Hopp til innhold

Her stopper to bikkjer hopprennet i Lillehammer

Da vinden endelig løyet og Johan Martin Brandt endelig fikk klarsignal, ble han stoppet av to bikkjer.

Video Her forsinker hundene hopprennet

Her forsinker hundene hopprennet.

Vindforholdene har vært en stor utfordring i Lillehammer denne helgen, men søndag dukket en heller uvanlig hindring opp under storbakkerennet i Lysgårdsbakken .

Da det var duket for at Johan Martin Brandt med startnummer én endelig kunne sette utfor etter flere forsøk, sprang to bikkjer inn i unnarennet i hoppbakken.

– Dette her er ikke bra. Nå er det kjempefineforhold i bakken, han har klarsignal omtrent, og så er det bikkjer i unnarennet. Hvor ofte skjer det? undret NRKs hoppkommentator Espen Bredesen seg over.

– Men bikkja skal være i bakken. Det er et tegn fra tidligere tider at bikkja skal være tilstede i hoppbakken, sa medkommentator Arne Scheie muntert.

«Bikkja i bakken»

Han siktet til den historiske «bikkja i bakken» i Holmenkollen.

Hendelsen skjedde i forbindelse med et av de tradisjonelle Holmenkollrennene tilbake til den tiden hvor hopprennet kun ble overført på radio.

Røde Kors gikk rundt og solgte varm buljong og varme pølser. En løshund lot seg friste av lukten, og sprang rett over sletta i det en skiløper kom ned unnarennet i Holmenkollen.

Årlig tradisjon

Senere ble det en årlig tradisjon hvor de lokket en hund over sletta etter en pølsesnabb som pauseinnslag. Det ble etterhvert en brå stopp av sikkerhetsmessige årsaker.

Nå står hunden som en statue utenfor skistadionen i Holmenkollen.

I Lysgårdbakken fikk heldigvis arrangørene til slutt fjernet de to hundene, og Brandt lot seg ikke påvirke av hendelsen.

Han hoppet seg til en overraskende 17. plass.

Sportsnyheter

Se alle målene i mesterligaen for kvinner, Barcelona - Wolfsburg.

Ellevill snuoperasjon da Graham Hansen og Barcelona vant mesterligaen

Caroline Graham Hansen (28) herjet da Barcelona snudde 0-2 til 3-2, og vant mesterligafinalen.

Siste nytt

 • PSG tapte i Messis avskjedskamp

  Lionel Messi spilte lørdag kveld sin siste kamp for PSG. Det ble ingen minneverdig opplevelse, for argentineren gikk målløs av banen i et 2-3-tap mot Clermont.

  PSG ledet 2-0 takket være en avskjedsscoring fra Sergio Ramos (som også spilte sin siste kamp) og Kylian Mbappé, men Clermont slo knallhardt tilbake og snudde kampen til 3-2.

  Messi kunne - og burde - notert seg for scoring etter at han ble spilt alene med keeper av Mbappé, men på ukarakteristisk vis blåste han ballen høyt over fra en god posisjon.

  Messi forlater PSG med to seriegull og leverte 21 mål og 20 målgivende pasninger denne sesongen. Hvor han spiller neste sesong er foreløpig ikke klart.

  Ligue 1 - Paris St Germain v Clermont
  Foto: BENOIT TESSIER / Reuters
 • Nyland ble cupmester i Tyskland

  Christopher Nkunku og Dominik Szoboszlai scoret målene da RB Leipzig vant den tyske cupen lørdag kveld.

  RB Leipzig slo Eintracht Frankfurt 2-0 i finalen.

  Dermed ble Ørjan Håskjold Nyland cupmester i Tyskland. Den norske landslagskeeperens kontrakt utløper 30. juni og han satt på benken hele kampen.

  DFB Cup - Final - RB Leipzig v Eintracht Frankfurt
  Foto: FABRIZIO BENSCH / Reuters
 • Norsk bestenotering av Jæger på 300 meter

  Henriette Jæger satte soleklar norsk bestenotering på 300 meter med 36,92 under Trond Mohn Games i Bergen lørdag.

  – Jeg er kjempeglad. Det er mitt første løp utendørs i år. Tiden er kjempebra, sa Jæger til NRK.

  I slegge satte Eivind Henriksen ny årsbeste med 76,09, men ble slått av landsmannen Thomas Mardal. Han fikk opp et bestekast på hele 77,46 meter. Gloppen-utøverens tidligere personlig rekord lød på 76,74.

  Narve Gilje Nordås løp en solid 3000 meter, og vant den med en sterk sisterunde på tiden 7.43,94.

  Tobias Grønstad løp nok en gang en god 800 meter og vant den på 1.46,61. Kun tre nordmenn har løpt distansen raskere enn Grønstad gjennom tidene.

  I stav ble det seier til Pål Haugen Lillefosse. Han oppnådde 5,72 meter, men måtte gi seg på 5,82 meter med krampetendenser i leggene. (NTB)

  NM Friidrett 2020. Henriette Jæger.
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste