NRK Meny
Normal

Sverige stoppet Tsjekkia - til finalen i VM

Sverige er klare for finalen i ishockey-VM etter at de slo de regjerede mesterne med 5-2 i fredagens semifinalen.

Video VM Ishockey: Tsjekkia - Sverige 13.05.11

Se målene fra semifinalen (Bilder med tillatelse fra Viasat)

Tsjekkia var ubeseiret før semifinalen og dominerte 1. periode, mens svenskene overtok fullstendig i midtperioden. De vant skuddstatistikken 26-10 og Loui Ericsson misset dessuten en straffe.

Etter at Tsjekkia hadde tatt ledelsen ved New Jersey-stjernen Patrik Elias scoret Patrik Berglund og Mikael Backlund en gang hver.

I tredjeperiode økte Jimmie Ericsson til 3-1 midtveis i perioden og Tsjekkia fikk det veldig tøff med å ta seg til en ny finale. Etter at Marcus Kruger førte svenskene opp i en 4-1-ledelse var saken egentlig klar.

Elias og hans lagkamerater klarte bare å redusere en gang. Berglund, kampens store spiller, avsluttet med å sette inn sitt tredje mål for kvelden i åpent bur.

Tap for Norge

Så blir det store spørsmålet? Følger Sverige opp det samme som Tsjekkia klarte i fjor. Tsjekkerne tapte for Norge underveis, men vant til slutt VM-finalen. I år er det så langt bare Norge og Canada som har slått svenskene i VM.

Sverige vant VM sist i 2006 og står bokført med åtte VM-gull. I søndagens finale venter vinneren av den andre semifinalen mellom Finland og Russland.

Siste nytt

 • Start henter ny keeper

  Med Håkon Opdal ute til sommeren, hadde Start kun én seniorkeeper. Nå har klubben hentet tyske Jonas Deumeland, har de to.

  – Med situasjonen som oppstod med Håkon, måtte vi foreta oss noe, sier sportslig leder Tor-Kristian Karlsen.

  Tor-Kristian Karlsen
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Felder tar over Østerrike

  Andreas Felder er mannen som skal få Østerrikes hopplandslag tilbake i verdenstoppen. Felder ble presentert av det østerrikske skiforbundet fredag.

  – Jeg er overrasket over at jeg fikk tilbudet, men ser fram til oppgaven, sier Felder.

 • Wenger ferdig i Arsenal

  Arsène Wenger (68) gir seg som manager i Arsenal. Det skriver klubben i en pressemelding. – Etter nøye vurdering og diskusjoner med klubben, føler jeg tiden er riktig for å gi seg etter sesongen, sier franskmannen, som har ledet laget i over 21 år.

  Arsene Wenger
  Foto: Adrian Dennis / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag