- Jeg var heldig som fikk medalje i dag

Andreas Thorkildsen fikk til bare ett godt kast i VM-finalen i spyd. Det gav tittelforsvareren sølvmedalje. Se sølvkastet i videovinduet over.

Video Thorkildsens fjerde kast

Thorkildsens fjerde kast

Det kastet fikk han opp i fjerde omgang. Da kastet han 84,78 meter - ingen stor lengde til Thorkildsen å være, men godt nok til sølv.

Matthias de Zordo vant med 86,27, nesten halvannen meter foran Thorkildsen. Kubanske Guillermo Martinez var 48 cventimeter bak Thorkildsen og tok bronsen.

- Jeg hadde litt flaks

- Jeg fikk ikke ting til å stemme i dag, så jeg er heldig som står her med en medalje i det hele tatt, sa Thorkildsen til NRK. Han var fornøyd med sølv slik konkurransen utviklet seg.

- Ja, det lettet da jeg fikk et så godt resultat i fjerde omgang, sier han.

- Jeg sleit i hele dag, jeg fikk ingen flyt. De tre første kastene var dårlige, jeg hadde dårlig timing. Det er et krevende dekke her. Er du i form, er det godt, sliter du med teknikken, er det tungt. I dag var det tungt, men jeg hadde nok litt flaks, ier Thorkildsen.

- Hva nå med resten av sesongen?

- Jeg skal møte de Zordo i en konkurranse i Berlin fredag. Da skal jeg viste ham en litt annen side av meg, lover Andreas Thrkildsen.

Video: Se intervjuet med Thorkildsen:

Video Intervju med Thorkildsen etter 2. plassen

Intervju med Thorkildsen etter 2. plassen

Matthias de Zordo var naturlig nok svært lykkelig over gullet.

- Jeg vet at Andreas er en fighter, så jeg var veldig nervøs før han kastet siste gang. Så kunne jeg juble, sier de Zordo til NRK.

Hans førstekast holdt til seier. Det var bra for tyskeren, som skadet ankelen i sitt fjerde kast.

Video: Se de Zorodos vinnerkast:

Video Vinnerkastet til Matthias De Zordo

Vinnerkastet til Matthias De Zordo

Sistemann som gikk videre

Thorkildsen fikk ingenting til å stemme. Etter de tre første omgangene på stadion i Daegu lå han helt nede på åttendeplass, den siste som fikk være med i de tre siste omgangene.

Andreas Thorkildsen overbeviste ikke i kvalifiseringen torsdag, til tross for at finaleplassen aldri var truet. I lørdagens finale fikk han det ikke til i de tre første omgangene, og var den åttende og siste kasteren som gikk videre til de tre siste omgangene.

Først i fjerde omgang fikk han opp et godt kast. Det ble konkurransens eneste kast av godt merke for nordmannen, men det var godt nok til VM-sølv.

Slik utviklet spydfinalen seg:

1. omgang: I lørdagens finale åpnet den regjerende olympia-, europa- og verdensmesteren med for ham beskjedne 80,75. Han måtte se to av sine hardeste konkurrenter kaste 86,27 (Mattias de Zordo) og 84,39 (Guillermo Martinez) i åpningsomgangen. Thorkildsens kast holdt bare til sjetteplass etter denne omgangen.

Video: Se Thorkildsens første kast - 80,75

Video Thorkildsens første kast

Thorkildsens første kast

2. omgang: Omgangen begynte med at tyrkiske Fatih Avan smelte til med 83,34, gikk opp på tredjeplass og skjøv Thorkildsen ned til sjuende. Thorkildsen fikk det ikke til nå heller, spydet landet på 80,46. Han var fortsatt nummer sju etter denne omgangen, og de Zordos 86,27 var fortsatt best. Men de Zordo viste styrke med 85,51 i sitt andr kast.

Video: Se Thorkildsens andre kast - 80,46

Video Thorkildsens andre kast

Thorkildsens andre kast

3. omgang: Nytt kast på nesten samme sted av Thorkildsen. 80,60 ble det nå. Da tyske Mark Frank kastet 81,81, falt nordmannen til åttendeplass. Men ettersom alle andre som lå bak ham, kastet kortere, får Andreas likevel være med i de tre siste omgangene, med en margin på 1,29 meter til nummer ni.

