Normal

Sverige stoppet Tsjekkia - til finalen i VM

Sverige er klare for finalen i ishockey-VM etter at de slo de regjerede mesterne med 5-2 i fredagens semifinalen.

Video VM Ishockey: Tsjekkia - Sverige 13.05.11

Se målene fra semifinalen (Bilder med tillatelse fra Viasat)

Tsjekkia var ubeseiret før semifinalen og dominerte 1. periode, mens svenskene overtok fullstendig i midtperioden. De vant skuddstatistikken 26-10 og Loui Ericsson misset dessuten en straffe.

Etter at Tsjekkia hadde tatt ledelsen ved New Jersey-stjernen Patrik Elias scoret Patrik Berglund og Mikael Backlund en gang hver.

I tredjeperiode økte Jimmie Ericsson til 3-1 midtveis i perioden og Tsjekkia fikk det veldig tøff med å ta seg til en ny finale. Etter at Marcus Kruger førte svenskene opp i en 4-1-ledelse var saken egentlig klar.

Elias og hans lagkamerater klarte bare å redusere en gang. Berglund, kampens store spiller, avsluttet med å sette inn sitt tredje mål for kvelden i åpent bur.

Tap for Norge

Så blir det store spørsmålet? Følger Sverige opp det samme som Tsjekkia klarte i fjor. Tsjekkerne tapte for Norge underveis, men vant til slutt VM-finalen. I år er det så langt bare Norge og Canada som har slått svenskene i VM.

Sverige vant VM sist i 2006 og står bokført med åtte VM-gull. I søndagens finale venter vinneren av den andre semifinalen mellom Finland og Russland.

Siste nytt

 • Fauske forlenger med Herning-Ikast

  Den danske storklubben Herning-Ikast har forlenget kontrakten med landslagsspilleren Helene Fauske. Den nye avtalen strekker seg fram til 2021.

  21-årige Fauske kom til klubben forrige sesong fra Stabæk.

  Helene Fauske
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Mot avklaring om norsk VM-søknad

  19. november avgjør Norges Skiforbund om Narvik eller Hafjell/Kvitfjell blir Norges kandidat til å arrangere alpin-VM i 2027. En arbeidsgruppe jobber i disse dager med å vurdere søknadene. Gruppen presenterer sin rapport og anbefaling 12. november.

  Ragnhild Mowinckel
  Foto: Jonathan Nackstrand / AFP
 • Giro d'Italia med start i Bologna

  Neste års utgave av de tradisjonelle etapperittet Giro d'Italia starter i Bologna. Det opplyste arrangørene mandag. Det er 25 år siden byen sist hadde en etappe i Giro d'Italia. Den 102. utgaven av det italienske rittet går fra 11. mai til 2. juni.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Team Ingebrigtsen