NRK Meny
Normal

Svensk golfstjerne med flau kollaps

Svenske Henrik Stenson ledet selveste US Masters før dagens aller siste hull. Så gikk det så galt at han havner i historiebøkene.

Henrik Stenson

Henrik Stenson var bokstavelig talt helt på jordet på det 18. hullet på den legendariske Augusta-banen på torsdag.

Foto: Chris O'Meara / Ap

Svensken, som lå fem slag under par før det 18. hullet, var i ferd med å levere en av karrierens største prestasjoner. Han hadde aldri vunnet en av de fire store golfturneringene, men ledet selveste US Masters på sin egen fødselsdag.

Så skjedde det som må være en av golfhistoriens verste kollapser.

Stenson brukte utrolig nok hele åtte slag på par fire-hullet, og plutselig var han bare ett slag under par i stedet for fem.

Ingen har vært verre

Problemene startet da han slo ballen ut blant trærne på utslaget. Derfra og inn bare ballet det på seg, og til slutt endte han altså med det som på golfspråket kalles en «snømann» – åtte slag på ett hull.

– En veldig skuffende avslutning, men jeg hadde det moro der ute. Hadde to fine «eagles» (to slag under par, journ. anm.). Det er en ny dag i morgen, oppsummerte 36-åringen på Twitter.

Ifølge Infostrada har det aldri skjedd før at noen har brukt flere slag på det hullet i Masters. Ingen har vært like dårlige på hull 18 på Augusta siden 2007.

«Snømann-slaget» sørget for at Stenson kastet vekk begge eaglesene sine fra tidligere på runden. Dermed stupte han fra sin førsteplass og godt ned på resultatlistene.

Henrik Stenson

Henrik Stenson endte midt blant publikum på det 18. hullet på Augusta.

Foto: Chris O'Meara / Ap

Traff trærne

Åtte slag er sjelden kost i golfeliten, spesielt med tanke på at Stenson hverken fikk poengstraff eller traff vann.

Det spilles fire runder, så 36-åringen har fortsatt muligheten til å hente seg inn igjen, men det spørs om ikke selvtilliten har fått seg en alvorlig knekk.

Siste nytt

 • Finaleplassen røk for Ulsrud

  Torsdagens semifinale endte med norsk 3-8-tap for Sverige for Thomas Ulsrud og hans curlingmannskap i EM. Tidligere på dagen hadde Ulsrud & co. sikret seg en plass i OL ved å bli blant de fire beste. Nå blir det spill om bronsen mot Sveits fredag.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
 • Torsdagens utfortrening også avlyst

  Torsdagens planlagte gjennomkjøring av utforløypa i Lake Louise måtte avlyses. Arrangøren vil spare på traseen til helgens øvelser. Også onsdag ble utfortreningen avlyst fordi snøen som falt tidligere i uken hadde gjort traseen for bløt.

  jansrud
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • FIS lar russerne gå verdenscup

  De seks russiske langrennsløperne som er livstidsutestengt fra OL av IOC, får gå verdenscupåpningen i Ruka i helgen. FIS' dopingpanel vil avvente bevismateriale fra IOC før det eventuelt ønsker å utestenge utøverne, skriver de i en pressemelding.

  Belog og Legkov
  Foto: Pierre Teyssot / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal