NRK Meny
Normal

- Jeg burde kanskje tenkt at jeg skulle slutte

Etter over to knallharde uker på motorsykkelen gjennom Sør-Amerika endte Pål Anders Ullevålseter på 6. plass i Rally Dakar.

Video Ullevålseter stolt av 6. plassen i Rally Dakar

Pål Anders Ullevålseter

Det var til tider tøffe forhold for deltakerne av Rally Dakar. Her er Pål Anders Ullevålseter på vei mellom de to argentinske stedene Tucuman til Jujuy.

Foto: ERIC GAILLARD / Reuters

- Jeg burde kanskje tenkt jeg skulle slutte, men det går en liten j*** i meg. Jeg er faktisk ganske stolt av den sjetteplassen med det utstyret og den bakgrunnen jeg har, sier Pål Anders Ullevålseter.

På den 13. og siste etappen lørdag kom Pål Anders Ullevålseter (42) i mål som nummer åtte.

Dermed endte nordmannen på 6. plass i årets utgave av Rally Dakar, drøye tre og en halv time bak vinneren Marc Coma (34) fra Spania.

Coma (34) vant Rally Dakar for tredje gang, mens belgieren Frans Verhoeven vant den 13. og siste etappen lørdag.

– Kostet mye

Coma ledet også før den siste etappen lørdag og tok ingen sjanser og kontrollerte sammenlagtseieren inn.

– Både teamet og jeg har ofret mye for denne seieren. Det har kostet mye. Jeg har testet sykkelen i ett år og takket være et dyktig team har jeg ikke hatt mange problemene under årets Dakar-rally, sier Coma.

I nesten to uker har han og konkurrentene kjempet seg gjennom Sør-Amerikas ødemark.

(Saken fortsetter under bildet.)

Marc Coma

Spanjolen Marc Coma vant Rally Dakar 2011.

Foto: Natacha Pisarenko / Ap

«Dødsrallyet»

Dakar-rallyet er beryktet og årets utgave har kostet fire mennesker livet . Totalt er 60 personer drept i rallyets historie.

 • Er det forsvarlig å delta i Rally Dakar? Si din mening nederst i saken!

– Jeg er emosjonell nå som jeg er ferdig, men det er vel normalt? Det har vært et lang reise, mange mentale utfordringer, men nå har jeg klart å få det beste ut av utfordringene, sier vinneren.

Franskmannen Cyril Despres var tittelforsvarer, men selv om han tok inn ett minutt og 32 sekunder på spanjolen på den siste etappen lørdag, holdt det bare til 2. plass i sammendraget.

Skryter av publikum

– Jeg skulle gjerne vunnet, men følelsen av å ha fullført Rally Dakar er uansett veldig deilig. Spesielt siden det er så mye publikum her, sier Despres etter målgang i Buenos Aires.

Han vet hva han snakker om etter åtte deltakelser i det knallharde rallyet. Han har vunnet tre ganger, og endt åtte ganger på pallen.

Er det forsvarlig å delta i Rally Dakar? Si din mening her!

Siste nytt

 • Falt i trappen - kampen utsatt

  Tungvektskampen i boksing mellom David Haye og Tony Bellew er utsatt etter at førstnevnte falt i trappen og skadet armen.

  Tony Bellew slo David Haye i 11. runde under deres kamp i mars. Det utsolgte returoppgjøret skulle i utgangspunktet gå 17. desember, men er nå utsatt til enten 24. mars eller 5. mai.

  Tony Bellew og David Haye
  Foto: TOLGA AKMEN / AFP
 • Wikheim matchvinner i Danmark

  Tidligere Strømsgodset-spiller Gustav Wikheim ble matchvinner da Midtjylland slo Aalborg 1-0 i den danske superligaen mandag. 24-åringen ble matchvinner to minutter før full tid. Wikheim erstattet Alexander Sørloth etter 76 minutters spill.

  Gustav Wikheim
  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix
 • Matip går glipp av Sevilla-kampen

  Liverpools Joel Matip spiller ikke tirsdagens mesterligakamp mot Sevilla på grunn av lårtrøbbel.

  26-åringen spilte ikke da Liverpool slo Southampton 3-0 i serien lørdag. Nå bekrefter manager Jürgen Klopp at han er ute mot spanjolene, melder BBC.

  Matip
  Foto: CARL RECINE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vi er landslaget - fra gutter til menn