Hopp til innhold

130 millioner til OL-søknad

Byrådet i Oslo vil bruke 130 millioner til å lage søknad om OL i 2022. Byrådet la frem forslag til revidert Oslo-budsjett i formiddag.

Holmenkollen

Forventninger om økt skatteinngang til Oslo kommune i 2012 brukes til å lage OL-søknaden.

Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Den økte utgiften dekkes inn i budsjettet av økte skatteinntekter. Skatteinngangen for Oslo kommune i 2012 ventes å bli 350 millioner høyere enn det kommunen tidligere har budsjettert med.

Kristin Vinje (H)

Kristin Vinje (H)

Foto: Oslo kommune

– Disse pengene kommer som en konsekvens av at det går bedre i landet og skatteinntektene våre kommer til å øke, sier finansbyrådet Kristin Vinje.

Arbeiderpartiet er fornøyde

Rina Mariann Hansen

Rina Mariann Hansen (Ap)

Foto: Arbeiderpartiet

Rina Mariann Hansen (Ap) er nestleder i finanskomitéen og synes det er positivt at pengene til søknaden kommer fra økte skatteinntekter, slik at den ikke går ut over tilbud innbyggerne i Oslo allerede har.

– Vi syns det er positivt at byrådet setter av penger til å søke vinter-OL i 2022. Arbeiderpartiet er tilhenger av at Oslo søker OL, så det var fint å få en avklaring om finansiering av søknaden, sier Hansen.

Viktig for idretten at Oslo er for

Børre Rognlien

Børre Rognlien, idrettspresident

Foto: Roald, Berit / Scanpix

Presidenten i Norges Idrettsforbund sier at når idrettstinget skal behandle OL-søknad 9. juni er det viktig å vite at søkerbyen er interessert.

– Hvis dette betyr at Frp også er med, så er det utmerket. Det som er viktig for oss er at saken går gjennom i bystyret 6. juni, sier Børre Rognlien.

Frp truet med å stemme mot

I forrige uke truet Frp med å stemme i mot en videre OL-prosess, inntil det ble klart hvor de 130 millionene det koster Oslo kommune å lage en OL-søknad skulle komme fra.

Carl I. Hagen vil ikke kommentere at det er satt av penger til OL-søknad i det reviderte budsjettet før Oslo Frp har møttes i ettermiddag.

Fremdrift mot OL-søknad

Etter at bystyret i Oslo har behandlet OL-søknad 6. juni, og idrettstinget det samme 9. juni skal de to partene jobbe videre i fellesskap.

Fordelingen mellom stat, kommuner og idretten om hvem som skal betale for anleggene kommer til å løse seg under marsjen, sier Rognlien.

– Det blir nok vanskeligere forhandlinger om infrastrukturen, om hvem som skal betale for veier, jernbane, trikk, telekommunikasjon, deltakerlandsby og mediesenter. Anleggene utgjør bare 15 prosent av utgiftene, sier Børre Rognlien i Norges Idrettsforbund.

Marit Bjørgen

Marit Bjørgen i Holmenkollen.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Flere nyheter fra NRK Stor-Oslo