VM i fare for Bjørgen

Marit Bjørgen har blitt syk og VM-deltagelse står i fare.

Marit Bjørgen
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Bjørgen skulle egentlig gå 10 km i Valdidentro lørdag, men har fått problemer med magen og har blitt sendt hjem.

- Marit er på tur hjem til Norge nå, med en mage og tarm-infeksjon, sier legen til det norske landslaget, Ellen Moen til NRK.

Hør: Assistenttrener Jon Arne Schetne om syk Bjørgen

Hør: Legen om Marit Bjørgen

I går fikk ikke Bjørgen lov av det norske støtteapparatet å gå sprinten, av frykt for totalbelastningen. I dag kom damenes assistent-trener Jon Arne Schjetne og lege Moen inn på pressesenteret i Valdidentro for å fortelle at Norges kanskje største håp på kvinnesiden er dratt hjem.

Dermed kan deltagelsen i neste ukes VM i Liberec stå i fare. I alle fall var dette ikke den oppladningen hun trengte foran et nytt mesterskap.

- Vi ser det an dag for dag, så får vi se når hun han kan reise til Librec. Vi har ennå ikke avskrevet første distanse i VM, sier Moen videre.

- Det er klart at det er veldig leit for Marit. Hun hadde veldig lyst til å gå skirenn i dag og få en god økt før hun reiser til VM, men det ble beklageligvis ikke noe av. Hun prøver likevel å tenke positivt og gjør det hun kan for å komme tilbake så fort som mulig, sa assistent-trener Jon Arne Schjetne

Er det noen andre som har merket noe av dette ?

- Nei det er ikke noen andre som har merket noe, avslutter Schetne.

Kvinnenes første distanse i VM er 10 km klassisk på torsdag.

Bjørgen slet også med sykdom i forkant av OL i Torino i 2006.

Siste nytt

 • Kjetil Haug har signert for VIF

  Målvakt Kjetil Haug har teikna kontrakt med Vålerenga fram til juli 2022. 22-åring har vore på utlån ifrå Sogndal sidan april. Han har ei fortid i mellom annan Manchester City og Sarpsborg, og har 39 landskampar bak seg i aldersbestemte klassar.

  Kjetil Haug
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
 • Gulbrandsen ferdig i Salzburg

  Fredrik Guldbransen har signert en treårskontrakt med den tyrkiske toppklubben Basaksehir og forlater dermed Red Bull Salzburg etter tre år. Gulbrandsen som har en fortid i Molde og Lillestrøm blir lagkamerat med Robinho og Adebayor i Istanbul-klubben.

  Europa League - Group Stage - Group B - Celtic v RB Salzburg
  Foto: Lee Smith / Reuters
 • Ekstraordinært møte om VAR

  Det internasjonale fotballforbundet har innkalt til ekstraordinært møte om det omdiskuterte videodømmingsverktøyet VAR onsdag, skriver Aftonbladet. Det skjer dagen etter at VAR igjen stjal oppmerksomheten i Sveriges seier over Canada i fotball-VM.

  Stina Blackstenius og Kosovare Asllani
  Foto: Benoit Tessier / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal