NRK Meny
Normal

Tjugum kan bli tysk mester

Keeperlegenden Heidi Tjugum bor i USA, men kan bli tysk mester i håndball i helgen. 

Heidi Tjugum i sine glansdager på landslaget
Foto: Johansen, Erik / SCANPIX

Det er den tidligere landslagsvenninnen Else Marthe Sørlie Lybekk som har overtalt Tjugum til et comeback i internasjonal håndball selv om hun for tiden bor i USA.

- Saken er vel at vi har en skadet førstekeeper som ikke blir klar til cupfinalen i helgen, og Heidi har ikke glemt sine gamle kunster tror jeg, så da tenkte jeg at om det var en mulighet å få henne nedover så hadde det hjulpet oss veldig. Heidi sa ja hun, og så får vi håpe at det går bra, sier Leipzig-spiller Else Marthe Sørlie Lybekk.

Tjugum har sagt ja til å spille for nyopprykkede Storhamar i eliteserien neste sesong, men først blir det en liten gjesteopptreden i Leipzig for Tjugum denne helgen.

- Heidi kommer fra USA torsdag formiddag og skal trene torsdag ettermiddag. Så er det semifinale på fredag og forhåpentligvis cupfinale på lørdag, før hun setter seg på flyet tilbake til USa på søndag, sier Lybekk videre.

Tilbake på landslaget ?

Tjugum spilte sin siste kamp i EM i Kroatia for tre og et halvt år siden,, men landslagssfeg Marit Breivik utelukker ikke comeback for den tidligere sisteskansen.

- Det får tiden vise i forhold til hvilke kvaliteter Heidi har i det målet. Hun har masse erfaring og rutine, og forutsetninger for å stå godt når hun får trent igjen,  så det er ingen grunn til å utelukke det, sier landslagstrener Marit Breivik til NRK.

Siste nytt

 • Kamara hjem for å få behandling

  Ola Kamara reiste lørdag hjem til USA for å få behandling for en irritasjon i kneet. 28-åringen skal få en injeksjon. Det fortalte Lars Lagerbäck etter treningsøkta på Ullevaal dagen etter 4-1-seieren over Australia, der Kamara scoret tre mål.

  PRIVATLANDSKAMP NORGE-AUSTRALIA
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Hareide sendte nybakt far hjem

  Danmarks landslagssjef Åge Hareide lover Henrik Dalsgaard VM-billett og sender Brentford-spilleren hjem for å være med sitt nyfødte barn. Dermed er han uaktuell i den kommende privatlandskampen mot Chile. Peter Ankersen er kalt inn som reserve.

  SOCCER-WORLDCUP/POT3
  Foto: Clodagh Kilcoyne / Reuters
 • Kristoffersen et stykke bak

  Fabian Wilkens Solheim leder NM-storslalåmet før andreomgang. Storfavoritt Henrik Kristoffersen fikk det ikke helt til å stemme og er 76 hundredeler bak etter førsteomgangen. Marcus Monsen er nummer to.

  henrik
  Foto: Pontus Lundahl / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportslørdag: V-cupfinaler, kombinert og skiskyting
V-cupfinale skiskyting: Jaktstart kvinner
V-cupfinale hopp: Kvinner
V-cup hopp: Finale kvinner
V-cupfinale hopp: Kvinner
Toppserien: Før kampen
Toppserien: Vålerenga - LSK Kvinner
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune