NRK Meny
Normal

- Jeg burde kanskje tenkt at jeg skulle slutte

Etter over to knallharde uker på motorsykkelen gjennom Sør-Amerika endte Pål Anders Ullevålseter på 6. plass i Rally Dakar.

Video Ullevålseter stolt av 6. plassen i Rally Dakar

Pål Anders Ullevålseter

Det var til tider tøffe forhold for deltakerne av Rally Dakar. Her er Pål Anders Ullevålseter på vei mellom de to argentinske stedene Tucuman til Jujuy.

Foto: ERIC GAILLARD / Reuters

- Jeg burde kanskje tenkt jeg skulle slutte, men det går en liten j*** i meg. Jeg er faktisk ganske stolt av den sjetteplassen med det utstyret og den bakgrunnen jeg har, sier Pål Anders Ullevålseter.

På den 13. og siste etappen lørdag kom Pål Anders Ullevålseter (42) i mål som nummer åtte.

Dermed endte nordmannen på 6. plass i årets utgave av Rally Dakar, drøye tre og en halv time bak vinneren Marc Coma (34) fra Spania.

Coma (34) vant Rally Dakar for tredje gang, mens belgieren Frans Verhoeven vant den 13. og siste etappen lørdag.

– Kostet mye

Coma ledet også før den siste etappen lørdag og tok ingen sjanser og kontrollerte sammenlagtseieren inn.

– Både teamet og jeg har ofret mye for denne seieren. Det har kostet mye. Jeg har testet sykkelen i ett år og takket være et dyktig team har jeg ikke hatt mange problemene under årets Dakar-rally, sier Coma.

I nesten to uker har han og konkurrentene kjempet seg gjennom Sør-Amerikas ødemark.

(Saken fortsetter under bildet.)

Marc Coma

Spanjolen Marc Coma vant Rally Dakar 2011.

Foto: Natacha Pisarenko / Ap

«Dødsrallyet»

Dakar-rallyet er beryktet og årets utgave har kostet fire mennesker livet . Totalt er 60 personer drept i rallyets historie.

 • Er det forsvarlig å delta i Rally Dakar? Si din mening nederst i saken!

– Jeg er emosjonell nå som jeg er ferdig, men det er vel normalt? Det har vært et lang reise, mange mentale utfordringer, men nå har jeg klart å få det beste ut av utfordringene, sier vinneren.

Franskmannen Cyril Despres var tittelforsvarer, men selv om han tok inn ett minutt og 32 sekunder på spanjolen på den siste etappen lørdag, holdt det bare til 2. plass i sammendraget.

Skryter av publikum

– Jeg skulle gjerne vunnet, men følelsen av å ha fullført Rally Dakar er uansett veldig deilig. Spesielt siden det er så mye publikum her, sier Despres etter målgang i Buenos Aires.

Han vet hva han snakker om etter åtte deltakelser i det knallharde rallyet. Han har vunnet tre ganger, og endt åtte ganger på pallen.

Er det forsvarlig å delta i Rally Dakar? Si din mening her!

Siste nytt

 • Lance Armstrong inngår forlik

  Lance Armstrong inngår forlik på 5 millioner dollar for å unngå rettssak i mai, der han ville ha risikert å måtte betale 100 millioner dollar til myndighetene. Det melder amerikanske medier sent torsdag kveld norsk tid, skriver NTB.

  Lance Armstrong
  Foto: Thao Nguyen / AP
 • Chelsea nærmer seg Tottenham

  Chelsea slo Burnley 2-1 på bortebane, og med tre poeng knappet de inn på Tottenham og den viktige fjerdeplassen. Med fire kamper igjen har Chelsea fem poeng opp til byrivalen. Kampen mellom Leicester og Southampton endte 0-0.

  FBL-ENG-PR-BURNLEY-CHELSEA
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier. Rosenborg slo Trygg/Lade 4-2.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag