NRK Meny
Normal

Tjugum kan bli tysk mester

Keeperlegenden Heidi Tjugum bor i USA, men kan bli tysk mester i håndball i helgen. 

Heidi Tjugum i sine glansdager på landslaget
Foto: Johansen, Erik / SCANPIX

Det er den tidligere landslagsvenninnen Else Marthe Sørlie Lybekk som har overtalt Tjugum til et comeback i internasjonal håndball selv om hun for tiden bor i USA.

- Saken er vel at vi har en skadet førstekeeper som ikke blir klar til cupfinalen i helgen, og Heidi har ikke glemt sine gamle kunster tror jeg, så da tenkte jeg at om det var en mulighet å få henne nedover så hadde det hjulpet oss veldig. Heidi sa ja hun, og så får vi håpe at det går bra, sier Leipzig-spiller Else Marthe Sørlie Lybekk.

Tjugum har sagt ja til å spille for nyopprykkede Storhamar i eliteserien neste sesong, men først blir det en liten gjesteopptreden i Leipzig for Tjugum denne helgen.

- Heidi kommer fra USA torsdag formiddag og skal trene torsdag ettermiddag. Så er det semifinale på fredag og forhåpentligvis cupfinale på lørdag, før hun setter seg på flyet tilbake til USa på søndag, sier Lybekk videre.

Tilbake på landslaget ?

Tjugum spilte sin siste kamp i EM i Kroatia for tre og et halvt år siden,, men landslagssfeg Marit Breivik utelukker ikke comeback for den tidligere sisteskansen.

- Det får tiden vise i forhold til hvilke kvaliteter Heidi har i det målet. Hun har masse erfaring og rutine, og forutsetninger for å stå godt når hun får trent igjen,  så det er ingen grunn til å utelukke det, sier landslagstrener Marit Breivik til NRK.

Siste nytt

 • Kroatia med knepen seier

  Norges neste motstander i EM, Kroatia, måtte slite knallhardt for å slå Hviterussland 25-23 i håndball-EM torsdag. Kroatia fikk 15.000 tilskuere i ryggen torsdag, men hadde kjempetrøbbel med å vinne.

  Croatia's Luka Cindric
  Foto: Darko Bandic / AP
 • Lørenskog snudde og slo Vålerenga

  Vålerenga ledet 2-0 helt til det gjensto fire minutter, men Lørenskog slo tilbake og vant 3-2 etter straffeslag i lokalderbyet i eliteserien i ishockey torsdag.

  Eliteserien ishockey: Lørenskog-Vålerenga
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Storseier for Solbakkens menn

  Ståle Solbakken og FC København fikk en strålende start på oppkjøringen til vårsesongen. FCK slo Vejle 4–0 etter mål av Jonas Wind, Andrija Pavlovic og Federico Santander.

  Vårsesongen starter 4. februar. Da venter byrival Brøndby i cupen.

  Solbakken
  Foto: Claus Bech Andersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal