NRK Meny
Normal

Super-Svendsen tilbake – 2.-plass på sprinten

OBERHOF/OSLO (NRK): Emil Hegle Svendsen skjøt to fulle hus og tok 2.-plassen bak Martin Fourcade på sprinten. Ole Einar Bjørndalen var milevis unna.

Emil Hegle Svendsen

TILBAKE: Emil Hegle Svendsen viste god form og tok til slutt 2.-plassen.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er herlig å se at Svendsen er tilbake. Dette er et kjempeløp av han, sier NRKs ekspert Ola Lunde.

Det var ingen tvil om at Emil Hegle Svendsen tok ut alt han hadde på sprinten. Trønderen var helt ferdig da han gikk over målstreken

– Det er deilig å være der opp, men det mangler det siste lille for å gå grisefort. Da kan jeg kjempe mot Fourcade, sier Svendsen.

– Er jeg frisk, så er jeg der oppe

– Jeg senket forventningene mine før start, siden jeg ikke har gått renn på lenge. Jeg var veldig sliten på slutten, som du sikkert så, ler Svendsen.

Svendsen har den siste tiden isolert seg selv for å unngå sykdom under oppkjøringen til OL.

– Er jeg frisk, så er jeg der oppe. Det blir kjempegøy å jakte på Fourcade under jaktstarten. Vi må jobbe sammen vi nordmennene som kommer rett bak der, sier Svendsen.

Ingen god dag for Bjørndalen

Ole Einar Bjørndalen, som for tiden har kniven på strupen for å kvalifisere seg til OL, hadde ingen bra dag i sporet på sprinten. Han skjøt to bom på første skyting, og skjøt fullt hus på andre. Men til tross for feilfri skyting på slutten gikk han ikke raskt nok.

Nå er den rutinerte skiskytteren avhengig av å prestere i de kommende rennene for å kunne kvalifisere seg til OL.

Les også: Bjørndalen: – Noen dager er bra, andre litt tunge

Brødrene Bø i form

Johannes Thingnes Bø gikk først ut av de norske og skjøt to bom på første skyting. Han hentet seg inn på andre skyting med fullt hus, og gikk i tillegg raskt i sporet. Han endte til slutt på en tredjeplass bak Svendsen.

– Jeg lar meg rive for mye med, og blir stressa. Jeg gjør ikke jobben fort nok. Jeg skjerpet meg heldigvis på stående skyting, sier Thingnes Bø etter løpet.

Skiskyting

BRØDRENE BØ: Både Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø presterte under fredagens sprint.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Det var ingen tvil om han hadde god glid i sporet under sprinten.

Jeg hadde kanonski, det var som å gå på vannski her ute, det fløt oppå snøen, sier han.

Storebror Tarjei Bø gikk også en bra sprint og endte til slutt på en femteplass. Han skjøt fullt hus på første skyting og fikk én bom på siste.

– Jeg er fornøyd med løpet og var med i seierskampen helt til bomskuddet kom. Vi har trent veldig bra i jula alle mann og det har visst gitt resultat. Vi får takke damene våre, som serverte oss med god mat og underholdning, sier en smilende Bø.

Siste nytt

 • Sjokktap for Liverpool

  Bunnlaget Swansea sørget for en aldri så liten sensasjon i Premier League da laget slo Liverpool 1-0 mandag. Alfie Mawson scoret målet for Swansea etter 40 minutters spill.

  Premier League - Swansea City vs Liverpool
  Foto: Matthew Childs / Reuters
 • Frankrike overlegne mot Serbia

  Frankrike var i perioder helt overlegne mot Serbia og vant til slutt 39-30 i EM-kampen i håndball mandag. Seieren gjør at franskmennene er så godt som sikret semifinaleplass før kampen mot Kroatia onsdag.

  Frankrike håndball-EM
  Foto: Darko Bandic / AP
 • FIFA vil bruke videodømming

  Det blir innført videodømming (VAR) under sommerens fotball-VM, bekrefter Det internasjonale fotballforbundet. Allerede under VM i 2014 ble det brukt mållinjeteknologi. Nå tar FIFA et steg videre. Den endelige beslutningen om å åpne for VAR tas 2. mars.

  Gianni Infantino
  Foto: Alexander Nemenov / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal