Hopp til innhold

- Jeg var heldig som fikk medalje i dag

Andreas Thorkildsen fikk til bare ett godt kast i VM-finalen i spyd. Det gav tittelforsvareren sølvmedalje. Se sølvkastet i videovinduet over.

Video Thorkildsens fjerde kast

Thorkildsens fjerde kast

Det kastet fikk han opp i fjerde omgang. Da kastet han 84,78 meter - ingen stor lengde til Thorkildsen å være, men godt nok til sølv.

Matthias de Zordo vant med 86,27, nesten halvannen meter foran Thorkildsen. Kubanske Guillermo Martinez var 48 cventimeter bak Thorkildsen og tok bronsen.

- Jeg hadde litt flaks

- Jeg fikk ikke ting til å stemme i dag, så jeg er heldig som står her med en medalje i det hele tatt, sa Thorkildsen til NRK. Han var fornøyd med sølv slik konkurransen utviklet seg.

- Ja, det lettet da jeg fikk et så godt resultat i fjerde omgang, sier han.

- Jeg sleit i hele dag, jeg fikk ingen flyt. De tre første kastene var dårlige, jeg hadde dårlig timing. Det er et krevende dekke her. Er du i form, er det godt, sliter du med teknikken, er det tungt. I dag var det tungt, men jeg hadde nok litt flaks, ier Thorkildsen.

- Hva nå med resten av sesongen?

- Jeg skal møte de Zordo i en konkurranse i Berlin fredag. Da skal jeg viste ham en litt annen side av meg, lover Andreas Thrkildsen.

Video: Se intervjuet med Thorkildsen:

Video Intervju med Thorkildsen etter 2. plassen

Intervju med Thorkildsen etter 2. plassen

Matthias de Zordo var naturlig nok svært lykkelig over gullet.

- Jeg vet at Andreas er en fighter, så jeg var veldig nervøs før han kastet siste gang. Så kunne jeg juble, sier de Zordo til NRK.

Hans førstekast holdt til seier. Det var bra for tyskeren, som skadet ankelen i sitt fjerde kast.

Video: Se de Zorodos vinnerkast:

Video Vinnerkastet til Matthias De Zordo

Vinnerkastet til Matthias De Zordo

Sistemann som gikk videre

Thorkildsen fikk ingenting til å stemme. Etter de tre første omgangene på stadion i Daegu lå han helt nede på åttendeplass, den siste som fikk være med i de tre siste omgangene.

Andreas Thorkildsen overbeviste ikke i kvalifiseringen torsdag, til tross for at finaleplassen aldri var truet. I lørdagens finale fikk han det ikke til i de tre første omgangene, og var den åttende og siste kasteren som gikk videre til de tre siste omgangene.

Først i fjerde omgang fikk han opp et godt kast. Det ble konkurransens eneste kast av godt merke for nordmannen, men det var godt nok til VM-sølv.

Slik utviklet spydfinalen seg:

1. omgang: I lørdagens finale åpnet den regjerende olympia-, europa- og verdensmesteren med for ham beskjedne 80,75. Han måtte se to av sine hardeste konkurrenter kaste 86,27 (Mattias de Zordo) og 84,39 (Guillermo Martinez) i åpningsomgangen. Thorkildsens kast holdt bare til sjetteplass etter denne omgangen.

Video: Se Thorkildsens første kast - 80,75

Video Thorkildsens første kast

Thorkildsens første kast

2. omgang: Omgangen begynte med at tyrkiske Fatih Avan smelte til med 83,34, gikk opp på tredjeplass og skjøv Thorkildsen ned til sjuende. Thorkildsen fikk det ikke til nå heller, spydet landet på 80,46. Han var fortsatt nummer sju etter denne omgangen, og de Zordos 86,27 var fortsatt best. Men de Zordo viste styrke med 85,51 i sitt andr kast.

Video: Se Thorkildsens andre kast - 80,46

Video Thorkildsens andre kast

Thorkildsens andre kast

3. omgang: Nytt kast på nesten samme sted av Thorkildsen. 80,60 ble det nå. Da tyske Mark Frank kastet 81,81, falt nordmannen til åttendeplass. Men ettersom alle andre som lå bak ham, kastet kortere, får Andreas likevel være med i de tre siste omgangene, med en margin på 1,29 meter til nummer ni.

Video: Se Thorkildsens tredje kast - 80,60

Video Thorkildsens tredje kast

Thorkildsens tredje kast

4. omgang: Så slo Thorkildsen til. Han kastet som førstemann i denne omgangen, og nå landet spydet på 84,78. Dermed klatret han til andreplass, 1,49 bak de Zordo og 48 centimeter foran Guillermo Martinez.

Video: Se Thorkildsens fjerde kast - 84,78

Video Thorkildsens fjerde kast

Thorkildsens fjerde kast

5. omgang: Nå var han tilbake til gamle synder. Spydet landet godt under 80 meters-streken, og han tråkket på streken og drepte kastet. Nå har han bare ett kast igjen. Det presset har han taklet før. Omgangen gav ingen forandring i rekkefølgen.

Video: Se Thorkildsens femte kast - dødt

Video Thorkildsens femte kast

Thorkildsens femte kast

6. og siste omgang: Nå kastet Thorkildsen nest sist. Ingen bak ham kastet lenger, og Thorkildsen kastet i visshet om at det i verste fall ble sølv. Det ble det, ettersom spydet landet på 80,28. Gullet gikk til Tyskland og de Zordo. Hans 86,27 fra første omgang ble gullkastet.

Video: Se Thorkildsens sjette kast - 80,28

Video Thorkildsens siste kast

Thorkildsens siste kast

Artikkelen oppdateres.

Siste nytt

  • Johannessen ødela akillesen – mister OL

    Gøran Johannessen røk akillessenen på mandagens trening, opplyser Kolstad. Han går glipp av håndballturneringen i OL.

    Ifølge trønderklubben er Johannessen ventet å være ute i seks til åtte måneder.

    29-åringen har kjempet seg tilbake på banen etter å ha trøblet med akillesen siden november. Han deltok for Norge i EM i januar.

    Johannessen skal gjennom en operasjon torsdag. Deretter skal han restituere kroppen og hodet før opptreningen tar til.

    – Jeg skal gjøre mitt ytterste for å komme tilbake i godt gammelt Gøran-slag. Samtidig er det et slag i trynet, og mentalt har jeg også en krevende jobb foran meg. Det er aldri lett å være utenfor en gruppe, men laget er min sterkeste støttespiller, sammen med venner og familie, sier Johannessen.

    Stavanger-karen mistet også OL i 2021, da med lyskeproblemer.

    For landslaget står Johannessen med 260 mål på 109 kamper. Han debuterte for Norge i 2015. (NTB)

    Gøran Johannessen
    Foto: BILDBYRÅN
  • Vålerengas stortalent forsvinner fra klubben

    Stian Solberg (18) bidro til å sende Vålerenga til NM-finalene i ishockey, men nå er stortalentet tapt for Oslo-klubben. Solberg har signert en toårskontrakt med den svenske SHL-klubben Färjestad.

    Solberg sier han takket nei til et tilbud fra Färjestad i fjor.

    – Jeg følte ikke at det var riktig tid. Jeg har hatt et bra år denne sesongen, så jeg føler egentlig at det er helt perfekt å dra i år, sier Solberg til NRK.

    Vålerengas sportsdirektør, Anders Myhrvold, sier han overtalte Solberg til å bli værende i fjor.

    – Siden har han utvikla seg til å bli eliteseriens beste back. Han har alle egenskapene som skal til for å spille i NHL i framtida, sier Myhrvold.

    Til sommeren vil også verdens beste ishockeyklubber kjempe for å sikre seg Solberg under den såkalte NHL-draften.

    Der vil én av NHL-klubbene mest sannsynlig sikre seg rettighetene til Solberg i fire år, en slags opsjon som gir dem mulighet til å hente nordmannen når som helst.

    – Han er en ambisiøs, ung spiller som det prates om i forbindelse med NHL. Han kommer til å bli valgt av en NHL-klubb i år, det er hundre prosent sikkert, sier Färjestads sportsdirektør, Rickard Wallin.

    Men selv om en NHL-klubb trolig sikrer seg rettighetene til Solberg til sommeren, vil han etter alt å dømme spille for Färjestad en stund framover.

    – Vi skal støtte Stian med å bli proff i Sverige før vi prater om neste steg, som er spill i Nord-Amerika, sier Wallin.

    Färjestad vant grunnserien i SHL forrige sesong, og regnes blant Sveriges beste lag.

    – Jeg elsker Vålerenga, men det blir gøy å prøve noe nytt og spille for en enda større klubb, sier Solberg til NRK.

    Solberg og Vålerenga tapte NM-finalene mot Storhamar tirsdag kveld.

    Stian Solberg jubler
    Foto: NTB
  • Bekrefter friplass til Johaug: Klæbo sikker på VM-deltakelse for skilegenden

    Therese Johaug var ikke til stede da langrennslandslagene for kommende sesong ble presentert i Holmenkollen onsdag.

    35-åringen trenger imidlertid bare å slå på tråden og si «Jeg vil være med».

    Landslaget gir Johaug en friplass om hun finner motivasjon og bestemmer seg for å satse.

    – Dersom Therese utover våren bestemmer seg for at hun satser 100 prosent inn mot VM i Trondheim, så skal hun selvfølgelig inn på laget der, sier landslagssjef Ulf Morten Aune.

    Landslagsledelsen har ikke satt en endelig frist for når Johaug må bestemme seg:

    – Men den fristen er ganske naturlig. Det kan ikke bli høst og jul før Therese bestemmer seg, men det skal hun få lov til å gjøre helt på fritt grunnlag, sier Aune.

    Johannes Høsflot Klæbo møtte på Johaug på trening i morgentimene. Han mener at skilegenden ser sprek og motivert ut, og er skråsikker på at de begge går VM i Trondheim.

    – Hun kommer til å gå VM, det er jeg helt sikker på. Hun kommer til å stå på startstreken der. Så spørs det om hun skal være med på noe mer før den tid, sier Klæbo til NRK.

    Se hele landslagsuttaket her.

    NM ski Nordiske grener Lillehammer
    Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal