NRK Meny
Normal

Bøkko: - I dag blir det bånn spiker

Hvis Håvard Bøkko slår Sven Kramer med et halvt sekund på 1500-meteren, kommer han til å lede skøyte-VM foran den siste distansen. Se skøyte-VM fra kl 13.

Håvard Bøkko

Håvard Bøkko kan lede skøyte-VM etter tre distanser. Men da må han vinne superduellen på 1500

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Ja, der blir det bånn spiker. Det hadde vært gøy å lede foran 10.000-meteren, sier Håvard Bøkko til NRK.

Han skal møte den nederlandske storfavoritten i superduellen i siste par på dagens 1500-meter. Der må han ta igjen 48 hundredeler som han ligger bak etter lørdagens to løp .

DIREKTE: Se skøyte-VM fra NRK1 (13.10, 14.15 og 17.05)

DIREKTE: Skøyte-VM fra NRK2 (13.20, 15.10 og 16.10)

– Jeg er fornøyd med det som skjedde lørdag. Jeg føler meg mye bedre nå en for en uke siden, sier Bøkko og viser til de litt skuffende resultatene fra verdenscupstevnet i Inzell forrige helg.

Håvard Bøkko tok andreplassen på 500-meteren lørdag med 36,01 og femteplassen på 5000 med 6.22,00. Sammenlagt ligger han på andreplass foran superduellen på 1500.

– Skal gå til det svartner

– Og hvordan tror du det går på 10.000 m hvis du går ut som sammenlagtleder?

– Det er umulig å svare på. Jeg kan ikke gjøre noe med mine konkurrenter, det eneste jeg kan gjøre, er å gå til det svartner, sier Håvard Bøkko.

Også Sverre Lunde Pedersen går for en pallplass i sammendraget. Han er på tredjeplass etter to distanser, men tror 1,85 sekunder blir i drøyeste laget å ta igjen på Sven Kramer på 1500.

– Jeg håper at jeg med et godt løp kan slåss om pallen på 1500. Jeg føler at jeg er i bra form, sier 20-åringen som bare var 34 hundredeler fra tredjeplassen på lørdagens 5000.

– Det blir to harde løp i dag, iallfall hvis isen er like treig som i går. Jeg er fornøyd med det jeg gjorde lørdag, sier Sverre Lunde Pedersen.

– Er det realistisk med to nordmenn på pallen?

– Ja, hvorfor ikke? Vi ligger jo som nummer to og tre nå, sier Pedersen. Det blir i så fall belgiske Bart Swings og russiske Ivan Skobrev som de må holde bak seg.

Kramer kan bli historisk

Hva så med storfavoritt Sven Kramer selv?

– Joda, jeg har det bra, sier Kramer. Hvis han tar sin høyst ventede seier, blir han den første i historien som vinner seks allround-VM .

– Jeg var litt skuffet etter 500-meteren i går, der tapte jeg for mye. Men 5000 satt som den skulle. Jeg er fornøyd med tiden på denne isen, sier Kramer om 6.13,42 og en seiersmargin på over fem og et halvt sekund.

– Kan Bøkko gå forbi deg og lede foran 10.000?

– Håvard er god på 1500 og er ofte på pallen. Men det er OK om han er foran før 10.000. Da må jeg gå et godt løp der, sier Kramer diplomatisk.

Vel vitende om at han stort sett gruser alle konkurrentene på milløpet.

Njåtun vil ut og ha det morsomt

– Dette har vært en god dag for norsk skøytesport, oppsummerte NRK-kommentator Even Wetten etter lørdagens løp. Da tenkte de ikke minst på Ida Njåtuns strålende resultater i kvinneklassen.

Hun er nummer fire i sammendraget og kom på pallen med en tredjeplass på 3000-meteren. Nå står hennes favorittdistanse 1500 meter på programmet.

– Der skal jeg gå ut og ha det veldig morsomt, lover den smilende skøytejenta.

Når det gjelder den avsluttende 5000-meteren litt seinere søndag, er hun mer usikker.

– Men det gikk jo strålende på 3000, og om jeg får til et lignende løpsopplegg på 5000, skal jeg være glad, sier Njåtun.

Siste nytt

  • Tutta visekaptein i Solheim Cup

    Suzann Pettersens ryggplager stoppet spill i Solheim Cup. Nå får hun være visekaptein for Europa i den prestisjetunge turneringen.

    Laster Instagram-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM feltritt: Dressurridning
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka: Fellesstart
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Fellesstart