- Fremstilt som morder

Aktorat og forsvarere viste med tydelighet at de har forskjellig syn på hva som skjedde da Bent Brubakken ble slått i ansiktet og døde.

Utestedet Park

Brubakken ble slått ned utenfor utestedet Park i Porsgrunn.

Foto: Styrk Fjærtoft Trondsen / NRK

Den 38 år gamle familiefaren ble slått ned utenfor utestedet Park i Porsgrunn natt til søndag 5. oktober i fjor høst. Mannen døde senere av skadene, og en 25 år gammel mann ble siktet i saken.

Les: - Døde av hodeskader

25-åringen møtte onsdag i retten, og fortalte at han angret på det han hadde gjort.

Les: - Jeg er lei meg

Torsdag la aktor Arnfinn Hval ned påstand om tre år og tre måneder fengsel hvorav seks måneder skulle gjøres betinget. Aktor la vekt på vitneutsagn og at tiltalt hadde to tidligere forhold hvor han var dømt for voldsbruk.

- Brukte ”gå vekk-slaget”

Forsvarer Heidi Ysen prosederte for full frifinnelse, subsidiært legemsbeskadigelse.

Ysen ba retten ta hensyn til at hennes klient hadde havnet i selvforsvar – hun trakk spesielt frem at mannen som var sammen med Brubakken tidligere på kvelden hadde blitt kastet ut av et utested i Porsgrunn på grunn av truende oppførsel.

Ysen lanserte også begrepet ”gå vekk-slaget”, som hennes klient hadde forklart politiet ved pågripelse.

- Det er ett utrykk han uttrykte umiddelbart den søndagen han satt i avhør. Slik han forklarer det er at han slo slaget for å komme seg ut av en truende situasjon, og ikke noe annet, forklarer Ysen.

Juridisk, ikke moralsk

I retten i dag kom det frem at saken hadde fått mye oppmerksomhet. Ysen var opptatt av at tiltalte ikke måtte forhåndsdømmes. Hun ba dommer og meddommere innstendig om at saken måtte behandles juridisk, ikke moralsk.

- Jeg har opplevd at reaksjonene har vært urimelige i forhold til min klient. Vi må huske på at han er tiltalt for den laveste skyldgrad som kan tenkes i forhold til at noen skulle avgå ved døden. Det er mindre enn uaktsomhet, sier Ysen.

- Jeg opplever at min klient har blitt fremstilt som en morder i det offentlige rom. Det blir feil når han handlet i selvforsvar, avslutter Ysen.

Dom i saken faller mandag førstkommende.