Hopp til innhold

Anders Bardal berget Norges ære

Et kjempehopp i 2. omgang sendte Anders Bardal fra 9. til delt 2. plass. Tom Hilde gikk på nok en hoppskuffelse.

Video 11982ee6-7d24-4b3e-9969-952a187bf3f6.jpg

Anders Bardal hoppet seg opp til 2. plass.

Anders Bardal

Anders Bardal hoppet seg opp til andreplass.

Foto: Lovric, Primoz / SCANPIX

Anders Bardal hoppet seg opp til delt andreplass i finaleomgangen i storbakken i Lillehammer. Det sørget omgangens beste hopp på 140,5 meter for.

Bardal lå som nummer ni etter 1. omgang og hadde ti poeng opp til pallen.

Kjempehoppet gjorde at han havnet to poeng bak verdens beste hopper for tiden, østerrikeren Andreas Kofler.

Bardal delte andreplassen med tyske Severin Freund, og trønderen ordnet dermed Norges første pallplassering for sesongen.

Skyver bort presset

Det var en lettet Bardal som snakket med NRK etter konkurransen.

– Dette var herlig, sier trønderen like etter at pallplassen var et faktum.

Han mener trykket utenfra ikke påvirker de norske hopperne, selv om helgen ble en stor hopp-nedtur for en av Norges beste hoppere, Tom Hilde.

– Vi har ikke vært stressa, men merker jo at folk rundt vil ha gode resultater. Det ønsker jo vi også, så vi jobber bare på, sier Bardal.

– Småirritert

– Det var en velfortjent 2. plass, men han kunne vunnet hele greia dersom han hadde satt nedslag, sier NRKs hoppekspert Anders Jacobsen.

– Jeg er litt småirritert på hans vegne, fortsatte Jacobsen.

Han siktet til den korte marginen opp til Kofler, og at Bardal ble trukket flere poeng for manglende nedslag.

Hopp-flopp av Hilde

Lillehammer-helgen ble ingen opptur for Tom Hilde. Etter å ha havnet på kulen i andrehoppet lørdag, kom han ikke en gang til finaleomgangen i storbakken søndag.

Vindforholdene spilte en nøkkelrolle i den første omgangen. For i teten var det en aldri så liten sensasjon.

Slovenske Jurij Tepes ledet overraskende foran italieneren Andrea Morassi, mens Severin Freund fra Tyskland var nummer tre.

De to første dro fordel av svært gode vindforhold, og falt gjennom i finaleomgangen.

Siste nytt

 • Xavi røper Messi-samtaler: – Han passer perfekt inn

  Barcelona-trener Xavi innrømmer at han er i samtaler med Lionel Messi om en mulig retur til den katalanske storklubben, men sier at alt er opp til argentineren.

  – Jeg sa til klubbpresidenten at Messis retur er fornuftig. Det er det ingen tvil om i det hele tatt, han passer perfekt inn i systemet vårt. Jeg har den taktiske planen i tankene med Leo, sa Xavi til Sport, ifølge Fabrizio Romano.

  Det har i en stund vært tydelig at Messi ønsker seg bort fra den franske hovedstaden og Paris Saint-Germain. Argentineren har imidlertid vært kraftig linket til den saudiarabiske klubben Al-Hilal.

  – Nå er det er opp til Leo (Messi). Han må bestemme seg, det er opp til ham … Men jeg snakker med Leo, ja, sa Xavi mandag kveld.

  Lionel Messi Xavi
  Foto: JOSEP LAGO / AFP
 • Ingebrigtsen skal prøve seg på 25 år gammel bestenotering

  Jakob Ingebrigtsen er det store trekkplasteret når Diamond League-stevnet i Paris 9. juni har øvelsen to engelske mil (3218 meter) på programmet.

  Der skal han ifølge arrangøren prøve å slå Daniel Komens rekord fra juli 1997 på 7.58,61. Komen, som har to løp på distansen på 7.58, er den eneste som har løpt den noe utradisjonelle distansen på under åtte minutter.

  Arrangøren skriver i en pressemelding at Ingebrigtsen blant annet vil få hjelp fra flere harer og en lyshare. Det er første gang lyshare vil bli tatt i bruk på arenaen i Paris.

  På grunn av at øvelsen er såpass utradisjonell, regnes Komens tid av Det internasjonale friidrettsforbundet (WA) ikke som en verdensrekord, men som en bestenotering i verden.

  I Paris er øvelsen ikke en del av selve Diamond League-programmet, men det vil ifølge arrangøren være kveldens første høydepunkt.

  Morocco Athletics Diamond League
  Foto: Mosa'ab Elshamy / AP
 • Heat klare for finalen i NBA-sluttspillet

  Finalen i NBA-sluttspillet skal spilles mellom Denver Nuggets og Miami Heat. Det ble klart etter at Heat natt til tirsdag slo Boston Celtics 103-84 borte i Boston i avdelingsfinalen blant lagene fra øst.

  Heat vant de første tre kampene i best av syv-serien, men så utlignet altså Celtics til 3-3, blant etter to seirer i Miami. Men på det fjerde forsøket gikk det omsider for Heat, blant annet takket være Jimmy Butler. 33-åringen ble kampens mestscorende med 28 poeng.

  I finalen møter de vinneren fra avdeling vest, Denver Nuggets. Anført av Nikola Jokic og Jamal Murray vant de avdelingsfinalen mot Los Angeles Lakers 4-0 i kamper. Nuggets har dermed hatt en uke uten kamper, men for Heat går det videre slag i slag. Første kamp i finalen er i Denver natt til torsdag, norsk tid.

  NBA: Miami Heat Jimmy Butler
  Foto: David Butler II / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste