NRK Meny
Normal

Ikke lenger håp for Rjukan sykehus

Det er sterke reaksjoner på Rjukan etter at Stortinget støttet helseminister Bent Høie i å legge ned akuttfunksjonen på Rjukan og i Kragerø.

Rjukan sykehus

Fra neste sommer, vil tilbudet ved Rjukan og Kragerø sykehus bli redusert kraftig. Stortinget støtter helseministerens instilling for sykehusene.

Foto: Rune Guneriussen

– Det kommer dessverre, men selvfølgelig til å gå liv tapt på Rjukan nå.

Det sier Bjørn Sverre Birkeland, som er leder i Kommunenes landsforening for lokalsykehus og sitter i kommunestyret i Tinn.

Bjørn Sverre Birkeland

Bjørn Sverre Birkeland er oppgitt over at Stortinget ikke gikk inn for å bevare tilbudet ved sykehuset på Rjukan og i Kragerø.

Foto: Johs Apold / NRK

– Vil ikke at det skal bo folk i bygdene

Tirsdag ble det klart at Stortinget støtter helseminister Bent Høies innstilling om å legge ned akuttfunksjonene ved sykehusene på Rjukan og i Kragerø.

Et forslag fra Senterpartiet om å stille nedleggelsene i bero ble tirsdag nedstemt i Stortinget.

Les også:

Verken Arbeiderpartiet eller noen av de borgerlige partiene støttet Sps forslag om at Stortinget skal ha siste ord når det gjelder nedleggelser og andre større endringer i sykehusene.

Birkeland mener Stortinget nå legger opp til at det ikke skal bo folk i Bygde-Norge. Han mener vedtaket er en katastrofe for Tinn kommune.

Dramatisk for lokalsamfunnet

– Konsekvensene er først og fremst at vi mister beredskapen og den akutte medisinsk hjelpen som er absolutt nødvendig å ha. I tillegg vil hundre mennesker miste arbeidet sitt på Rjukan. Det kommer jo heller ikke til å styrke lokalsamfunnet at vi legger ned et lokalsykehus.

Akuttmottaket på Rjukan blir dermed lagt ned fra sommeren 2015.

Sykehusforkjemperne vil nå jobbe for å få private aktører inn i sykehusbygget på Rjukan.

 • Funnet i god behold

  Den sju år gamle jenta som var savnet i Skien er funnet i god behold. Jenta blir gjenforent med foreldrene. Politiet var i ferd med å trappe opp leteaksjonen, som nå blir avblåst ifølge politiet. Jenta ble funnet av en lærer som var ute og lette.

  Laster Twitter-innhold
 • Leteaksjon etter 7 år gammel jente

  Politiet kaller inn ekstra mannskaper i letingen etter ei 7 år gammel jente på Gulset i Skien. – Jenta kom ikke hjem som avtalt. Det er mørkt og kaldt og vi tar dette på største alvor når det gjelder ei så ung jente, sier Terje Pedersen i politiet.

 • 7 år gammel jente savnet på Gulset

  Politiet leter etter ei 7 år gammel jente på Gulset i Skien. Jenta dro hjemmefra klokke 14.15. Hun har lyst hår og er iført en blå vinterjakke med små grønne, lilla og røde prikker.

 • Spredt HSN skaper trøbbel

  Høgskolen i Sørøst-Norge har støtt på problemer med universitetssøknaden fordi de er lokalisert for mange steder. Rektor Petter Aasen er overrasket over at dette blir et tema og vil rydde opp i eventuelle misforståelser. Høgskolen holder til i Telemark, Vestfold og Buskerud.