Hopp til innhold

Syk Klæbo må droppe renn – får ikke tilbake ledertrøya

Johannes Høsflot Klæbo er blitt syk og mister muligheten til å ta tilbake ledelsen i verdenscupen. Samtidig går han glipp av en folkefest han mener er viktig for langrennssporten.

Johannes Høsflot Klæbo i Alpe Cermis 2020

NY NEDTUR: Det gikk ikke som Johannes Høsflot Klæbo hadde håpet i Tour de Ski. Nå har han blitt forkjølet.

Foto: Terje Pedersen

Normalen i norsk langrenn har vært at løpere som fullfører Tour de Ski står over den påfølgende verdenscuphelga etter touren.

Johannes Høsflot Klæbo bestemte seg likevel tidlig for å bryte denne tradisjonen i år. Ikke bare skulle han gå lørdagens verdenscupsprint i tyske Dresden.

Han hadde også planer om å gå fredagens 100 meter supersprint, bare fem dager etter Tour de Ski-avslutningen.

Derfor var det en nedtur da 23-åringen onsdag våknet med sår hals. Etter et legebesøk måtte han ta det tunge avgjørelsen om å droppe Dresden-helga.

Klæbo er nemlig blitt forkjølet og erstattes av Harald Astrup Arnsesen, opplyser skiforbundet i en pressemelding.

– Jeg fikk ikke mulighet til gå i Dresden i fjor. I år hadde jeg tidlig bestemt meg for å prioritere Dresden fordi jeg synes konseptet rundt en bysprint i sentrum av Dresden er bra. Jeg liker det at det er mye publikum, og tyskerne er interessert i langrenn, sier han til NRK onsdag ettermiddag.

Klæbo i Dresden

KONGEN AV DRESDEN: Johannes Høsflot Klæbo tok seg god tid med tyske fans da han gikk i Dresden for to år siden.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Viktig for interessen

Klæbo har lenge vært opptatt av å bringe langrennssporten dit folk er, og å gjøre den spennende og fartsfylt.

Nettopp derfor hadde han gledet seg til denne helga i sentrum av en stor tysk by.

– Jeg tror actionfylte konkurranser i større byer som Dresden er viktig for interessen rundt langrenn internasjonalt. Her samles mye folk, og løypa lager spennende konkurranser og spektakulære TV-bilder. Vi bør derfor prioritere sprint på slike destinasjoner, påpeker Klæbo.

Derfor er han skeptisk til at konkurransen er plassert helga etter Tour de Ski på terminlista.

– Det er ikke optimalt at det legges sprint helger rett før og rett etter Tour de Ski, men slik er nå programmet i år, konstaterer han.

Fredrik Aukland i Val di Fiemme

EKSPERT: Fredrik Aukland.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Mister viktige poeng

At han ikke får gått i Dresden, betyr også at han ikke får muligheten til å ta tilbake ledertrøya i verdenscupen. Russiske Alexandr Bolsjunov leder 75 poeng foran Klæbo etter Tour de Ski.

Med seier i Dresden kunne Klæbo tatt 100 og vært tilbake i ledelsen. Det ville han vært storfavoritt til å klare.

– Sprintrenn er de konkurransene hvor Klæbo har størst sjanse til å hente mest poeng sammenlignet med konkurrentene, og ved at han ikke får gått i Dresden, går han glipp av poeng som kan være avgjøre verdenscupen, sier NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland.

Nå må Klæbo vente til verdenscupen i Nove Mesto om halvannen uke før han eventuelt kan være tilbake i gult. Men da vil også rivalen Bolsjunov være tilbake på startstreken.

Siste nytt

 • Britiske myndigheter godkjenner Chelsea-salg

  Den britiske regjeringen har utstedt en lisens som åpner for at Chelsea kan selges til gruppen ledet av Todd Boehly. Han er fra før medeier i den amerikanske baseballklubben Los Angeles Dodgers.

  Mark Walter, en av de øvrige Dodgers-eierne, er også i kjøpergruppen. Det samme er den sveitsiske milliardæren Hansjoerg Wyss, investeringsfirmaet Clearlake Capital og den britiske advokaten Jonathan Goldstein.

  Tirsdag kom også tommelen opp fra Premier League. Styret i den engelske ligaen opplyste tirsdag at Boehly og hans kompanjonger har bestått testene som kreves for at et oppkjøp skal kunne godkjennes.

  Avtalen som er inngått, skal være verdt fire milliarder pund – tett oppunder 50 milliarder kroner – har The Telegraph og andre medier tidligere meldt. Det skal være ny rekord for salg av en idrettsklubb. Den forrige toppnoteringen stammer angivelig fra da baseballklubben New York Mets byttet eier i 2020.

  Chelsea-prosessen har tatt lang tid, blant annet som følge av at britiske myndigheter skal ha fryktet at eier Roman Abramovitsj vil tjene penger på salget. Russeren ble tvunget til å selge som følge av at myndighetene har ilagt ham og en rekke andre russiske oligarker sanksjoner i kjølvannet av krigen i Ukraina.

  Soccer Chelsea Sale
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Klopp sesongens manager i Premier League

  Liverpool-manager Jürgen Klopp er kåret til sesongens manager i Premier League for 2021/22, det kom frem i en prisutdeling tirsdag kveld.

  Klopp ledet Liverpool til den sure andreplassen i Premier League, ett poeng bak seriemester Manchester City.

  Pep Guardiola (Manchester City), Eddie Howe (Newcastle), Thomas Frank (Brentford) og Patrick Vieira (Palace) var også nominert i samme kategori.

  Prisen ble for øvrig delt ut av tidligere United-manager Alex Ferguson.

  Jürgen Klopp
  Foto: CARL RECINE / Reuters
 • Ding sendte Carlsen ut i semifinalen

  Kinesiske Ding Liren vant det avgjørende partiet i semifinaleduellen i Champions Chess-turneringen mot Magnus Carlsen tirsdag og slo ut nordmannen.

  Neste oppgave for Magnus Carlsen blir Norway Chess. Den turneringen starter i neste uke.

  Dubai World Chess Championship
  Foto: Jon Gambrell / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste