Fossli takker Hattestads samboer for seieren

KUUSAMO/OSLO (NRK): Sondre Turvoll Fossli (22) var reserve i fjorårets VM, og skulle egentlig ikke vært med til verdenscupen i Kuusamo. Han svarte med å vinne sprinten.

Sondre Turvoll Fossli

GLAD GUTT: Sondre Turvoll Fossli slapp jubelen løs etter seieren i Finland.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Jeg visste det var gode muligheter for at jeg skulle få plass på laget, så jeg var klar. Det var stort å vinne, sier Fossli etter seieren.

Fossli var knusende overlegen i sprintfinalen, og var best på en dag som til de grader var rød, hvit og blå. Bak ham i finalen var kongen av Kuusamo, Eirik Brandsdal, og Petter Northug.

Fossli har i flere år vært kjent som kanskje verdens største sprinttalent. Han har flere pallplasseringer internasjonalt, men aldri vært på toppen av pallen.

– Jeg er kommet for å bli på topp tre jeg nå. Man går alltid for å vinne, men man må ha selvtilliten og det har jeg nå, forteller han.

Takker Hattestads samboer

– Det er litt emosjonelt. For det er mange som står bak denne førsteplassen, familie, venner og kjæreste. Mange har vært med på jobben, legger 22-åringen til.

Fossli var skuffet da han ikke fikk være med i fjorårets VM etter en god start på sesongen. Han ble heller ikke tatt ut til verdenscupåpningen, men fikk plassen på laget da Ola Vigen Hattestad bestemte seg for å bli hjemme hos sin fødende samboer.

– Jeg takker Katja Visnar (Hattestads samboer) for at hun holdt igjen ungen et par dager. Jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk gå, sier Fossli med et smil.

Sondre Turvoll Fossli tok sin første seier i verdenscupen i Kuusamo.

Seieren gleder sprinttrener Arild Monsen.

– Det er like stort hver gang noen vinner for første gang. Vi fokuserte på at han måtte være rolig, og det klarte han. Det var deilig, sier Monsen.

Forsprang til Northug

Petter Northug

I GANG: Petter Northug viste sprintstyrke i Kuusamo.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Selv om Petter Northug ble slått i sprintfinalen, viste han god form og vant både kvart- og semifinalen. Med tredjeplassen sikrer han seg dessuten et solid forsprang i sammendraget av minitouren på sammenlagtfavoritt Martin Johnsrud Sundby.

Etter prologen i den klassiske sprinten så det imidlertid ut til at Sundby skulle gjøre sitt livs sprintløp. Han ble nemlig nummer tre - klart foran blant andre Northug.

I kvartfinalen manglet han imidlertid toppfarten til de beste sprinterne, og sprinteventyret var over. Fjorårets verdenscupvinner er likevel godt fornøyd med dagen.

– Jeg er strålende fornøyd. Det er et stort steg for meg å ta meg videre fra prologen. Jeg er ikke god nok. Jeg er like stiv på startstreken her i kvartfinalen som jeg var etter prologen. Jeg klarer ikke å kvitte meg med syra. Så jeg har mye å lære, sier Sundby.

PS: Nordmannen som imponerte aller mest tidlig på dagen, Pål Golberg, ledet sin kvartfinale klart da han falt på oppløpet. Dermed røk han ut.

Siste nytt

 • King scoret i Bournemouth-seier

  Joshua King åpnet målkontoen for sesongen da han sendte Bournemouth i ledelsen fra straffemerket etter to minutter i 2-1 seieren over Aston Villa. Harry Wilson doblet ledelsen for Bournemouth, mens Douglas Soares scoret for Aston Villa.

  Premier League - Aston Villa v AFC Bournemouth
  Foto: Jason Cairnduff / Reuters
 • Nytt Stabæk-tap

  Stabæk tapte 1-2 borte mot Røa i Toppserien lørdag og står fortsatt med to poeng etter tolv serierunder. Tabellnabo Fart delte poengene med Lyn med 2-2. Serietoer Klepp vant 3-1 hjemme mot Avaldsnes, mens Kolbotn fortsatt står uten seier siden mai etter 2-0 tap mot Arna-Bjørnar.

  Toppserien 2018, fotball kvinner Røa - Stabæk
  Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
 • Norsk tredjeplass i Polen

  De norske herrehopperne kom tredjeplass i lagkonkurransen i polske Zakopane. Japan vant konkurransen foran Polen. Søndag er det individuell konkurranse i storbakken i Zakopane.

  FIS World Cup
  Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal