NRK Meny
Normal

Tjener 250.000 ekstra på hver hjemmekamp

Odd tjener gode penger på gode resultater. Mens laget vinner kamper, strømmer publikum til tribunene.

billettkø

Folk står i kø for å kjøpe billett til semifinalen mellom Odd og Sarpsborg 08.

Foto: Einar Håndlykken

– Vi går med overskudd i 100.000 kroners klassen hver eneste hjemmekamp. Med 8.000 på tribunen er tallet fort 250.000 kroner, sier Odd-direktør Einar Håndlykken.

Før sesongen budsjetterte klubben med 5.500 tilskuere på hver kamp. Men gode resultater har gitt stor interesse blant folk.

De fire siste hjemmekampene har alle vært sett av godt over 8.000 tilskuere. Da Odd møtte Strømsgodset var det nesten 9.000 mennesker på tribunen.

– Cupsemifinalen mot Sarpsborg 08 blir en solid rekord, med over 12.000 tilskuere. Det er vilt, rett og slett veldig stort, smiler direktøren.

Einar Håndlykken

Einar Håndlykken jubler over gode publikumstall på Falkum.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Lokale spillere

Odd har satset langsiktig og lokalt. De siste åra har Odd brukt stadig flere spillere med tilhørlighet til Telemark.

– Nå har vi spillere fra Skien, Porsgrunn og Kragerø, og rundt i hele Telemark. Dermed er det slik at folk kjenner noen, som kjenner noen som spiller på laget. Det gir identitet og nærhet, og folk kjenner seg mer knyttet til laget, sier Håndlykken.

Fem av de elleve som startet kampen mot Viking er oppvokst i Telemark, ofte har tallet også vært høyere.

Publikumslag på besøk

Odd har fire hjemmekamper igjen i sesongen 2014. I tillegg til den utsolgte semifinalen i cupen mot Sarpsborg 08, kommer publikumsmagneter som Brann og Rosenborg på besøk i Skien.

– Jeg tror vi har flere fine kamper i vente denne sesongen. Brann og Rosenborg trekker ofte mye folk. I tillegg blir dette viktige kamper hvor Odd kjemper om medalje. Det blir garantert spennende, morsomt og forhåpentligvis folksomt, sier Einar Håndlykken.

Direktøren håper å bygge videre på suksessen fra denne sesongen i årene som kommer.

– Vi må forsøke å gjøre det veldig gøy å gå på kamp. Slik at folk kommer når vi taper også. For det kommer nok slike tider også.