Fossli takker Hattestads samboer for seieren

KUUSAMO/OSLO (NRK): Sondre Turvoll Fossli (22) var reserve i fjorårets VM, og skulle egentlig ikke vært med til verdenscupen i Kuusamo. Han svarte med å vinne sprinten.

Sondre Turvoll Fossli

GLAD GUTT: Sondre Turvoll Fossli slapp jubelen løs etter seieren i Finland.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Jeg visste det var gode muligheter for at jeg skulle få plass på laget, så jeg var klar. Det var stort å vinne, sier Fossli etter seieren.

Fossli var knusende overlegen i sprintfinalen, og var best på en dag som til de grader var rød, hvit og blå. Bak ham i finalen var kongen av Kuusamo, Eirik Brandsdal, og Petter Northug.

Fossli har i flere år vært kjent som kanskje verdens største sprinttalent. Han har flere pallplasseringer internasjonalt, men aldri vært på toppen av pallen.

– Jeg er kommet for å bli på topp tre jeg nå. Man går alltid for å vinne, men man må ha selvtilliten og det har jeg nå, forteller han.

Takker Hattestads samboer

– Det er litt emosjonelt. For det er mange som står bak denne førsteplassen, familie, venner og kjæreste. Mange har vært med på jobben, legger 22-åringen til.

Fossli var skuffet da han ikke fikk være med i fjorårets VM etter en god start på sesongen. Han ble heller ikke tatt ut til verdenscupåpningen, men fikk plassen på laget da Ola Vigen Hattestad bestemte seg for å bli hjemme hos sin fødende samboer.

– Jeg takker Katja Visnar (Hattestads samboer) for at hun holdt igjen ungen et par dager. Jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk gå, sier Fossli med et smil.

Sondre Turvoll Fossli tok sin første seier i verdenscupen i Kuusamo.

Seieren gleder sprinttrener Arild Monsen.

– Det er like stort hver gang noen vinner for første gang. Vi fokuserte på at han måtte være rolig, og det klarte han. Det var deilig, sier Monsen.

Forsprang til Northug

Petter Northug

I GANG: Petter Northug viste sprintstyrke i Kuusamo.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Selv om Petter Northug ble slått i sprintfinalen, viste han god form og vant både kvart- og semifinalen. Med tredjeplassen sikrer han seg dessuten et solid forsprang i sammendraget av minitouren på sammenlagtfavoritt Martin Johnsrud Sundby.

Etter prologen i den klassiske sprinten så det imidlertid ut til at Sundby skulle gjøre sitt livs sprintløp. Han ble nemlig nummer tre - klart foran blant andre Northug.

I kvartfinalen manglet han imidlertid toppfarten til de beste sprinterne, og sprinteventyret var over. Fjorårets verdenscupvinner er likevel godt fornøyd med dagen.

– Jeg er strålende fornøyd. Det er et stort steg for meg å ta meg videre fra prologen. Jeg er ikke god nok. Jeg er like stiv på startstreken her i kvartfinalen som jeg var etter prologen. Jeg klarer ikke å kvitte meg med syra. Så jeg har mye å lære, sier Sundby.

PS: Nordmannen som imponerte aller mest tidlig på dagen, Pål Golberg, ledet sin kvartfinale klart da han falt på oppløpet. Dermed røk han ut.

Siste nytt

 • City styrker forsvaret

  Manchester City er samd med Benfica om kjøp av midstopparen Ruben Dias for rundt 800 millionar kroner, skriv den portugisiske klubben på sine nettsider.

  I tillegg skal Nicolas Otamendi motsett veg.

  Men det gjenstår for spelarane å bli samde om dei perdonlege kontraktene, skriv Sky Sports.

  City tapte 2-5 på heimebane mot Leicester søndag.

  Ruben Dias
  Foto: Armando Franca / AP
 • Miami til NBA-finale

  Miami Heat sikra seg den andre finaleplassen i NBA-sluttspelet med 125-113 over Boston Celtics i natt, og vann dermed 4-2 i kampar.

  I finalen møter dei Los Angeles Lakers, med superstjerne LeBron James på laget. James har tidlegare spela fire finaler for Miami.

  Første finalekamp i best av sju-serien går onsdag.

  Bam Adebayo
  Foto: Mark J. Terrill / AP
 • Pangstart for Fati og Barcelona

  17-åringen Ansu Fati dominerte mot Villarreal med to mål og skaffet straffe da Barcelona vant 4-0 i sin serieåpning.

  Allerede i løpet av kampens 20 første minutter hadde Fati blitt tomålsscorer og gitt Barcelona en pangåpning på La Liga-sesongen.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Joan Monfort / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal