NRK Meny
Normal

- Nå må industrien få gassrør-svar

Stortinget skal torsdag debattere gassrør til Grenland og rådgiver i Norsk Industri, Bror Yngve Rahm, krever tydelige signaler.

Under torsdagens budsjettdebatt i Stortinget håper Rahm at olje- og energiminister Odd Roger Enoksen vil være presis på talerstolen.

 

Bror Yngve Rahm
Foto: Else Jorunn Saga / NRK

Rahm, som selv er tidligere stortingsrepresentant, regner med at opposisjonen kommer til å utfordre statsråden til å være så tydelig som mulig.

- Det vesentlige er ikke hvordan vi oppfatter det som blir sagt, men hvordan industrien, som er avhengig av avklaringer, oppfatter de signalene som kommer, sier Rahm.

Han håper uansett at debatten i seg selv vil føre saken et hakk videre.

- Jeg har ingen tro på at vi kommer til å få en endelig avklaring på gassrøret gjennom debatten. Det tror jeg statsråden er for dreven til å bli lokket ut på. Men jeg håper at de ulike partiene utdyper hva som er intensjonen med dette; nemlig at en ønsker at røret skal realiseres, sier Rahm.

 

 • Tre over E18

  TA skriv at det ligg tre og tunge greiner i vegen fleire stader langs E18 ved Kragerø. Vegtrafikksentralen oppmodar folk til å køyre forsiktig.

 • 98 kundar utan straum

  Laurdag klokka 17.00 er 98 kundar i Telemark og Vestfold utan straum, melder Skagerak Energi. Det blir arbeidd alle stader der det er feil, og selskapet håpar alle får attende straumen i løpet av kvelden.

 • Mindre personskadar

  I kollisjonen ved Gaustablikk skianlegg fekk to personar mindre skadar. Dei to siste er uskadde. Alle fire er undersøkt av lege på staden.

 • Front mot front

  To personbilar har kollidert front mot front like ovanfor Gaustablikk skianlegg. Det var fire personar i bilane, alle er ute. Det er meldt om personskade og store materielle skadar på bilane. Naudetatane rykkjer ut.