Hopp til innhold

Ny overfallsvoldtekt i Oslo

En 37 år gammel kvinne er hardt skadet etter å ha blitt voldtatt og banket opp i Prinsens gate i Oslo sentrum i natt.

Prinsens gate
Foto: Karl Erik Brøndbo / NRK

Kvinnen ble angrepet da hun låste seg inn i en oppgang.

Dette er fjerde gang i løpet av noen måneder at en kvinne blir voldtatt eller forsøkt voldtatt idet de har låst seg inn hjemme.

I tillegg har det vært flere voldtekter og voldtektsforsøk i byen etter nyttår.

Kjørt til sykehus

Politiet fikk melding om overgrepet i Prinsens gate klokken 04.15 i morges.

Kvinnen ble kjørt til Ullevål universitetssykehus med alvorlige skader etter stump vold.

- Kvinnen ble overfalt da hun låste seg inn i oppgangen i natt, sier vaktleder ved krimvakta i Oslo politidistrikt, Lennart Kyrdalen, til Aftenposten.no.

Ukjent gjerningsmann

Gjerningsmannen er fortsatt ukjent.

- Saken blir betegnet som en voldtekt, og kvinnen er utsatt for stump vold, sier Kyrdalen til Aftenposten.no.

Etterforskere kom til stedet i morgentimene i dag og foretok en åstedsundersøkelse. Det skal ikke ha vært vitner til overfallet.

Bølge av voldtekter

Til sammen er nå åtte kvinner voldtatt eller forsøkt voldtatt siden nyttår. Politiet vet foreløpig ikke om det er noen sammenheng mellom overfallene.

- Vi ser likhet i og med at det er kvinner som er overfalt idet de er på vei hjem. Men hvis man tenker på beskrivelse av gjerningsmann, er ikke de så like per i dag at vi kan si at det er den samme personen som har vært på de forskjellige stedene, sier politioverbetjent Anne Rynning Aasen i Oslo politidistrikt.

- Man kan altså ikke si at det ikke er det, men vi kan heller ikke si på det nåværende tidspunkt at det vitterlig er det, sier hun.

Overfalt i eget hjem

Det er to dager siden sist gang en kvinne meldte fra til politiet om voldtekt. Mandag 29. januar ble en kvinne  overfalt og seksuelt misbrukt i eget hjem i Thorvald Meyers gate på Grünerløkka.

Uken før ble en annen kvinne overfalt og voldtatt i det hun låste seg inn i boligen sin på Majorstua. Kvinnen ble dratt ned i kjelleren og voldtatt av en mann, mens to andre holdt vakt.

Også to andre kvinner har blitt forsøkt voldtatt på Majorstua idet de har låst seg inn hjemme de siste månedene. Det ene forsøket skjedde i Gabels gate i oktober, det andre i Jacob Aals gate i desember.

En mann er pågrepet og siktet for å stå bak en av voldtektene i nyttårshelgen. Han sjekkes også opp mot de andre sakene.