NRK Meny
Normal

- Nå må industrien få gassrør-svar

Stortinget skal torsdag debattere gassrør til Grenland og rådgiver i Norsk Industri, Bror Yngve Rahm, krever tydelige signaler.

Under torsdagens budsjettdebatt i Stortinget håper Rahm at olje- og energiminister Odd Roger Enoksen vil være presis på talerstolen.

 

Bror Yngve Rahm
Foto: Else Jorunn Saga / NRK

Rahm, som selv er tidligere stortingsrepresentant, regner med at opposisjonen kommer til å utfordre statsråden til å være så tydelig som mulig.

- Det vesentlige er ikke hvordan vi oppfatter det som blir sagt, men hvordan industrien, som er avhengig av avklaringer, oppfatter de signalene som kommer, sier Rahm.

Han håper uansett at debatten i seg selv vil føre saken et hakk videre.

- Jeg har ingen tro på at vi kommer til å få en endelig avklaring på gassrøret gjennom debatten. Det tror jeg statsråden er for dreven til å bli lokket ut på. Men jeg håper at de ulike partiene utdyper hva som er intensjonen med dette; nemlig at en ønsker at røret skal realiseres, sier Rahm.

 

 • Hund som beit treåring blir avliva

  Eigarane av hunden som beit ein treåring i Skien har fått førehandsvarsel om at hunden blir avliva. Politiadvokat Christian Ytterbø i Sør-Øst politidistrikt seier til TA at vilkåra i paragraf 18 i hundelova for å fatte vedtak om avliving er oppfylt.

  Ulvehund
  Foto: Petter Melsom / NRK
 • Kan bli overkøyrt av staten

  Fylkesordførar Sven Tore Løkslid (Ap) er redd Vestfold og Telemark kan bli overkøyrt av staten dersom dei ikkje blir einige på det felles fylkestingsmøte i Tønsberg i dag. Også Gunn Marit Helgesen (H) meiner fylka har mest å vinne på å bli samde.

  Sven Tore Løkslid
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Vinje-senteret får pengar

  Nynorsk kultursentrum gler seg over pengar til innhald i Vinje-senteret for dikting og journalistikk. – Det er eit nytt stort steg for oss, seier Ottar Grepstad i Nynorsk kultursentrum etter at Stortinget no løyver 1,6 millionar til Vinje-senteret.

 • Erkjenner straffskuld for likskjending

  Dottera til Kari Grønnestad, som blei drepen i 2015, erkjenner straffskuld for likskjending. Kvinna har tidlegare vore siktet for drapet på mora. I august i år blei dottera og sambuaren tiltalt for likskjending, skriv TA.

  Søk etter død kvinne i Skienselva
  Foto: Stine Hansen Bakkebø / NRK