NRK Meny
Normal

- Nå må industrien få gassrør-svar

Stortinget skal torsdag debattere gassrør til Grenland og rådgiver i Norsk Industri, Bror Yngve Rahm, krever tydelige signaler.

Under torsdagens budsjettdebatt i Stortinget håper Rahm at olje- og energiminister Odd Roger Enoksen vil være presis på talerstolen.

 

Bror Yngve Rahm
Foto: Else Jorunn Saga / NRK

Rahm, som selv er tidligere stortingsrepresentant, regner med at opposisjonen kommer til å utfordre statsråden til å være så tydelig som mulig.

- Det vesentlige er ikke hvordan vi oppfatter det som blir sagt, men hvordan industrien, som er avhengig av avklaringer, oppfatter de signalene som kommer, sier Rahm.

Han håper uansett at debatten i seg selv vil føre saken et hakk videre.

- Jeg har ingen tro på at vi kommer til å få en endelig avklaring på gassrøret gjennom debatten. Det tror jeg statsråden er for dreven til å bli lokket ut på. Men jeg håper at de ulike partiene utdyper hva som er intensjonen med dette; nemlig at en ønsker at røret skal realiseres, sier Rahm.

 

 • 71-åring kan bli ildsjel

  71 år gamle Ingar Clausen fra Porsgrunn kan få avisa Dagens hederspris. Han er en av fem nominerte. Clausen er initiativtaker til nettstedet spør-bestefar.no, der unge mennesker kan spørre om hva som helst. Prisen er på 25.000 kroner og deles ut i april.

  Ingar Clausen
  Foto: Lars Tore Endresen / NRK
 • Pågrep etterlyst mann

  Politiet pågrep lørdag ettermiddag en 23 år gammel mann fra Skien. Han var etterlyst for å ikke ha møtt opp til soning av en dom. Han er dømt for promillekjøring, og i tillegg skulle han sone en subsidiær straff for en ilagt bot.

 • Møster Haugen på 12

  Amund Møster Haugen fra Tinn endte på en 12. plass i herrenes sprint i Telemarkkjøring på Rjukan lørdag.

  Amund Møster Haugen
  Foto: Tom Ole Buaas / NRK
 • Bekkevold støtter forslag

  KrFs Geir Bekkevold støtter forslaget om ny jobb for Listhaug. – Å gi Sylvi Listhaug en ny statsrådpost er en mulig løsning, skriver han i en tekstmelding til NTB. Han understreker at han kun uttaler seg på vegne av seg selv og at dette ikke er drøftet i partiet.

  Geir Bekkevold
  Foto: Sven Håkon Kulbeck / NRK