Hopp til innhold

2600 kort kopiert i denne butikken

Totalt har 2600 kort blitt utsatt for skimming i Joker-butikken i Geitemyrsveien i Oslo der daglig leder er siktet for medvirkning til kortsvindel.

Joker, St. Hanshaugen
Foto: Nyhetsspiller / NRK

Det viser de siste tallene politiet har fått fra bankenes standardiseringskontor. En kortterminal i butikken var installert med såkalt skimmingutstyr, som kopierer kortinformasjonen.

Flere i nabolaget har blitt svindlet for store pengebeløp .

Lene Hammersland

Lene Hammersland

Foto: Birgitte Wold Ingebretsen / NRK

- Vi har fått opplysninger om at 2600 kort skal være skimmet i betalingsterminalen i denne butikken. Ellers jobber vi med å finne ut hvor mange kort som er blitt misbrukt, sier politiadvokat Lene Hammersland ved Oslo politidistrikt.

Politiet fortalte på en pressekonferanse i går at 40 betalingsterminaler er blitt manipulert og brukt til svindel den siste tiden.

Umulig å se at noe er galt

I tillegg til butikksjefen i Jokerbutikken er ytterligere én person siktet i saken, og politiet utelukker ikke flere pågripelser. De to siktede er ikke knyttet til alle betalingsterminalene.

- Vi jobber med å finne ut om flere har vært involvert, men jeg vil ikke si noe om hvorvidt vi har aktuelle mistenkte i saken, sier Hammersland.

Når terminalen er bygget om er det umulig for kunden å se at noe er galt.

Hammersland anbefaler folk å bruke chip istedenfor å dra kortet når man betaler.

Flere naboer svindlet

Kjetil Ardem
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.