Sejersted pådro seg hjernerystelse i stygt fall: – Forferdelig

WENGEN/OSLO (NRK): Adrian Smiseth Sejersted (25) fikk et ublidt møte med utforløypen under kombinasjonsutforen i Wengen.

FALT: Adrian Smiseth Sejersted falt under fredagens kombinasjonsutfor i Wengen.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er ingen symptomer på øvrige skader utover at han muligens har pådratt seg en lettere hjernerystelse. Han blir på sykehuset for observasjon til i morgen. Dette er vanlig rutine, forteller lege for alpinlandslaget, Marc Jacob Strauss, i en pressemelding Norges Skiforbund sendte ut fredag.

I pressemeldingen sier Sejersted at han selv mener han var utenfor bevissthet i en kort periode, men at han raskt kom seg til hektene.

– Det er sjanser for at jeg er klar for Kitzbühel, sier Sejersted fra sykehuset i Interlaken.

Sykehuset i Interlaken

HER UNDERSØKES SEJERSTED: Akuttmottaket på sykehuset i Interlaken.

Foto: Emil Gukild / NRK

Sejersted startet som nummer 37 i fredagens kombinasjonsutfor i Wengen, men fikk ikke kjørt mer enn 20 sekunder før det gikk galt.

På en kul etter det første av mange lange hopp i den tradisjonsrike utforløypen fikk Sejersted en rotasjon. Han landet sidelengs og smalt inn i nettet.

– Jeg var på start da det skjedde og så det. Det er ikke noe artig. Spesielt ikke når det er en lagkompis som går så hardt i nettet. Det er aldri noe morsomt, sier Stian Saugestad som kjørte på noen startnumre etterpå.

Adrian Smiseth Sejersted

HENTET AV HELIKOPTER: Adrian Smiseth Sejersted.

Foto: Thomas Brun / NTB scanpix

Sejersted ble liggende i nettet til han fikk medisinsk tilsyn. Etter noe tid ble 25-åringen hentet av helikopter og fraktet til nærmeste sykehus.

– Adrian er våken, men vi vet ikke skadeomfanget. Han hentes med helikopter og flys sannsynligvis direkte til Interlaken, sa Stian Rekdal Nielsen, landslagets fysiske trener, til NRK.

– Forferdelig

Kjetil Jansrud hadde problemer på samme sted som Sejersted, men klarte å holde seg på beina.

– Det er forferdelig ekkelt for oss å se en lagkamerat falle sånn. Det så på en måte ikke så ille ut i fallet, men så treffer han nettet ekstremt hardt. Det er utrolig kjipt og ikke noe man ønsker å se, sier Jansrud til NRK etter å ha unnagjort slalåmdelen.

Kjetil Jansrud etter kombinasjonen i Wengen.

LEI SEG: – Det er aldri gøy å se noen gå i nettet når man vet at konsekvensene potensielt er veldig store, sier Kjetil Jansrud til NRK.

Foto: Margret Helland / NRK

– Det vi har fått beskjed om er at han har våknet og er stabil. Han har nok slått hodet veldig, men kroppen ellers er OK, så får heller det medisinske apparatet vårt komme på banen og forklare litt mer hvordan det er. Det er bra han er våken, i hvert fall, sier han.

Wengen er ikke tilgjengelig med bil, kun med trikk, tog og taubane. Helikopter er derfor den raskeste måten å frakte noen bort fra det sveitsiske vintersportsstedet.

Rennet ble stoppet i en periode mens Sejersted ble hentet ut.

– Cowboy-runde

Det gikk fort under fredagens kombinasjonsutfor. Aleksander Aamodt Kilde var førstemann ut, og ristet litt på hodet etter målgang.

– Det var en ordentlig cowboy-runde i dag. Man ser at det er nære på å gå riktig galt for flere her, sa Kilde til NRK etter å ha vært den første som satte utfor.

FIS Ski World Cup - Men's Alpine Combined - Downhill

BEST AV DE NORSKE: Aleksander Aamodt Kilde ble nummer syv i kombinasjonen.

Foto: Leonhard Foeger / Reuters

Ikke så lenge etterpå gikk det galt.

Kjetil Jansrud var fjerdemann utfor i Wengen fredag. Han ristet også på hodet etter å ha kjørt i mål, og forteller om vanskelige forhold.

– Det har fryst litt over natten, og det blir ganske mye høyere hastighet enn vi så for oss.

Matthias Mayer fra Østerrike vant kombinasjonen. Kilde ble beste nordmann på 7. plass. Jansrud endte på plassen bak landsmannen. Stian Saugestad kjørte ut i slalåmdelen.

Siste nytt

 • Tøft program for Ødegaard

  Real Sociedad og Martin Ødegaard skal spele fem kampar frå 4. til 22. mars. Det er klart etter at den utsette kampen mot Eibar er terminfesta til 10. mars. Dermed blir det fire ligakampar og semifinale i cupen i løpet av 19 dagar.

  23. mars skal landslaget samlast før EM-kvalifiseringskampen mot Serbia 26. mars. Siger der gir ny kvalik-kamp 31. mars.

  Martin Ødegaard tilbake i Madrid
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Granerud tilbake i verdscupen

  Halvor Egner Granerud har hatt ein blytung sesong, men i Rasnov får Asker-hopparen sjansen i verdscupen for første gong i vinter. I tillegg drar Johann Forfang, Anders Håre, Marius Lindvik, Robin Pedersen og Daniel-André Tande til Romania kommande helg. Robert Johansson står over rennet.

  Hopplandslagets take off
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • Reiten matchvinnar

  Guro Reiten scora vinnarmålet då Chelsea slo Liverpool 1–0 i den engelske FA-cupen måndag. Reiten og Maren Mjelde opererte på kvar sin kant av Chelsea sin midtbanefirar. Sigeren betyr at Chelsea spelar borte mot Everton i kvartfinalen.

  Guro Reiten
  Foto: Marit Sofie Strand / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal