Hopp til innhold

Falla dominerte, men Haga overrasket mest

KUUSAMO/OSLO (NRK): Maiken Caspersen Falla overbeviste på sprinten i Kuusamo, men Ragnhild Haga leverte dagens største overraskelse.

Falla og Haga på pallen

NORSK JUBEL: Maiken Caspersen Falla vant sprinten i Kuusamo. Ragnhild Haga (t.v.) overrasket og tok tredjeplassen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Maiken Caspersen Falla fortsatte sprintformen fra sesongåpningen og suste inn til finalen på den klassiske sprinten i verdenscupåpningen i Kuusamo. Både i prologen, kvartfinalen og semifinalen var hun suveren.

I finalen fikk 25-åringen motstand av Stina Nilsson, men Falla var sterkest på oppløpet og vant sesongens første verdenscuprenn.

– Det er så bra det kan bli. Jeg følte meg i bra form og det er godt å få det ut her, sier Falla til NRK.

Ragnhild Haga imponerte stort, og tok tredjeplassen foran lagvenninnen Ingvild Flugstad Østberg.

– Jeg er nesten helt sjokka. Og det er gøy stå her med Maiken. Vi har samme smører og trener sammen, så vi er et kjempeteam, sier Haga med et stort smil.

– Det er utrolig kult at hun tar sin første pallplass i sprint, skryter Falla.

Maiken Caspersen Falla vant den klassiske sprinten i Kuusamo.

Fordel Weng

Heidi Weng, som aldri har vært i en finale i Kuusamo, tok viktige bonussekunder i sammendraget i minitouren etter å ha blitt nummer seks. Ned til Johaug er det 21 sekunder.

Heidi Weng

FORDEL: Heidi Weng tok seg til finalen på sprinten.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Hun seiler opp som sammenlagtfavoritt nå. Dette er gode takter fra Weng, bedre enn på Beitostølen, mener NRKs kommentatorduo Torgeir Bjørn og Jann Post.

Forrige sesong var den norske langrennsdominansen stor. Det er mye som tyder på at den kan bli det i år også. I sprintfinalen gikk nemlig fire nordmenn: Falla, Weng, Haga og Flugstad Østberg. De to siste var svenske Nilsson og Ida Ingemarsdotter.

Johaug ut i kvarten

Therese Johaug

TAPTE SEKUNDER: Therese Johaug røk ut i sprintkvartfinalen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Sju norske jenter tok seg videre fra prologen. som Falla vant foran foran Flugstad Østberg, Heidi Weng og Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Også Therese Johaug, Ragnhild Haga og Kathrine Harsem fikk gå kvartfinale.

Therese Johaug ble nummer 15 på prologen, og da Charlotte Kalla røk ut i kvartfinalen, ga det Johaug en fordel. Men den norske jenta endte på fjerdeplass i sitt heat og har 34 sekunder å ta inn på teten før fem-kilometeren i morgen.

– Jeg synes det var en bra kvartfinale, men hadde dårlig feste i bakken. Det blir en spennende helg. Heldigvis er det distanser både i morgen og søndag, så fordelen er vel at Kalla ikke gikk videre, sier Therese Johaug til NRK.


Stillingen i minitouren (1 av 3 renn):

1) Falla 2.29,4, 2) Østberg 0.07,6 min. bak, 3) Nilsson 0.07,9, 4) Haga 0.12,4, 5) Weng 0.13,0, 6) Ingemarsdotter 0.14,4, 7) Harsem 0.20,8, 8) Krista Parmakoksi, Finland 0.23,5, 9) Evelina Settlin, Sverige 0.23,8, 10) Ida Sargent, USA 0.25,0.

Øvrige norske: 13) Jacobsen 0.30,5, 17) Johaug 0.34,1, 35) Hagen 0.41,8, 48) Slind 0.45,3.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal