det mellom anna veljast leiar og nestleiar av fellesnemnda.

  Sven Tore Løkslid. AP
  Foto: Anne Lognvik / NRK