Tjugum kan bli tysk mester

Keeperlegenden Heidi Tjugum bor i USA, men kan bli tysk mester i håndball i helgen. 

Heidi Tjugum i sine glansdager på landslaget
Foto: Johansen, Erik / SCANPIX

Det er den tidligere landslagsvenninnen Else Marthe Sørlie Lybekk som har overtalt Tjugum til et comeback i internasjonal håndball selv om hun for tiden bor i USA.

- Saken er vel at vi har en skadet førstekeeper som ikke blir klar til cupfinalen i helgen, og Heidi har ikke glemt sine gamle kunster tror jeg, så da tenkte jeg at om det var en mulighet å få henne nedover så hadde det hjulpet oss veldig. Heidi sa ja hun, og så får vi håpe at det går bra, sier Leipzig-spiller Else Marthe Sørlie Lybekk.

Tjugum har sagt ja til å spille for nyopprykkede Storhamar i eliteserien neste sesong, men først blir det en liten gjesteopptreden i Leipzig for Tjugum denne helgen.

- Heidi kommer fra USA torsdag formiddag og skal trene torsdag ettermiddag. Så er det semifinale på fredag og forhåpentligvis cupfinale på lørdag, før hun setter seg på flyet tilbake til USa på søndag, sier Lybekk videre.

Tilbake på landslaget ?

Tjugum spilte sin siste kamp i EM i Kroatia for tre og et halvt år siden,, men landslagssfeg Marit Breivik utelukker ikke comeback for den tidligere sisteskansen.

- Det får tiden vise i forhold til hvilke kvaliteter Heidi har i det målet. Hun har masse erfaring og rutine, og forutsetninger for å stå godt når hun får trent igjen,  så det er ingen grunn til å utelukke det, sier landslagstrener Marit Breivik til NRK.

Siste nytt

 • Syk Ingebrigtsen dropper løp

  Jakob Ingebrigtsen stiller ikke til starte i det 10 km lange gateløpet Hytteplanmila lørdag. Gjert Ingebrigtsen bekrefter fredag overfor NRK at europamesteren på 1500 og 5000 meter sliter med forkjølelse. Derimot stiller brødrene Henrik og Filip til start. Søndag reiser alle tre til Flagstaff, Arizona, på høydesamling.

  Jakob Ingebrigtsen i Ostrava
  Foto: Anders Skjerdingsatd / NRK
 • Håndballens superstjerne mister VM

  Ifølge avisen L'Equipe ser Nikola Karabatic ut til å miste håndball-VM i januar. Den franske storavisen mener å vite at Karabatic skal opereres i foten fredag og blir borte fra spill i fire måneder. Dette kan føre til at PSG-spilleren ikke kommer til å spille i mesterskapet i Danmark og Tyskland 10. til 27. januar.

  HANDBALL-GOLDEN-LEAGUE-FRA-NOR
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Norge til kvartfinalen i mixed-VM

  Norge slo Ungarn 8-1 i den siste gruppespillkampen og er klar for kvartfinalen i mixed-VM i curling i Kelowna i Canada. Kvartfinalen spilles natt til lørdag norsk tid, og det er ikke klart hvem som blir Norges motstander. Seieren over Ungarn var Norges sjette av sju mulige i mesterskapet

  Ingvild Skaga
  Foto: Valentin Flauraud / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag