Hopp til innhold

Fossli takker Hattestads samboer for seieren

KUUSAMO/OSLO (NRK): Sondre Turvoll Fossli (22) var reserve i fjorårets VM, og skulle egentlig ikke vært med til verdenscupen i Kuusamo. Han svarte med å vinne sprinten.

Sondre Turvoll Fossli

GLAD GUTT: Sondre Turvoll Fossli slapp jubelen løs etter seieren i Finland.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Jeg visste det var gode muligheter for at jeg skulle få plass på laget, så jeg var klar. Det var stort å vinne, sier Fossli etter seieren.

Fossli var knusende overlegen i sprintfinalen, og var best på en dag som til de grader var rød, hvit og blå. Bak ham i finalen var kongen av Kuusamo, Eirik Brandsdal, og Petter Northug.

Fossli har i flere år vært kjent som kanskje verdens største sprinttalent. Han har flere pallplasseringer internasjonalt, men aldri vært på toppen av pallen.

– Jeg er kommet for å bli på topp tre jeg nå. Man går alltid for å vinne, men man må ha selvtilliten og det har jeg nå, forteller han.

Takker Hattestads samboer

– Det er litt emosjonelt. For det er mange som står bak denne førsteplassen, familie, venner og kjæreste. Mange har vært med på jobben, legger 22-åringen til.

Fossli var skuffet da han ikke fikk være med i fjorårets VM etter en god start på sesongen. Han ble heller ikke tatt ut til verdenscupåpningen, men fikk plassen på laget da Ola Vigen Hattestad bestemte seg for å bli hjemme hos sin fødende samboer.

– Jeg takker Katja Visnar (Hattestads samboer) for at hun holdt igjen ungen et par dager. Jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk gå, sier Fossli med et smil.

Sondre Turvoll Fossli tok sin første seier i verdenscupen i Kuusamo.

Seieren gleder sprinttrener Arild Monsen.

– Det er like stort hver gang noen vinner for første gang. Vi fokuserte på at han måtte være rolig, og det klarte han. Det var deilig, sier Monsen.

Forsprang til Northug

Petter Northug

I GANG: Petter Northug viste sprintstyrke i Kuusamo.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Selv om Petter Northug ble slått i sprintfinalen, viste han god form og vant både kvart- og semifinalen. Med tredjeplassen sikrer han seg dessuten et solid forsprang i sammendraget av minitouren på sammenlagtfavoritt Martin Johnsrud Sundby.

Etter prologen i den klassiske sprinten så det imidlertid ut til at Sundby skulle gjøre sitt livs sprintløp. Han ble nemlig nummer tre - klart foran blant andre Northug.

I kvartfinalen manglet han imidlertid toppfarten til de beste sprinterne, og sprinteventyret var over. Fjorårets verdenscupvinner er likevel godt fornøyd med dagen.

– Jeg er strålende fornøyd. Det er et stort steg for meg å ta meg videre fra prologen. Jeg er ikke god nok. Jeg er like stiv på startstreken her i kvartfinalen som jeg var etter prologen. Jeg klarer ikke å kvitte meg med syra. Så jeg har mye å lære, sier Sundby.

PS: Nordmannen som imponerte aller mest tidlig på dagen, Pål Golberg, ledet sin kvartfinale klart da han falt på oppløpet. Dermed røk han ut.

Siste nytt

 • Ruud videre til tredje runde i Montreal

  Tennisspiller Casper Ruud hadde tidvis trøbbel mot slovakiske Alex Molcan 2. runde i Montreal, men spilte seg opp og vant i strake sett.

  Kampen endte med 7-6 (7-3), 6-3. Ruud møter vinneren av Jenson Brooksby fra USA og spanske Roberto Bautista-Agut i neste runde av turneringen i Canada.

  Ruud er fjerdeseedet i turneringen. Daniil Medvedev er førsteseedet. (NTB)

  Switzerland Tennis
  Foto: Anthony Anex / AP
 • Ny seier for Vos i Tour of Scandinavia

  Den nederlandske stjernesyklisten Marianne Vos tok sin annen strake seier i Tour of Scandinavia. De norske syklistene klarte ikke å henge med i spurten.

  Svenske Emilia Fahlin yppet seg på oppløpet, men ble slått med noen fattige centimeter av den nederlandske veteranen.

  – En vanskelig og teknisk spurt. Emilia var rask i spurten. Flott å ta min annen strake seier, sa Vos ti TV 2.

  Susanne Andersen i det norske Uno-X-laget satt lenge i fronten av feltet, men på de avgjørende kilometerne klarte hun ikke forsvare sin posisjon og falt tilbake. (NTB)

  First stage of the women's Tour of Scandinavia
  Foto: RITZAU SCANPIX / Reuters
 • Kristoff med seier i belgisk ritt

  Alexander Kristoff måtte grave dypt da han tok sin 85. seier i karrieren. Han vant det belgiske rittet Circuit Franco Belge onsdag.

  Rittet var på 175,2 kilometer og gikk fra Tournai til La Louviere. Nordmannen stakk 15 kilometer fra mål og fikk med seg to konkurrenter: Jasper De Buyst og Dries Van Gestel.

  6,1 kilometer før mål var avstanden 15-16 sekunder til de jagende og ytterligere noen sekunder ned til hovedfeltet.

  2,7 kilometer fra mål kom belgieren Victor Campenaerts, og bare Van Gestel klarte henge med. Den norske veteranen med 84 seire i sin karriere klarte derimot å kjøre inn de to. De Buyst klarte også kjøre seg opp da det flatet ut inn mot mål.

  I spurten var det derimot ingen som klarte å stå imot nordmannen som tok sesongens fjerde seier.

  Det neste rittet for nordmannen blir EM i München søndag. (NTB)

  Tour of Norway
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste