Tidenes DFS-prestasjon av Lund

Kim André Lund ikke bare knuste konkurrentene av banen i nordisk mesterskap i skyting, resultatet er nesten overjordisk.

Kim Andre Lund

Tidenes breieste glis: Kim Andre Lund har grunn til å smile bredt etter sin historiske prestasjon under nordisk mesterskap

Foto: Terje Vestvik / DFS

- Dette er uten tvil tidenes prestasjon av en skytter innenfor Det frivillige skyttervesen, sier informasjonssjef og assisterende generalsekretær i DFS, Terje Vestvik, til NRK.

For Kim Andre Lund smelte inn ikke mindre enn 348 poeng på sine 35 skudd på banen på Gjesdal. Det er fem poeng bedre enn den tidligere norske rekorden som Tor Erik Fossli satte for 12 år siden. Og i konkurransen slo han sølvvinneren med 15 poeng - intet mindre.

Vestvik har nesten ikke ord for å beskrive prestasjonen, som er så uendelig mye bedre enn det noen har gjort før.

- Det er nesten helt absurd, det er helt rått og uvirkelig, sier den jublende glade informasjonssekretæren.

Mindre skive og vanskeligere finale

Programmet er noenlunde likt det som brukes på Landsskytterstevnet, men med et par vesentlige forskjeller. Skiva er bare to tredeler så stor som den norske, og finaleomgangen består av fem skudd stående og fem knestående. På Landsskytterstevnet er det ti liggende skudd i finalen.

Lund åpnet med 50 på den liggende skytingen og 48 på den stående. Den knestående serien ga også 50 poeng. På tiskudden etterpå smelte han inn 100 poeng - 7 av skuddene var innertiere.

Da endte han på 248 poeng på den innledende skytingen - tre over den tidligere norske rekorden, og seks poeng foran nummer to, Jan Kåre Moland, før finalen.

Prikket inn blink etter blink

Og de som trodde Jondal-skytteren hadde imponert nok for dagen, tok feil. Også på finaleomgangen banket han inn tier etter tier. Foran det nest siste skuddet trengte han bare en sjuer for å bli mester. Han fikk en ny tier, og hadde fortsatt ett skudd igjen. Det satt også midt i blinken.

Norge dominerte forøvrig stort i det nordiske mesterskapet og tok de ti første plassene. Det ga selvsagt en suveren lagseier.

Men dagen og prestasjonen tilhørte Kim Andre Lund.

Siste nytt

 • Molde møter finsk motstand

  Molde møter finske KuPS i første runde av mesterligakvalifiseringen. Kampene ble trukket søndag ettermiddag.

  Arne Erlandsen er trener for den finske klubben. Molde fikk hjemmekamp i kvalifiseringsrunden. Påp grunn av korona, skal det kun spilles én kamp. Kampen spilles 18. eller 19. august.

  Molde
  Foto: Fredrik Hagen / Fredrik Hagen
 • Supertalentet til spansk basket

  Harald Frey har herjet i den amerikanske college-basketen de siste årene. Nå har nordmannen skrevet under sin første profesjonelle kontrakt med den spanske klubben Oviedo Baloncesto, skriver han selv på Instagram.

  – Neste kapittel. Begeistret for å ha blitt en del av Oviedo-familien og signere min første proffkontrakt, skriver nordmannen.

 • Viktor Hovland likt med Tiger Woods

  Viktor Hovland falt ytterligere på resultatlista på dag tre i PGA-mesterskapet lørdag. Han deler 59.-plassen med golflegenden Tiger Woods. Før den avsluttende runden på Harding Park-banen i San Francisco i dag ligger Hovland to slag over par.

  Victor Hovland på PGA-turnering i San Fransisco lørdag 8.8.2020
  Foto: Sean M. Haffey / AFP / NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal