Hopp til innhold

Stor prisforskjell på en kilo mel

Forbrukere reagerer på prisforskjellen på mel fra Møllerens. Det skiller nær ni kroner på en kilo av det samme melet.

mel, møllerens

Prisforskjellen på en kilo mel fra Møllerens er stor.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– Jeg synes det er dårlig. Som forbrukere blir vi lurt. Det er lett å bli fristet til å ta den flotte esken der, sier Anne Lise Tinnholt og peker på den nye melpakka.

Anne Lise Tinnholt

Anne Lise Tinnholt synes forbrukerne blir lurt av den nye innpakningen.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

De to innpakningene står side om side i butikkhyllene. Begge inneholder en kilo mel, men på prislappen skiller de seg fra hverandre. Den klassiske melposen koster 9, 90, mens den nye pappesken koster 18, 50.

I hyllene der det selges mel er det flere som kikker på prisene.

– Jeg tar den billigste. Det var litt stor forskjell på dem i pris. Hadde den esken vært litt større, så ville jeg vurdert den. Jeg synes ikke det er greit om de har tenkt å gå bort fra melposen, og bare selge mel i pappeske, sier Stine Langerød.

Rent mel i posen

Hos Møllerens er oppfatningen en annen. De mener det er et krav fra folket at melet leveres i en bedre innpakning enn i den klassiske papirposen.

– Vi har lyttet til forbrukerne som ønsker en innpakning som søler mindre. Vi mener at den nye pappesken er en revolusjon innenfor melmarkedet, sier salgs- og markedsdirektør i Møllerens Jan Erik Eikeland.

mel

Industridesigner og prosjektleder Sofie Blich og salgs- og markedsdirektør Jan Erik Eikeland viser frem den nye innpakningen.

Foto: Vidar Langeland

Vil de billige melposene bli borte?

– Nei, i øyeblikket så får du de fleste typer mel både i pose og i pappkartong. Forbrukerne vil avgjøre om vi går bort fra melposen i fremtiden, sier Eikeland.

Han vil ikke være med på at de forsøker å lure kundene.

– Nei, det gjør vi ikke. Jeg synes det er veldig uheldig at noen kunder opplever det slik. Hvis vi får slike klager vil vi selvsagt se nærmere på det, sier Jan Erik Eikeland.

– Hvis ikke du hadde sagt noe, så hadde jeg betalt nesten 20 kroner kiloen for melet. Det er jo nesten dobbel pris det, sier Anne Lise Tinnholt.

Les også:

Forbrukerombudet blander seg ikke opp i hvilken pris de ulike aktørene setter på produktene sine. I utgangspunktet er det fri prissetting. Aktørene kan fastsette sine egne priser, innenfor rimelighetens grenser.