Hopp til innhold

Treneren strammet opp Skar: – Jeg måtte holde ham i nakken

TOBLACH/OSLO (NRK): Sindre Bjørnestad Skar (24) har fått en god del kjeft av treneren de siste månedene. Men lørdag slo han tilbake med sin første verdenscupseier – og har nå en fot i VM-troppen.

Sindre Bjørnstad Skar er en tåspiss foran amerikanske Simean Hamilton i spurten. Johannes Høsflot Klæbo er nummer tre. Komm.: Jann Post og Fredrik Aukland.

SE VIDEO: Sindre Bjørnestad Skar gikk til topps i Toblach etter en thrilleravslutning på sprinten.

– Det var et av målene i år å få første verdenscupseier, og på den måten kvalifisere seg til VM. Det kan se ut som om det har gått, sier Skar til NRK.

Arild Monsen

TRENER: Artild Monsen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sindre Bjørnstad Skar viste muskler på oppløpet etter å ha ligget litt bak konkurrentene i sprintfinalen i Toblach. Nordmannen vant til slutt en tåspiss foran amerikanske Simeon Hamilton. Johannes Klæbo ble nummer tre.

– Det var veldig deilig. Jeg hadde en følelse av at jeg var foran, men det var veldig jevnt, sier vinneren, som tidligere denne sesongen har tatt to tredjeplasser sprint.

Nå er han tatt et langt skritt nærmere en VM-billett. På spørsmål om hvordan det er å leve med presset om en plass på VM-laget, svarer Skar:

– I og med at jeg kom godt ut av mitt første verdenscuprenn i år, har jeg følt at jeg ikke har hatt kniven på strupen. Jeg har ikke tenkt noe på det.

– Føler du deg sikker på en VM-plass nå?

– Ja, svarer han og gliser.

– Behandlet strengt

Sprinttrener Arild Monsen sier til NRK at Skar ligger godt an med tanke på VM, men kan ikke love ham en plass. Treneren var full av lovord etter seieren, men erkjente også at Skar har fått en god del kjeft den siste tiden.

– Sindre har tidvis blitt behandlet ganske strengt. Jeg har holdt ham litt i nakken fordi jeg synes av og til han ikke holder seg helt til planene våre. Men han tar seg mesterlig inn. Han er veldig strukturert når han er virkelig på. Jeg tror vi har et godt samarbeid, smiler Monsen.

– Kan du utdype litt?

– Det har av og til blitt en liten fisketur mer enn vanlig. Han er også veldig forelsket …, sier Monsen kryptisk.

Johannes Høsflot Klæbo ble nummer tre, og har også lagt inn en god søknad til å få gå VM-sprinten i Lahti. Håvard Solås Taugbøl var best i prologen og viste at han var i god form i lørdagens kvartfinale og semifinale. Men i finalen var det bråstopp for nordmannen, som endte helt sist.

Johannes Høsflot Klæbo

PÅ PALLEN: Johannes Høstflot Klæbo tok en sterkt tredjeplass i Toblach.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Syk Hattestad

Lørdagens konkurranse i Toblach var svært viktig med tanke på VM-uttaket i sprint. Det er få plasser på laget, men mange utøvere – som alle kan ta VM-medalje – som kniver om plassene.

Det var på forhånd knyttet stor spenning til hva tidenes beste sprinter, Ola Vigen Hattestad, kunne gjøre etter å ha vært ute av laget i en lengre periode.

Men dessverre for Hattestad startet dagen på verst tenkelig vis. 34-åringen våknet opp med forskjølelse og måtte stå over konkurransen. Dermed spøker det for VM-deltakelse for den rutinerte sprinteren.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Ruud storspilte - klar for semi i Barcelona

    Casper Ruud (25) tok to strake sett 6-4, 6-3 mot Matteo Arnaldi (23) og er klar for semifinale mot Tomas Etcheverry (24) i ATP-turneringen i tennis i Barcelona.

    Casper Ruud tok åpningssettet mot den to år yngre italieneren med 6-4 etter at det svingte stort i starten på kampen med flere brudd begge veier.

    I det andre settet ble det 6-3 til Casper Ruud. Nordmannen brøt til 4-2 og servet det neste inn til 5-2. Arnaldi reduserte til 3-5 med et blankt game, men Ruud tok seg av sitt eget servegame og sikret seg 6-3 i det andre settet. Dermed var kampen over.

    (NTB)

    Casper Ruud
    Foto: JOSEP LAGO / AFP
  • Halvorsen sikret norsk OL-plass

    Rifleskytter Ole Martin Halvorsen (24) ble nummer tre i fredagens OL-kvalifisering i Brasil, og sikret Norges sjette OL-plass i idrettsgrenen.

    – Det føles veldig godt nå, men det var hardt å skyte. Det er første gang på pallen individuelt for meg internasjonalt, og det var ikke forventet. Men det er veldig gøy, sier Halvorsen til NTB.

    – Det betyr at vi har mulighet til å delta i alle øvelser med maks antall skyttere. Vi kan blant annet stille to lag i blandet lag. Vi står godt rustet foran OL, sier sportssjef Tor Idar Aune i Norges Skytterforbund til NTB.

    OL-ilden i Paris tennes 26. juli. Dagen etter deles første medalje i skyting ut.

    (NRK/©NTB)

    Ole Martin Halvorsen
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

    Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

    Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

    Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

    Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

    – Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

    Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

    Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

    Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

    Haaland
    Foto: DARREN STAPLES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal