NRK Meny
Normal

Tromsø med nye kjepper i Moldes gulldrøm

Tromsø scoret både sitt 999. og 1.000. mål i toppdivisjonen da de slo gullutfordrer Molde 2-0.

Tromsø

VANT: Tromsø slo Molde 2-0 hjemme på Alfheim i dag.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Dette er spesielt. Vi spiller mot det beste laget til nå, så vinner vi plutselig. Vi har spilt bedre tidligere, men fått med oss null poeng, sier Tromsø-trener Steinar Nilsen til TV 2 Zebra etter kampen.

Moldes gulldrøm virker fjernere og fjernere jo lenger inn i sesongen vi kommer. Etter tolv serierunder har blåtrøyene fra Romsdal tapt hele fire ganger, allerede ett tap mer enn i hele fjorårssesongen - cupen medregnet.

Med én kamp mer spilt enn favoritt Rosenborg ligger MFK nå seks poeng bak - noe som naturligvis ikke er noen umulig oppgave å ta igjen, men vanskelig mot et trønderlag i storform.

– Jeg er først og fremst skuffet over 1. omgangen. Da gjorde vi mye galt, før et ærlig og godt forsøk etter pause. Likevel er det fortjent at Tromsø vinner, sa Tor Ole Skullerud til TV 2 Zebra.

Tromsø startet best

For det var bunnlaget Tromsø som tok initiativet på hjemmebane fredag kveld. I den første omgangen skapte «Gutan» de fleste store mulighetene, og det tok ikke mer enn åtte minutter før Kent-Are Antonsen satte et frispark i mål via unge Sander Svendsen (17) i Molde-muren.

Ørjan Nyland hadde ingen spesielt god førsteomgang i mål for de blå. Trolig burde landslagskeeperen gjort en bedre prestasjon på 1-0-målet, og bare fem minutter etter laget han på klønete vis straffespark til Tromsø. Den siste feilen rettet han imidlertid opp da han reddet straffen fra Zdenek Ondrasek.

Tromsøs mål nummer 1.000

Men Tromsø var ikke ferdig med å kjøre over Tor Ole Skulleruds gulljagende menn. Etter en drøy halvtime spilte de røde og hvite seg flott framover på banen, før Marcus Hansson på elegant vis flikket ballen i mål bak Nyland. Det var dessuten «Gutans» 1.000 mål i norsk toppdivisjon.

Statistikken viste samtidig at Steinar Nilsens menn har sluppet inn 999 mål i toppen. Molde var frampå et par ganger i de første 45, men de var stort sett for veike eller Tromsø for heroiske.

Molde jaget

Men i den andre omgangen virket det tydelig at Skullerud hadde gitt laget sitt en leksjon i pausepraten. De blåhvite spilte god fotball og skapte et lass av sjanser i sin jakt på å score vertenes 1.000 baklengsmål, mens nordlendingene var mest opptatt av å ligge lavt og forsvarte seg.

Pål Vestly Heigre i TIL-målet spilte nok en strålende kamp, og reddet det som var av store sjanser. Og den eneste ballen Molde fikk i nettet ble korrekt avblåst for offside.

Dermed ble det 2-0 til Tromsø, som dermed vant sin andre kamp for året.

– Totalt sett vinner vi fortjent. Vi står på og har en god keeper som gjør fabelaktige redninger. Men vi møtte et meget godt fotballag, sier Nilsen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM Bryting