- Jeg var heldig som fikk medalje i dag

Andreas Thorkildsen fikk til bare ett godt kast i VM-finalen i spyd. Det gav tittelforsvareren sølvmedalje. Se sølvkastet i videovinduet over.

Video Thorkildsens fjerde kast

Thorkildsens fjerde kast

Det kastet fikk han opp i fjerde omgang. Da kastet han 84,78 meter - ingen stor lengde til Thorkildsen å være, men godt nok til sølv.

Matthias de Zordo vant med 86,27, nesten halvannen meter foran Thorkildsen. Kubanske Guillermo Martinez var 48 cventimeter bak Thorkildsen og tok bronsen.

- Jeg hadde litt flaks

- Jeg fikk ikke ting til å stemme i dag, så jeg er heldig som står her med en medalje i det hele tatt, sa Thorkildsen til NRK. Han var fornøyd med sølv slik konkurransen utviklet seg.

- Ja, det lettet da jeg fikk et så godt resultat i fjerde omgang, sier han.

- Jeg sleit i hele dag, jeg fikk ingen flyt. De tre første kastene var dårlige, jeg hadde dårlig timing. Det er et krevende dekke her. Er du i form, er det godt, sliter du med teknikken, er det tungt. I dag var det tungt, men jeg hadde nok litt flaks, ier Thorkildsen.

- Hva nå med resten av sesongen?

- Jeg skal møte de Zordo i en konkurranse i Berlin fredag. Da skal jeg viste ham en litt annen side av meg, lover Andreas Thrkildsen.

Video: Se intervjuet med Thorkildsen:

Video Intervju med Thorkildsen etter 2. plassen

Intervju med Thorkildsen etter 2. plassen

Matthias de Zordo var naturlig nok svært lykkelig over gullet.

- Jeg vet at Andreas er en fighter, så jeg var veldig nervøs før han kastet siste gang. Så kunne jeg juble, sier de Zordo til NRK.

Hans førstekast holdt til seier. Det var bra for tyskeren, som skadet ankelen i sitt fjerde kast.

Video: Se de Zorodos vinnerkast:

Video Vinnerkastet til Matthias De Zordo

Vinnerkastet til Matthias De Zordo

Sistemann som gikk videre

Thorkildsen fikk ingenting til å stemme. Etter de tre første omgangene på stadion i Daegu lå han helt nede på åttendeplass, den siste som fikk være med i de tre siste omgangene.

Andreas Thorkildsen overbeviste ikke i kvalifiseringen torsdag, til tross for at finaleplassen aldri var truet. I lørdagens finale fikk han det ikke til i de tre første omgangene, og var den åttende og siste kasteren som gikk videre til de tre siste omgangene.

Først i fjerde omgang fikk han opp et godt kast. Det ble konkurransens eneste kast av godt merke for nordmannen, men det var godt nok til VM-sølv.

Slik utviklet spydfinalen seg:

1. omgang: I lørdagens finale åpnet den regjerende olympia-, europa- og verdensmesteren med for ham beskjedne 80,75. Han måtte se to av sine hardeste konkurrenter kaste 86,27 (Mattias de Zordo) og 84,39 (Guillermo Martinez) i åpningsomgangen. Thorkildsens kast holdt bare til sjetteplass etter denne omgangen.

Video: Se Thorkildsens første kast - 80,75

Video Thorkildsens første kast

Thorkildsens første kast

2. omgang: Omgangen begynte med at tyrkiske Fatih Avan smelte til med 83,34, gikk opp på tredjeplass og skjøv Thorkildsen ned til sjuende. Thorkildsen fikk det ikke til nå heller, spydet landet på 80,46. Han var fortsatt nummer sju etter denne omgangen, og de Zordos 86,27 var fortsatt best. Men de Zordo viste styrke med 85,51 i sitt andr kast.

Video: Se Thorkildsens andre kast - 80,46

Video Thorkildsens andre kast

Thorkildsens andre kast

3. omgang: Nytt kast på nesten samme sted av Thorkildsen. 80,60 ble det nå. Da tyske Mark Frank kastet 81,81, falt nordmannen til åttendeplass. Men ettersom alle andre som lå bak ham, kastet kortere, får Andreas likevel være med i de tre siste omgangene, med en margin på 1,29 meter til nummer ni.

Video: Se Thorkildsens tredje kast - 80,60

Video Thorkildsens tredje kast

Thorkildsens tredje kast

4. omgang: Så slo Thorkildsen til. Han kastet som førstemann i denne omgangen, og nå landet spydet på 84,78. Dermed klatret han til andreplass, 1,49 bak de Zordo og 48 centimeter foran Guillermo Martinez.

Video: Se Thorkildsens fjerde kast - 84,78

Video Thorkildsens fjerde kast

Thorkildsens fjerde kast

5. omgang: Nå var han tilbake til gamle synder. Spydet landet godt under 80 meters-streken, og han tråkket på streken og drepte kastet. Nå har han bare ett kast igjen. Det presset har han taklet før. Omgangen gav ingen forandring i rekkefølgen.

Video: Se Thorkildsens femte kast - dødt

Video Thorkildsens femte kast

Thorkildsens femte kast

6. og siste omgang: Nå kastet Thorkildsen nest sist. Ingen bak ham kastet lenger, og Thorkildsen kastet i visshet om at det i verste fall ble sølv. Det ble det, ettersom spydet landet på 80,28. Gullet gikk til Tyskland og de Zordo. Hans 86,27 fra første omgang ble gullkastet.

Video: Se Thorkildsens sjette kast - 80,28

Video Thorkildsens siste kast

Thorkildsens siste kast

Artikkelen oppdateres.

Siste nytt

 • Risikerer å miste verv på livstid

  Tidligere sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen er anmeldt for fem brudd på idrettens regelverk som følge av det økonomiske rotet etter VM i 2017, skriver VG. Anmeldelsen, som er levert av region sør i Norges Cykleforbund, ble sendt til domsutvalget i Norges Idrettsforbund tidligere denne uka. NRK, NTB og VG har forsøkt å få tak i Tiedemann Hansen uten å lykkes. I februar forholdt 62-åringen seg rolig til regionens anmodningsvedtak. – Dette tar jeg med knusende ro. Jeg er ikke engstelig for det. Men utover det ser jeg ingen grunn til å kommentere det, sa den tidligere sykkelpresidenten.

  Hansen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Fart-trenar sa opp på dagen

  Trenar for Fart, Finn Willy Taugbøl, sa opp si stilling onsdag. Det skriv HA. Taugbøl seier til avisa at han trekkjer seg fordi han er misnøgd med korleis trenarteamet blir evaluert av den sportslege leiinga i klubben.

  Kick Off med Toppserien
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Seier for Henrik Ingebrigtsen

  Henrik Ingebrigtsen innledet sesongen med seier på 3000-meteren under Trond Mohn Games på 7.52.71. – Formen har ikke helt kommet ennå, sier Ingebrigtsen til tross for seiern..

Sendeplan

Kl. Program Kanal