NRK Meny
Normal

Sverige stoppet Tsjekkia - til finalen i VM

Sverige er klare for finalen i ishockey-VM etter at de slo de regjerede mesterne med 5-2 i fredagens semifinalen.

Video VM Ishockey: Tsjekkia - Sverige 13.05.11

Se målene fra semifinalen (Bilder med tillatelse fra Viasat)

Tsjekkia var ubeseiret før semifinalen og dominerte 1. periode, mens svenskene overtok fullstendig i midtperioden. De vant skuddstatistikken 26-10 og Loui Ericsson misset dessuten en straffe.

Etter at Tsjekkia hadde tatt ledelsen ved New Jersey-stjernen Patrik Elias scoret Patrik Berglund og Mikael Backlund en gang hver.

I tredjeperiode økte Jimmie Ericsson til 3-1 midtveis i perioden og Tsjekkia fikk det veldig tøff med å ta seg til en ny finale. Etter at Marcus Kruger førte svenskene opp i en 4-1-ledelse var saken egentlig klar.

Elias og hans lagkamerater klarte bare å redusere en gang. Berglund, kampens store spiller, avsluttet med å sette inn sitt tredje mål for kvelden i åpent bur.

Tap for Norge

Så blir det store spørsmålet? Følger Sverige opp det samme som Tsjekkia klarte i fjor. Tsjekkerne tapte for Norge underveis, men vant til slutt VM-finalen. I år er det så langt bare Norge og Canada som har slått svenskene i VM.

Sverige vant VM sist i 2006 og står bokført med åtte VM-gull. I søndagens finale venter vinneren av den andre semifinalen mellom Finland og Russland.

Siste nytt

 • Knepent tap for Andersen

  Jørn Andersen sitt Nord-Korea gikk på sitt andre ettmålstap i østasiamesterskapet i fotball tirsdag, skriver NTB. Et selvmål gjorde at kampen mot nabo Sør-Korea endte 0-1. Tapet gjør at nordkoreanerne ikke har sjanse til å vinne mesterskapet.

  Jørn Andersen i Nord-Korea
  Foto: Lasse Evensen
 • Patrick Thoresen melder seg OL-klar

  Patrick Thoresen og de andre proffene i ishockeyligaen KHL har fått grønt lys til å delta i OL. Det ble offisielt klart da Russlands olympiske komité tirsdag ga sin støtte til at russiske idrettsutøvere kan delta i OL under nøytralt flagg.

  Patrick Thoresen
  Foto: NRK
 • Bohinen aktuell for Viking

  Lars Bohinen er favoritt til jobben som ny trenar i Viking, melder Stavanger Aftenblad. Viking vil ikkje kommentere saka.

  48-åringen har eitt år igjen av avtalen med Sandefjord, men det skal det vere håp om å løyse, skriv avisa.

  Viking rykka ned i haust, og skal for første gong sidan 1987 spele på nivå to neste år.

  Lars Bohinen intervjues av NRK
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal