Fakta
LYD OG VIDEO
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
- Hør kokken i aksjon her:
- Blanda drops fra Østlandssendingen:
Kremet sjøkrepssuppe
(2 personer):
4 store, rå sjøkreps eller 6 små.
Sjøkrepskraft:
Krepsehode og -bein
2 sjalottløk
1 tomat
1 paprika
1 fedd hvitløk
2 dl hvitvin koker til halvparten
2 dl vann
Olivenolje til steking
La hakket hviløk og sjalottløk frese i litt olje. Skjær tomat og paprika i store biter og ha i stekepannen sammen med krepsehode og -bein. Tilsett hvitvin. La hvitvinen koke ned til halvparten. Tilsett vannet og la det småkoke cirka en halv time.
Selve suppa:
2 sjalottløk
1 kokt artisjokk (kokes 20 min med sitron og salt i vannet)
6 sjampinjonger
1 fedd hviløk
Sjøkrepskraften
1 dl fløte
1 dl melk
4-6 rå krepsehaler
Litt gressløk
Fersk estragon
1/2 sitron
salt og pepper
Skåldet tomat uten kjerne (bakes et par minutter i oven)
Stek de rå krepsehalene i smør og olje til de er nesten ferdige.
La hakket sjalottløk syde i olivenolje i et par minutter. Skjær artisjokk og sjampinjong i små biter og tilsett sammen med hakket hvitløk. La dette frese i 5 minutter. Legg i krepsehalene. Tilsett sjøkrepskraften og ha i fløte og melk. Kok opp. Tilsett litt estragon og hakke gressløk. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Til slutt har du i en halv skåldet tomat i hver tallerken.
Nytes gjerne foran peisen, gjerne med et glass hvitvin til.