Dommer krever mer tid

Norges beste ishockeydommer vurderer å slutte. Han forlanger mer tid til oppladning.

Norsk toppdommer etterlyser mer tid. Ill.foto.
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

I kveld dømmer Ole Stian Hansen semifinalen i NM mellom Stavanger og Storhamar, og for at det ikke skal bli en av hans siste kamper forlanger han mer tid til oppladning.

- Å være hockeydommer i dag krever utrolig mye. Hvis vi skal klare å holde oss på et toppnivå må vi bli mer profesjonelle, ved at fobundet må kjøpe oss fri fra sivilt arbeide.

Dømmer A-VM

Flere ganger i uken gjennom hele sesongen reiser Hansen landet rundt for å dømme landets beste ishockeylag. Tiden blir ofte knapp.

Hansen skal lede kamper under A-VM i Moskva i april/mai, vil etter sesongen avgjøre om han fortsetter. Han frykter at det blir vanskelig å rekruttere gode dommere hvis ikke vilkårene blir bedre.

- Det blir jo vanskelig å rekruttere folk til å gjøre den jobben vi gjør når forholdene er slike, hevder Hansen. 

Mangler penger

Generalsekretær Jon Haukeland i Norges Ishockeyforbund sier at de vil vurdere som kan gjøre for å bedre dommernes vilkår, men sier mangel på penger kan gjøre det å kjøpe dommerne fri fra jobb på kampdagene.

- Det er ikke så vanskelig å sympatisere med ønsket, problemet er jo å finansiere det, kommenterer Haukeland.

Siste nytt

 • Svindal skadet tommelen

  Aksel Lund Svindal falt på gårsdagens Super-G-trening i Copper Mountain og skadet tommelen på venstrehånden. Det er ikke brudd, men så smertefullt at han ikke greier å holde staven selv. Derfor måtte han teipe fast staven i hånden på dagens trening og risikerer å gjøre det samme i sesongdebuten neste lørdag. – Selv om jeg staker litt dårligere taper jeg ikke så mye på start, så det er et alternativ som fungerer veldig bra, sier en positiv Svindal til NRK.

 • Slik stiller Norge mot Slovenia

  Norges lagoppstilling til nasjonsligakampen mot Slovenia er klar. Slik er laget (4-4-2): Rune Jarstein - Omar Elabdellaoui, Håvard Nordtveit, Sigurd Rosted, Haitam Aleesami - Stefan Johansen, Markus Henriksen, Ole Sælnes, Moi Elyounoussi - Ola Kamara, Tarik Elyounoussi.

  Landslagstrening Ullevaal
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Stjernen vraket til lagkonkurransen

  Landslagstrener for hopperne, Alexander Stöckl, forteller til NRK at Daniel-André Tande, Johann André Forfang, Robert Johansson og Anders Fannemel skal representere Norge i lagkonkurransen lørdag. Dermed vrakes Andreas Stjernen.

  Verdenscup skiflyging Planica
  Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sjakk: Parti 6
VM sjakk: Parti 6: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
Nasjonsligaen: Slovenia - Norge