Video: Se Thorkildsens tredje kast - 80,60

Video Thorkildsens tredje kast

Thorkildsens tredje kast

4. omgang: Så slo Thorkildsen til. Han kastet som førstemann i denne omgangen, og nå landet spydet på 84,78. Dermed klatret han til andreplass, 1,49 bak de Zordo og 48 centimeter foran Guillermo Martinez.

Video: Se Thorkildsens fjerde kast - 84,78

Video Thorkildsens fjerde kast

Thorkildsens fjerde kast

5. omgang: Nå var han tilbake til gamle synder. Spydet landet godt under 80 meters-streken, og han tråkket på streken og drepte kastet. Nå har han bare ett kast igjen. Det presset har han taklet før. Omgangen gav ingen forandring i rekkefølgen.

Video: Se Thorkildsens femte kast - dødt

Video Thorkildsens femte kast

Thorkildsens femte kast

6. og siste omgang: Nå kastet Thorkildsen nest sist. Ingen bak ham kastet lenger, og Thorkildsen kastet i visshet om at det i verste fall ble sølv. Det ble det, ettersom spydet landet på 80,28. Gullet gikk til Tyskland og de Zordo. Hans 86,27 fra første omgang ble gullkastet.

Video: Se Thorkildsens sjette kast - 80,28

Video Thorkildsens siste kast

Thorkildsens siste kast

Artikkelen oppdateres.

Siste nytt

 • Tøff motstand for Maflin i VM

  Norske Kurt Maflin får en stor oppgave i første runde i snooker-VM i Sheffield. Han møter tredobbel verdensmester Mark Selby.

  Den engelske 37-åringen har vært verdensener mye av de ti siste årene, første gang fra 2011 og forrige gang fra 2015 til 2019. Han ble verdensmester i 2014, 2016 og 2017.

  Oppgjøret mot Maflin avgjøres i best av 19 partier og avgjøres onsdag og torsdag neste uke.

  VM innledes lørdag. Tradisjonen tro spiller tittelforsvareren første kamp. Ronnie O'Sullivan møter sin engelske landsmann Mark Joyce.

  VM varer til 3. mai. I fjor tok Maflin seg helt til kvartfinale.

  Britain Snooker
  Foto: Nigel French / AP
 • Vant sitt første NM-gull

  Thea Louise Stjernesund vant torsdagens NM-storslalåm på Oppdal foran Marte Monsen. Seiersmarginen endte på 0,59 sekunder.

  Duoen var i en klasse for seg. Det skilte hele 2,27 sekunder til Andrine Mårstøl på bronseplass.

  NM-gullet er Stjernesunds første i karrieren. Tidligere i vinter var den 24 år gamle Hakadal-utøveren med på å ta VM-gull for Norge i blandet lagkonkurranse i parallellslalåm.

  cQAlLa-ZeRI
  Foto: Torstein Bøe / NTB8BIM8
 • Warholm åpner for OL som 36-åring

  – Hvis du spør meg nå, så håper jeg å kunne løpe OL i 2032, sa Karsten Warholm i et intervju med Ato Boldon onsdag kveld.

  Boldon er tidligere verdensmester på 200 meter og ekspertkommentator på NBC. Hver uke gjennomfører han direkteintervju med en friidrettstjerne på instagram, og Warholm var gjest i anledning at det onsdag var 100 dager til OL i Tokyo.

  25-åringen avslørte altså at Tokyo-lekene neppe blir hans siste. Hvis han stiller i OL i 2032 som 36-åring, blir det imidlertid neppe på 400 meter hekk.

  – Jeg vil prøve meg på 800 meter, men jeg vet ikke når, fortalte han.

  I intervjuet fortalte Warholm også at det største presset før OL i Tokyo kommer innenfra.

  – Jeg legger mest press på meg selv, jeg er på trening hver dag, med treneren og treningskameratene, det er hardt arbeid og dedikasjon. Jeg skylder meg selv det og jeg føler jeg fortjener å gjøre det bra. Derfor løper jeg med hjertet utenpå drakta. Jeg ville kuttet av meg en arm for å komme først over mållinja, sa han med et et smil.

  TJmbnXm5lo0
  Foto: Berit Roald / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal