NRK Meny
Normal

Dommer krever mer tid

Norges beste ishockeydommer vurderer å slutte. Han forlanger mer tid til oppladning.

Norsk toppdommer etterlyser mer tid. Ill.foto.
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

I kveld dømmer Ole Stian Hansen semifinalen i NM mellom Stavanger og Storhamar, og for at det ikke skal bli en av hans siste kamper forlanger han mer tid til oppladning.

- Å være hockeydommer i dag krever utrolig mye. Hvis vi skal klare å holde oss på et toppnivå må vi bli mer profesjonelle, ved at fobundet må kjøpe oss fri fra sivilt arbeide.

Dømmer A-VM

Flere ganger i uken gjennom hele sesongen reiser Hansen landet rundt for å dømme landets beste ishockeylag. Tiden blir ofte knapp.

Hansen skal lede kamper under A-VM i Moskva i april/mai, vil etter sesongen avgjøre om han fortsetter. Han frykter at det blir vanskelig å rekruttere gode dommere hvis ikke vilkårene blir bedre.

- Det blir jo vanskelig å rekruttere folk til å gjøre den jobben vi gjør når forholdene er slike, hevder Hansen. 

Mangler penger

Generalsekretær Jon Haukeland i Norges Ishockeyforbund sier at de vil vurdere som kan gjøre for å bedre dommernes vilkår, men sier mangel på penger kan gjøre det å kjøpe dommerne fri fra jobb på kampdagene.

- Det er ikke så vanskelig å sympatisere med ønsket, problemet er jo å finansiere det, kommenterer Haukeland.

Siste nytt

 • Blir yngste nordmann i PGA

  Viktor Hovland har sikret seg sponsorinvitasjon til en PGA-turnering neste år etter storspill i Florida. Hovland representerer Miklagard golfklubb og Oklahoma State University, skriver Norsk Golf. 21-åringen blir tidenes yngste nordmann i en PGA-turnering.

 • Tap for Martinsen i NHL-comeback

  Andreas Martinsen er tilbake i den nordamerikanske toppligaen etter å ha blitt flyttet opp fra farmerlaget Rockford IceHogs. I debutkampen for Chicago Blackhawks endte det imidlertid med 1-5-tap mot gamlelaget Colorado Avalanche.

  Anton Forsberg, J.T. Compher
  Foto: David Banks / AP
 • Nytt tap for Rangers og Zucca

  New York Rangers gikk på en ny smell da de møtte Columbus Blue Jackets på hjemmebane. Kampen endte 5-3 til bortelaget. Med dette har Rangers tapt fem av de sju siste kampene.

  Feiret scoring
  Foto: Adam Hunger / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag