NRK Meny
Normal

Tjugum kan bli tysk mester

Keeperlegenden Heidi Tjugum bor i USA, men kan bli tysk mester i håndball i helgen. 

Heidi Tjugum i sine glansdager på landslaget
Foto: Johansen, Erik / SCANPIX

Det er den tidligere landslagsvenninnen Else Marthe Sørlie Lybekk som har overtalt Tjugum til et comeback i internasjonal håndball selv om hun for tiden bor i USA.

- Saken er vel at vi har en skadet førstekeeper som ikke blir klar til cupfinalen i helgen, og Heidi har ikke glemt sine gamle kunster tror jeg, så da tenkte jeg at om det var en mulighet å få henne nedover så hadde det hjulpet oss veldig. Heidi sa ja hun, og så får vi håpe at det går bra, sier Leipzig-spiller Else Marthe Sørlie Lybekk.

Tjugum har sagt ja til å spille for nyopprykkede Storhamar i eliteserien neste sesong, men først blir det en liten gjesteopptreden i Leipzig for Tjugum denne helgen.

- Heidi kommer fra USA torsdag formiddag og skal trene torsdag ettermiddag. Så er det semifinale på fredag og forhåpentligvis cupfinale på lørdag, før hun setter seg på flyet tilbake til USa på søndag, sier Lybekk videre.

Tilbake på landslaget ?

Tjugum spilte sin siste kamp i EM i Kroatia for tre og et halvt år siden,, men landslagssfeg Marit Breivik utelukker ikke comeback for den tidligere sisteskansen.

- Det får tiden vise i forhold til hvilke kvaliteter Heidi har i det målet. Hun har masse erfaring og rutine, og forutsetninger for å stå godt når hun får trent igjen,  så det er ingen grunn til å utelukke det, sier landslagstrener Marit Breivik til NRK.

Siste nytt

 • FIS lar russerne gå verdenscup

  De seks russiske langrennsløperne som er utestengt av IOC på livstid får inntil videre lov til å konkurrere i verdenscupen. Det melder Det internasjonale skiforbundet (FIS) i en pressemelding torsdag. FIS sitt dopingpanel avventer til de får bevis fra IOC før de eventuelt ønsker å utestenge utøverne.

  Belog og Legkov
  Foto: Pierre Teyssot / Afp
 • Bekreftet: Thoresen til Russland

  Storhamar bekrefter på sine nettsider at Patrick Thoresen vender tilbake til SKA St. Petersburg i KHL. – Vi ønsker Patrick masse lykke til i jakten på sitt 3. Gagarin cup-trofe, skriver klubben. Han spiller sin siste kamp for Storhamar på søndag.

  Hockey Classic: GET-Ligaen: Lillehammer - Storhamar
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Norge slo Tyskland

  Norge måtte slå Tyskland for å gå videre til semifinalen i EM, og «Team Ulsrud» innfridde forventningene. Tyskland holdt følge med nordmennene hele veien, men Ulsrud og gjengen holdt hodet kaldt, og vant til slutt 6-4.

  Team Ulsrud
  Foto: Georgios Kefalas / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Firenasjonersturnering håndball kvinner: Norge - Sør-Korea
4-4-2 Europa League: Rosenborg - Real Sociedad