– Døde av drukning etter båtulykke

Den foreløpige obduksjonsrapporten etter båtulykken i Toke i Drangedal natt til 1. mai, viser at de to omkomne døde av drukning.

Her traff båten fjellet

Det var denne holmen båten med de sju ombord kjørte inn i natt til 1.mai.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– De to hadde ikke store fysiske skader, sier politiførstebetjent ved Drangedal lensmannskontor, Terje Gautefall til NRK.no.

Spørsmålet om de to var påvirket av alkohol blir først klart når den endelige obduksjonsrapporten foreligger. Skadene på fritidsbåten viser at den hadde stor fart.

Politiet har tidligere bekreftet at flere av de andre ombord i båten var påvirket av alkohol.

Til sammen sju unge personer befant seg i båten, da ulykken skjedde natt til søndag 1.mai. Båten gikk på en holme i innsjøen Toke, og ungdommene havnet i vannet. Fem av dem klarte å redde seg på land. En mann var lenge savnet etter ulykken, men ble funnet omkommet sent søndag kveld av en miniubåt.

Det var den omkomne 22-åringen som var fører av båten. Ingen av de sju ombord hadde på seg redningsvest, og det var heller ikke redningsvester ombord i båten.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Kamerat til død 22-åring

– Han døde der han likte seg aller best, sier bestekameraten til den døde 22-åringen.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– Litt godt, men også grusomt

22-åringen ble pappa for kun seks uker siden, og beskrives av venner som en som var svært godt kjent på Tokevann.

– Han var konge av Toke. Han var godt kjent på dette vannet, og var også mye der, sier sjefen og bestekameraten til den omkomne 22-åringen til NRK.no.

NRK.no fikk snakke med moren til den omkomne 22-åringen da hun kom til land etter å ha sett ulykkesstedet.

– På en måte var det litt godt å få se stedet med egne øyne, og ikke bare gjennom media. Men det er klart at dette er helt grusomt, sier hun.