Hopp til innhold

5000 dødelige tabletter stjålet

Livsfarlige tabletter stjålet fra Folkehelseinstituttet i Oslo i helgen.

Livsfarlige piller

Slik ser pillene Politiet advarer mot. 5000 ble stjålet fra Folkehelseinstituttet.

Foto: Oslo Politidistrikt

Stasjonssjef ved Sentrum politistasjon, Bjørn Hansen forteller at det er stjålet 5000 tabletter ved merket Natrium Azid.

– De ligger i en eske på 8x10 cm. Den er antakeligvis blå. En tablett er dødelig for barn og en større dose vil være dødelig for voksne, sier Hansen.

Brukt i laboratorium

De blå tablettene kan oppløses i vann og kom til Folkehelseinstituttet torsdag. Tablettene brukes for å forhindre bakterievekst i forbindelse med laboratoriearbeid ved instituttet.

Direktør ved Folkehelseinstituttet Geir Stene-Larsen forteller også at de blå tablettene kan forveksles med det narkotiske stoffet rohypnol, som er i samme farge.

– Vi håper at tablettene blir levert tilbake, om ikke er det viktig å få ødelagt disse tablettene. De er giftige for mennesker og likeså naturen, sier Stene-Larsen.

Bjørn Hansen

Bjørn Hansen, stasjonssjef ved Sentrum politistasjon, advarer mot de blå tablettene ved merket Natrium Azid.

Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Oslo politidistrikt har via Uteseksjonen iverksatt varsling til samarbeidspartnerne, Frelsesarmeen, Kirkens bymisjon, Fransiscushjelpen og Legevakta.

Frykter salg

– I Oslo sentrum omsettes det litt av hvert, og man kan ikke se bort i fra at tablettene kan bli solgt. Vi advarer folk mot å kjøpe ting de ikke vet hva er, fortsetter Hansen.

Politiets kriminalteknikere var på stedet mandag formiddag og sikret nødvendige spor. Saken etterforskes ved Sentrum politistasjon.

– Vi må få de bort fra gaten så fort som mulig, sier Hansen.