Hopp til innhold

Tidenes DFS-prestasjon av Lund

Kim André Lund ikke bare knuste konkurrentene av banen i nordisk mesterskap i skyting, resultatet er nesten overjordisk.

Kim Andre Lund

Tidenes breieste glis: Kim Andre Lund har grunn til å smile bredt etter sin historiske prestasjon under nordisk mesterskap

Foto: Terje Vestvik / DFS

- Dette er uten tvil tidenes prestasjon av en skytter innenfor Det frivillige skyttervesen, sier informasjonssjef og assisterende generalsekretær i DFS, Terje Vestvik, til NRK.

For Kim Andre Lund smelte inn ikke mindre enn 348 poeng på sine 35 skudd på banen på Gjesdal. Det er fem poeng bedre enn den tidligere norske rekorden som Tor Erik Fossli satte for 12 år siden. Og i konkurransen slo han sølvvinneren med 15 poeng - intet mindre.

Vestvik har nesten ikke ord for å beskrive prestasjonen, som er så uendelig mye bedre enn det noen har gjort før.

- Det er nesten helt absurd, det er helt rått og uvirkelig, sier den jublende glade informasjonssekretæren.

Mindre skive og vanskeligere finale

Programmet er noenlunde likt det som brukes på Landsskytterstevnet, men med et par vesentlige forskjeller. Skiva er bare to tredeler så stor som den norske, og finaleomgangen består av fem skudd stående og fem knestående. På Landsskytterstevnet er det ti liggende skudd i finalen.

Lund åpnet med 50 på den liggende skytingen og 48 på den stående. Den knestående serien ga også 50 poeng. På tiskudden etterpå smelte han inn 100 poeng - 7 av skuddene var innertiere.

Da endte han på 248 poeng på den innledende skytingen - tre over den tidligere norske rekorden, og seks poeng foran nummer to, Jan Kåre Moland, før finalen.

Prikket inn blink etter blink

Og de som trodde Jondal-skytteren hadde imponert nok for dagen, tok feil. Også på finaleomgangen banket han inn tier etter tier. Foran det nest siste skuddet trengte han bare en sjuer for å bli mester. Han fikk en ny tier, og hadde fortsatt ett skudd igjen. Det satt også midt i blinken.

Norge dominerte forøvrig stort i det nordiske mesterskapet og tok de ti første plassene. Det ga selvsagt en suveren lagseier.

Men dagen og prestasjonen tilhørte Kim Andre Lund.

Siste nytt

  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP
  • Moldes stjerneduo spilleklare etter skade

    Både Fredrik Gulbrandsen og Magnus Wolf Eikrem er tilgjengelig for å starte når Molde tar imot Haugesund i Eliteserien søndag.

    Det bekrefter trener Erling Moe overfor TV 2.

    – De er klare til å kunne starte. De er med i betraktningen, og så får vi se hvilket lag vi ender på til slutt, sier Moe.

    Molde-treneren forteller også at Markus Kaasa og Martin Linnes ikke er så langt unna en retur.

    – Det begynner å se bedre ut, og det er selvfølgelig bra for oss, sier han.

    Gulbrandsen måtte av med skade i serieåpningen hjemme mot Strømsgodset, men fikk sitt første innhopp etter skaden da blåtrøyene slo Strindheim i cupens andre runde onsdag.

    Det gjorde også Eikrem, som måtte stå over storoppgjøret borte mot Bodø/Glimt forrige helg. (NTB)

    Gulbrandsen og Eikrem
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
  • Benske og Tjøm finaleklare i ro-EM

    Lars Benske og Ask Tjøm var nest best i oppsamlingsheatet og rodde Norges dobbeltsculler i lettvekt til EM-finale.

    Duoen var i mål på tiden 6.42,81 og endte bak Spania. Fire båter fra oppsamlingen tok seg til lørdagens finale i ungarske Szeged.

    Torsdag ble Benske og Tjøm nummer to i det siste av to heat. Bare vinnerne gikk da rett til finalen.

    Martin Helseth rodde inn til 7.22,61 og 3.-plass i oppsamlingsheatet for singlescullere. Det var akkurat ikke godt nok til å gå videre til A-semifinale. (NTB)

    Benske og Tjøm
    Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal