Hopp til innhold

Slakter Northug-vrakingen: – Det er totalt feil

Petter Northug er ikke tatt ut til verdenscupavslutningen i Canada. – Jeg er veldig overrasket, sier NRKs langrennsekspert.

Petter Northug

FÅR IKKE GÅ I CANADA: Petter Northug blir ikke med landslaget til verdenscupfinalen.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Petter har fått bekreftet at han ikke er tatt ut til Canada, sier Northug-trener Stig Rune Kveen til NRK.

Team Northug har imidlertid ikke fått noen begrunnelse for vrakingen.

– Det vet jeg ikke. Det er vel en sportslig begrunnelse, men fra vårt ståsted synes vi det er veldig overraskende med tanke på formutviklingen til Petter de siste ukene og ikke minst at minitouren passer Petter veldig bra med de lette løypeprofilene i Quebec, sier Kveen.

Og fortsetter:

– Dessuten har Petter prestert veldig bra på sprinten i VM, femmila i VM og sprinten i Drammen. Så vi synes det er rart at han er veid og funnet for lett i en timannstropp.

Northug har kommet med en rekke verbale angrep mot landslagssjef Vidar Løfshus den siste tiden. Trønderen tok blant annet tok et oppgjør med Løfshus mediehåndtering i forkant av mesterskapet.

Løfshus selv avviser at dette har noe med vrakingen å gjøre.

– Nei, det har det ikke. Det er ikke noe politikk i denne avgjørelsen, sier landslagssjefen til NRK.

– Vi har valgt å gjøre et uttak basert på prestasjoner gjennom en lang sesong. På guttesiden tar vi ut folk som har prestert godt fra sesongstart og frem til nå, som fortsatt er i form og som ligger veldig bra an i verdenscupen, forteller Løfshus.

– Petter hadde veldig lyst til å gå

Northug forstår lite av vrakingen.

Petter Northug

STIGENDE FORM: Petter Northug var sjanseløs på femmila i Holmenkollen lørdag, men har levert stigende resultater de siste ukene.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Han sier det at han synes det er merkelig at han ikke er med i en timannstropp til Canada. Veldig rart, sier Kveen.

– Var Petter klar til å kjempe om pallen sammenlagt?

– Det vet man jo aldri, men det er jo en minitour. Nå når vi har sett Petter ha en bra formutvikling – det så vi i VM – og det er en minitour med en løypeprofil som passer Petter veldig bra, så er vi helt sikker på at Petter hadde hatt store muligheter. Derfor hadde han veldig lyst til å gå, så det er overraskende, sier Kveen.

– Det er frustrerende, så vi får se hva vi gjør. Det er ikke så mye igjen av sesongen. Det er frustrerende, avslutter Kveen.

Aukland: – Totalt feil

NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland rister på hodet over vrakingen.

– Det er jeg veldig overrasket over. Petter Northug er en kandidat til å vinne avslutningen i Canada. Både med tanke på de løypene som er der, og den formutviklingen han har hatt. Jeg mener det er totalt feil å vrake Northug nå, sier han til NRK.

– Det blir rene spekulasjoner om hva som er årsaken. Men klimaet mellom Petter Northug og skiforbundet har ikke vært godt på lang tid. Dessverre går dette ut over Petter Northug. Det er veldig synd at han ikke får gå i Canada, sier Aukland.

Fredrik Aukland

KRITISK: NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland er totalt uenig i vrakingen av Petter Northug.

Foto: Hege Therese Holtung / NRK

Det var TV 2 som erfarte nyheten først søndag kveld.

Norge har hele ti plasser til minitouren i Canada, men Northug ble altså ikke funnet verdig en plass. Dette til tross for stigende form de siste ukene.

Northug ble nummer åtte på femmila i VM, samt en 5. plass og finale på sprinten. Tidligere denne uka ble han nummer fire på sprinten i Drammen.

Dette var likevel ikke godt nok for å få billett til Canada, ifølge Løfshus.

– Det var ikke godt nok i denne sammenhengen her, med de sterkene navnene vi har i den timannstroppen, sier landslagssjefen.

Northug selv fortalte til NRK etter lørdagens femmil at han gjerne ville gå i Canada.

– Vi har kanskje folk som er i bedre form enn meg. Men mulighetene er der, og hvis det er det samme løypenettet som i fjor, er det en arena som passer meg bra, sa han.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal