NRK Meny
Normal

Tjugum kan bli tysk mester

Keeperlegenden Heidi Tjugum bor i USA, men kan bli tysk mester i håndball i helgen. 

Heidi Tjugum i sine glansdager på landslaget
Foto: Johansen, Erik / SCANPIX

Det er den tidligere landslagsvenninnen Else Marthe Sørlie Lybekk som har overtalt Tjugum til et comeback i internasjonal håndball selv om hun for tiden bor i USA.

- Saken er vel at vi har en skadet førstekeeper som ikke blir klar til cupfinalen i helgen, og Heidi har ikke glemt sine gamle kunster tror jeg, så da tenkte jeg at om det var en mulighet å få henne nedover så hadde det hjulpet oss veldig. Heidi sa ja hun, og så får vi håpe at det går bra, sier Leipzig-spiller Else Marthe Sørlie Lybekk.

Tjugum har sagt ja til å spille for nyopprykkede Storhamar i eliteserien neste sesong, men først blir det en liten gjesteopptreden i Leipzig for Tjugum denne helgen.

- Heidi kommer fra USA torsdag formiddag og skal trene torsdag ettermiddag. Så er det semifinale på fredag og forhåpentligvis cupfinale på lørdag, før hun setter seg på flyet tilbake til USa på søndag, sier Lybekk videre.

Tilbake på landslaget ?

Tjugum spilte sin siste kamp i EM i Kroatia for tre og et halvt år siden,, men landslagssfeg Marit Breivik utelukker ikke comeback for den tidligere sisteskansen.

- Det får tiden vise i forhold til hvilke kvaliteter Heidi har i det målet. Hun har masse erfaring og rutine, og forutsetninger for å stå godt når hun får trent igjen,  så det er ingen grunn til å utelukke det, sier landslagstrener Marit Breivik til NRK.

Siste nytt

 • Mixed laghopp på OL-programmet

  De norske hopperne får enda en øvelse på OL-programmet i 2022. Mixed laghopp ble offentliggjort som en del av programmet – Med dagens vedtak viser IOC at kvinnene blir mer og mer likestilt innenfor hoppsporten, sier skipresident Erik Røste til NTB.

  Kvinner stor bakke verdenscup Holmenkollen.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Edvald fikk tidsstraff

  Edvald Boasson Hagen er ilagt en tidsstraff på to minutter og en bot på drøyt 1600 kroner etter den ellevte etappen i Tour de France. Han skal ha mottatt hjelp i form av en ny sykkel fra gamlelaget Team Sky da han fikk trøbbel med sin egen, melder TV 2

  Tour de France 2018
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Mol og Sørum tok sin andre seier

  Anders Mol og Christian Sørum vant for andre gang på rad i EM i sandvolleyball i Nederland onsdag. Den norske duoen slo et russisk par 2-0.

  Vår andre herreduo, Berntsen og Mol, gikk på sitt andre strake tap, og på kvinnesiden er EM over for Ulveseth og Lunde, som tapte tre på rad i gruppespillet.

  Mol og Sørum
  Foto: Fivb.com / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical kvalifisering