Hopp til innhold

Tilbyr «happy ending»

Flere av thaimassasje-instituttene i Oslo tilbyr seksuelle tjenester.

Massasjeinstitutt (illustrasjonsfoto)

De siste årene har det dukket opp mange nye thaimassasje-institutter i Oslo. Og ifølge Pro Senteret og Kast tilbyr flere av dem seksuelle tjenester.

Foto: Thomas Marthinsen / NRK

De siste årene har det dukket opp mange nye thaimassasje-institutter i Oslo.

Ifølge Pro Senteret og Kast, som jobber med prostituerte og horekunder, selger flere av dem seksuelle tjenester.

– Dette gir thaimassasje et snuskete rykte som gjør det vanskelig for dem som vil drive seriøst, sier Karittha Finnstø, eier av et massasje-institutt ved Solli plass i Oslo.

– Spør etter «happy ending»

– Thaimassasje er nesten som yoga, jeg skjønner ikke hva det har med sex å gjøre, sier Finnstø til NRK.

Hun har flere ganger opplevd at kunder har spurt etter «happy ending».

– Noen av dem som kommer innom spør om vi har ekstra service. Da sier vi nei. Noen bare går, men det er noen som prøver seg. De beføler oss på kroppen, og da sier jeg ifra at jeg er på jobb og ber om respekt.

– Da sier de at andre steder gjør det, og lurer på hvorfor vi ikke gjør det. Derfor tror jeg det er mange steder som faktisk tilbyr det, sier Finnstø.

– Gjør sexkjøp mer tilgjengelig

Lennart Lock

Kast-leder Lennart Lock sier at mennene ikke alltid har bedt om sex på forhånd.

Foto: Kast Norge

Hennes mistanker bekreftes av Lennart Lock. Han er leder for prosjektet Kast, som henvender seg til prostitusjonskunder.

– Vi vet det foregår sexsalg på enkelte massasjeinstitutt. Mine brukere forteller at de har fått sex enten på eget initiativ eller på direkte tilbud fra massøren.

Til Lock kommer menn for å teste seg, og for å ha noen å snakke med om sexkjøpene sine.

– Det er vanskelig for menn som ønsker om å slutte med sexkjøp at massasjeinstitutt tilbyr dette. Dette gjør sexkjøp mer tilgjengelig.

Også ved Pro sentret har hørt om fenomenet.

Bjørg Norli.

Bjørg Norli ved Pro Senteret i Oslo sier at kvinnene ofte er gift med norske menn og selger seksuelle tjenester for å spe på inntekten.

Foto: Pro Senteret

– Så lenge det har vært thailandske kvinner som har drevet masasjeinstutter i Oslo, så har det vært noen av dem som har tilbudt sex, sier Bjørg Norli, seksjonssjef ved Pro sentret, som blant annet jobber med kvinner som driver med prostitusjon.

Norli sier dette er kvinner som har kommet til landet på lovlig vis.

– Det er stort sett kvinner som er gifte med norske menn, og som har kommet til Norge gjennom familiegjenforening. Men det er også mange seriøse aktører som tilbyr thaimassasje.

Politiet kjent med praksisen

Ifølge politiet var det i 2007 omtrent sju thaimasasjeinstitutter i hovedstaden som solgte seksuelle tjenester. Etter at politiet tok kontakt med utleierne stengte alle stedene, ettersom det ikke er lov å leie ut til noen som selger sex, hvis du vet hva som foregår. Da kan du bli straffet for hallikvirksomhet.

Ifølge Kirkens Bymisjon er det rundt 30 thaimassasje-studioer i Oslo. Politiet bekrefter at man ved flere av disse kan få kjøpt sex.