NRK Meny
Normal

– Ingen tør kjøpe bolig på Rjukan

Trusselen om nedleggelse av sykehuset på Rjukan har ført til at det er helt stille i boligmarkedet i kommunen.

Hus til salgs på Rjukan

Bjørn Even Lofthus skal selge sitt hus på Rjukan. Han mener sykehussaken påvirker salget.

Foto: Privat

– Det er helt stille i markedet, og det er på grunn av sykehussaken, sier Gerd Åse Hagen som er daglig leder i Rjukan og Tinn eiendomsmegling.

Aldri sett roligere marked

Gerd Åse Hagen

Gerd Åse Hagen i Rjukan og Tinn eiendomsmegling mener trusselen om nedleggelse av Rjukan sykehus, har ført til at boligsalget har stanset helt opp i byen.

Foto: Privat

I snart 30 år har hun jobbet som boligmegler på Rjukan. Aldri før har hun opplevd at markedet er så stille som nå.

– Folk tør ikke å kjøpe av frykt for at sykehuset skal bli lagt ned, sier hun.

Hun sier at folk avventer markedet og venter på å se hva som skjer.

– De tør ikke investere i bolig, som er en av de største investeringene folk gjør. På Finn ligger omtrent 30 boliger, og de har stått der lenge, sier Hagen.

Vet ikke hva som skjer

Hun tror folk venter og ser an sykehussituasjonen blant annet på grunn av arbeidsplassene som kommer med sykehuset, og at folk ikke tør investere når de ikke vet hva som skjer.

– Det er mange arbeidsplasser på Rjukan sykehus som kan stå i fare.

– Sykehussaken avgjørende for salget

Bjørn Even Lofthus skal selge sitt hus. Han tror at sykehussaken blir avgjørende for hans salg.

– Det er nok en del som kanskje velger å flytte ut fra kommunen, og det er nok noen som vegrer seg mot i flytte inn siden sykehuset mest sannsynlig blir nedlagt, sier Lofthus.

Og blir sykehuset lagt ned, vil boligprisene falle, sier Hagen.

– Vi har jo lave priser fra før, og jeg tror at hvis folk skal greie å selge boligene sine, så vil jo markedet synke. Og de må ned på enda dårligere pris for boligene sine, sier Hagen.

 • Hund som beit treåring blir avliva

  Eigarane av hunden som beit ein treåring i Skien har fått førehandsvarsel om at hunden blir avliva. Politiadvokat Christian Ytterbø i Sør-Øst politidistrikt seier til TA at vilkåra i paragraf 18 i hundelova for å fatte vedtak om avliving er oppfylt.

  Ulvehund
  Foto: Petter Melsom / NRK
 • Kan bli overkøyrt av staten

  Fylkesordførar Sven Tore Løkslid (Ap) er redd Vestfold og Telemark kan bli overkøyrt av staten dersom dei ikkje blir einige på det felles fylkestingsmøte i Tønsberg i dag. Også Gunn Marit Helgesen (H) meiner fylka har mest å vinne på å bli samde.

  Sven Tore Løkslid
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Vinje-senteret får pengar

  Nynorsk kultursentrum gler seg over pengar til innhald i Vinje-senteret for dikting og journalistikk. – Det er eit nytt stort steg for oss, seier Ottar Grepstad i Nynorsk kultursentrum etter at Stortinget no løyver 1,6 millionar til Vinje-senteret.

 • Erkjenner straffskuld for likskjending

  Dottera til Kari Grønnestad, som blei drepen i 2015, erkjenner straffskuld for likskjending. Kvinna har tidlegare vore siktet for drapet på mora. I august i år blei dottera og sambuaren tiltalt for likskjending, skriv TA.

  Søk etter død kvinne i Skienselva
  Foto: Stine Hansen Bakkebø / NRK