NRK Meny
Normal

Solskjær: – En utrolig forvandling

OSLO/KRISTIANSUND (NRK): Ole Gunnar Solskjær forsvant fra offentligheten etter han fikk sparken i Cardiff. Men han er med i kulissene bak en av norsk fotballs store suksesshistorier.

Arbeidsledige Ole Gunnar Solskjær har ikke vært veldig synlig etter han fikk sparken i Cardiff for et år siden. Men han har ikke ligget på latsiden. Solskjær har aldri vært så mye på treningsfeltet som nå. Målet er å hjelpe hjembyen Kristiansund opp i eliteserien.

– Jeg har aldri hatt så mange treninger i løpet av et år som det siste året. Det er veldig bra, sier Ole Gunnar Solskjær.

42-åringen var med og ledet dagens trening med Kristiansund BK, årets store overraskelseslag i 1. divisjon. Laget ligger helt oppe på andreplass på tabellen, og kan ende med et sensasjonelt opprykk.

– Det har vært en utrolig forvandling i byen de siste årene, og det merkes veldig godt nå. Nå ser du KBK-flagg hengende ute, før var det Molde eller Rosenborg. Det begynner å bli en kultur for at vi har et topplag, sier Solskjær.

Sjeldent intervju

Den tidligere Manchester United-spilleren gestikulerte, pratet og koste seg med spillergruppa og trenerne på onsdag. Etter treningen stilte han opp til et sjeldent intervju med NRK og TV 2.

Selv om han ukentlig hjelper til på Kristiansund-trening, og er en viktig samtalepartner for lagets trenere, vil han ikke ta æren for klubbens fantastiske opptur.

– Dette handler ikke om hva jeg opplever, det er gutta her som fortjener opplevelsene. Trenerne har vært helt supre. Du ser på treningsfeltet at det er energi og smil. De har det artig med fotballen, sier Solskjær.

Har trent en rekke lag

Selv har han knapt uttalt seg til mediene siden han forlot Cardiff i september i fjor. Men selv om han har vært ute av offentligheten, har han ikke ligget på latsiden.

– Jeg har trent både Gutter 16, Gutter 8, de gutta her og NEAS-akademiet. Så jeg har fått øvd meg mye, sier Solskjær.

– Tror du det blir opprykk?

– Nå får vi konsentrere oss om de neste fem kampene og se hva som skjer. Én gang blir det nok eliteserielag uansett, om det blir nå eller senere får vi se, sier Solskjær.

Førstkommende helg møter de Brann. Det blir spesielt, mener Solskjær. Men han kommer ikke til å være på stadion.

– Du vet, jeg har jo familie. Og det er høstferie, sier han smilende.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Chris Froome vann og leiar

  Chris Froome stakk åtte mil før mål og vann dagens fjelletappe i Giro d'Italia med tre minutts margin. Han overtok også leiartrøya frå Simon Yates som kollapsa totalt.

  Froome leier no med 40 sekund på Tom Dumoulin som no er nr 2.

  Rittet blir avslutta søndag.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Ruud møter Jordan Thompson

  Casper Ruud skal møte australske Jordan Thompson (24) i første runde i Roland Garros-turneringa i tennis. Thompson er rangert som nummer 85 i verda. Kampen går måndag eller tysdag.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Sagosen og Myrhol på stjernelaget

  Sander Sagosen og Bjarte Myrhol er begge tatt ut på stjernelaget i inneværende sesongs mesterliga i håndball. Stjernelaget ble annonsert i forkant av helgens Final 4-sluttspill i Köln, der vinneren av årets mesterliga på herresiden skal kåres.

  Bjarte Myrhol
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal